Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fondant bevonatú torta! fórum

Fondant bevonatú torta! (beszélgetés)


1 2
19. Imisz (válaszként erre: 16. - Sly7105)
2011. dec. 19. 15:57

Mind a kettőt csináltam, de a pillecukros nekem túl macerás, ráadásul nálunk is a végére az egész család tiszta ragacs lett:)) Lehet, hogy én vagyok ügyetlen.

Ez a másik, porcukros változat nekem jobban bejött szerintem sokkal könnyebb vele dolgozni.

18. Sly7105 (válaszként erre: 17. - Imisz)
2011. dec. 19. 15:56
Igen, Téged! Mert van egy változat is , ami nyújtható fondant, és nincs benne pillecukor, csak - a receptet nézve - méz, meg vaj, meg zselatin asszem... szóval azzal könnyebb dolgozni? És azt is lehet színezni ételfestékkel?
17. Imisz (válaszként erre: 11. - 2100)
2011. dec. 19. 15:54

kinyújtom kb. 2-3mm vastagra és feltekerem a sodrófára, annak segítségével teszem a tortára. A torta tetejét vékonyan megkenem a töltelékkel, így nem "csúszkál" rajta. Díszeket mézzel ragasztom rá, ez már a gyerekem feladata:))

Mármint ha engem kérdeztél:)

A pillecukrost is így csináltam, csak az nyúlósabb, jobban kell vigyázni vele.

16. Sly7105 (válaszként erre: 15. - Imisz)
2011. dec. 19. 15:53

Ezaaaz!! gondoltam én, hogy rá lehet azt tenni rögtön! Köszi, így fogok cselekedni.

És Te melyiket csináltad a pillecukrost, vagy a másik változatot?

15. Imisz
2011. dec. 19. 15:50
Én is rögtön elkészítés után teszem a tortára, csak a maradékot teszem a hűtőbe lehetőleg légmentesen becsomagolva. Következő felhasználás előtt kiveszem, ha szobahőmérsékletűre melegedett ázgyúrom és mehet a kövezkező tortára. A baj, hogy rettentő édesszájú vagyok és ritkán kerül a maradék a hűtőbe:))
14. Sly7105 (válaszként erre: 13. - Betyárninja)
2011. dec. 19. 15:41
igen, szerintem is az jobb neki...
2011. dec. 19. 15:39
Frissentartó fólia esetleg? Más weblapokon láttam abba tekerik :D
12. Sly7105 (válaszként erre: 9. - Imisz)
2011. dec. 19. 15:36

Muszáj neki 6 órát a hűtőben tölteni? Mi van, ha rögtön, ahogy elkészült a Fondant, ráteszem a tortára, úgy nem jó?

Amikor én készítettem, 1 órát volt a hűtőben, de nagyon bele is ragadt az alufóliába, úgy kellett levágnom róla...

11. 2100
2011. dec. 19. 15:30
..es hogy teszitek ra a tortara, hogy felvegye a kivant format?
10. Sly7105 (válaszként erre: 9. - Imisz)
2011. dec. 19. 15:28
keresem/nézem... köszi!
2011. dec. 19. 15:27

Ügyesek vagytok! Én is próbáltam már ill. vontam be tortát pillecukorból de mióta rátaláltam egy másik fondant receptre, csak azzal csinálom. Sokkal könnyebb dolgozni vele, ajánlani tudom csak.


Ha a keresőbe beírjátok a "nyújtható fondant" kifejezést és kiskukta oldalára mentek, ott megtaláljátok a receptet is és csomó gusztusos, étvágygerjesztő képet:))

8. Sly7105 (válaszként erre: 3. - Betyárninja)
2011. dec. 19. 15:26
Igen, ez amolyan "hamis marcipán". Kisebb nehézségeim adódtak vele, de a végeredmény nagyon jó lett.
7. bdc3e5fd2e (válaszként erre: 5. - 2104cc91e8)
2011. dec. 19. 15:24
Jó zene van adilapodon:D
6. Sly7105 (válaszként erre: 2. - Bdc3e5fd2e)
2011. dec. 19. 15:23
:) utóbb gondoltam, hogy ez nem lesz annyira érdekes.... :) sorry
5. 2104cc91e8 (válaszként erre: 2. - Bdc3e5fd2e)
2011. dec. 19. 15:22
Már ezért érdemes volt regisztrálni :))))
4. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1. - Sly7105)
2011. dec. 19. 15:21

Gratulálok, ügyes és főleg merész vagy, hogy belevágtál :)

További sikereket kívánok a sütögetés terén (is!).

2011. dec. 19. 15:20
A cukrászok is úgy tudom ezzel vonják be a tortákat (a marcipán nagyon töredetik ezt szépen lehet nyújtani, formázni)
2011. dec. 19. 15:18
Igen köszönjük hogy ezt a csodás dolgot meg osztottad velünk.
2011. dec. 19. 15:02
Eddig azt sem tudtam, hogy létezik ilyen, de a barátnőm kitalálta, hogy készítsünk fondant bevonatú tortát a férje 40. születésnapjára. Ráadásul hal formájút, mivel "nagy horgász", csak éppen az idén még nem fogott semmit. Hát mit ne mondjak, nem volt egyszerű a megolvasztott pillecukrot olyan állagúra gyúrni, hogy azzal egy tortát beborítsunk és még díszítő formákat is készítsünk, de közel 4 órás munkával összehoztuk. Nagyon jó, nagyon szép, nagyon finom. Mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit másképp akar sütni... Egy nagyon szép, síma bevonatot ad a tortának és a fantáziánkra - és a színezőanyagokra - van bízva, hogy milyen színű legyen a torta! Karácsonyra újra megcsinálom. Egy csodás rózsaszínű bevonattal!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook