Fondant bevonatú torta! (beszélgetés)
Mind a kettőt csináltam, de a pillecukros nekem túl macerás, ráadásul nálunk is a végére az egész család tiszta ragacs lett:)) Lehet, hogy én vagyok ügyetlen.
Ez a másik, porcukros változat nekem jobban bejött szerintem sokkal könnyebb vele dolgozni.
kinyújtom kb. 2-3mm vastagra és feltekerem a sodrófára, annak segítségével teszem a tortára. A torta tetejét vékonyan megkenem a töltelékkel, így nem "csúszkál" rajta. Díszeket mézzel ragasztom rá, ez már a gyerekem feladata:))
Mármint ha engem kérdeztél:)
A pillecukrost is így csináltam, csak az nyúlósabb, jobban kell vigyázni vele.
Ezaaaz!! gondoltam én, hogy rá lehet azt tenni rögtön! Köszi, így fogok cselekedni.
És Te melyiket csináltad a pillecukrost, vagy a másik változatot?
Muszáj neki 6 órát a hűtőben tölteni? Mi van, ha rögtön, ahogy elkészült a Fondant, ráteszem a tortára, úgy nem jó?
Amikor én készítettem, 1 órát volt a hűtőben, de nagyon bele is ragadt az alufóliába, úgy kellett levágnom róla...
Ügyesek vagytok! Én is próbáltam már ill. vontam be tortát pillecukorból de mióta rátaláltam egy másik fondant receptre, csak azzal csinálom. Sokkal könnyebb dolgozni vele, ajánlani tudom csak.
Ha a keresőbe beírjátok a "nyújtható fondant" kifejezést és kiskukta oldalára mentek, ott megtaláljátok a receptet is és csomó gusztusos, étvágygerjesztő képet:))
Gratulálok, ügyes és főleg merész vagy, hogy belevágtál :)
További sikereket kívánok a sütögetés terén (is!).
További ajánlott fórumok:
- Szeretnék egy tortát fondanttal beboritani, valaki tud segiteni, hogy hogy lehet szépen rátenni a fondantot? még sose csináltam ilyent
- Mi volt a neve, egy gyerekkori süteménynek, amit szerettem? Hasonlít az islerhez, kerek, lapos, de az világosbarna és kemény bevonatú volt
- Fondant torta, törik a fondant
- Marcipán bevonatú emeletes menyasszonyi tortát szeretnék. Milyen fajta tortára lehet marcipán bevonatot készíttetni?
- Cukormáz vagy fondant alá a tortánál csak a piskóta legyen, vagy a krémre is rá lehet tenni?
- Használ valaki hosszabb ideje kerámia bevonatú serpenyőt?