Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás-tejfölös csirkemell recept

Fokhagymás-tejfölös csirkemell recept

A Fokhagymás-tejfölös csirkemell hozzávalói:
1 kg csirkemell filé
1 kg burgonya
3 kis tejföl
sajt
2 gerezd fokhagyma
liszt

őrölt fekete bors
sajt


A Fokhagymás-tejfölös csirkemell elkészítési módja:
A burgonyát megpucolom, felkarikázom és készre főzőm. A csirkemell filéket szeletekre vágom, kiklopfolom, megforgatom lisztben és zsiradékban készre sütöm. Egy tepsit kikenek étolajjal, leteszem benne a burgonyakarikákat, majd ráöntök a fokhagymás tejfölből és elsimítom rajta. Erre a rétegre fektetem a kisütött csirkemell filéket, majd az egészet beborítom a maradék fokhagymás tejföllel. Sózom, borsozom és reszelt sajttal szórom meg. A tepsit a sütőbe téve addig sütöm az ételt, míg a sajt megolvad és az egész étel összesül egy picit. Önmagában tálalható, köret nem szükséges hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás-tejfölös csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook