Fogj egy könyvet! És csak írd be a 64. oldal 3. mondatát... (fórumjáték)
"Figyeld meg: meddig bírod ki önmagaddal egyedül?"
Müller Péter : SZERETETKÖNYV
"A Roxfortban például.... - se a kastélyban, se a birtokon nem lehet hoppanálni - sietett befejezni a mondatot Harry. - Hermione Granger mondta."
J.K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
"Óriási pompa és óriási disznóság."
Gál Zsuzsa: Chopin
"Nagyon érdekes írásokat találtam itt."
P.Howard: Piszkos Fred, a kapitány
"S ha ide bejönnek enni a konyhába, hát én hova menjek?"
Sarkadi Imre: Novellák
"Olyankor felhalmozták és félretették a halat, babot, zöldséget, mindazt, ami a hagyományos szerb ételek megfőzéséhez szükséges."
Lévai Katalin: Táncrend nélkül
S minthogy az elöljáró késett is, csak tizenegy órakor került rájuk a sor.
Emil Zola: A patkányfogó
"Amikor bentről felhangzott a belépésre szólító mordulás, benyitott és meglátta Pattát; nem is várta volna másképp, óriási íróasztala mögött, épp egy irat fölé hajolva, melynek nyilvánvalóan saját nagybecsű érdeklődésével kölcsönzött jelentőséget."
Donna Leon: Méregpohár az operában
"Nem sok híja volt, hogy a fűtőnek ez a túlzott sietsége nagy hibának bizonyul, de a rendjeles úr, aki - most világosodott meg Karlban - kétségkívül a kapitány volt, időközben szemmel láthatólag úgy döntött magában, hogy meghallgatja a fűtőt."
Franz Kaffka elbeszélések - A fűtő
"A válsz továbbra is nem."
Mario Puzo:A Keresztapa
"Később újra látta Cortot-t."
Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó
"Agnes ráhúzta a köpenyt,és az ő szemei is lecsukódtak."
Ken Follett: A katedrális
"Nem baj, ha jó a külseje, ám az esze legyen lenyűgöző és a kíváncsiságodat leginkább a ragyogó elme kelti fel."
R.J. Reinstein - M. Reinstein: Begyulladt tinik életmentő horoszkópja
"Úgy gondolom,minden gyereknek meg kell tennie ezt, elmenni otthonról,elválni a szülőktől."
Bob Schaller: Michael Phelps, az úszócsoda
"Egy-egy bravúros mentés után felnézett Aranka helikopterére, mivel csatársorunk egygólos vezetést szerzett, az idő múlásával egyre valószínűbbnek látszott, hogy Baumgartner hosszú szünet után ma végre győzelmi prémiumot visz haza, és továbbra is biztosíthatja magának felesége vonzalmát."
Moldova György: Ferencvárosi koktél
"Találat találat után!"
(Joseph Sheridan Le Fanu: Fogadó a repülő sárkányhoz)
"Edgar bólintott, és beleolvasott a levélbe, az állt benne, hogy elviselhetetlenek az epefájdalmak."
Herta Müller: Szívjószág
"A gyáva gyerekek is közelebb óvakodtak."
Emily Brontë: Üvöltő szelek
"Ez itt a lányom, Mary,Mary Carey asszony."
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
"Szerintem a neorealista filmből elsősorban azért lett egy kicsit elegünk mindnyájunknak, mert nem egészséges film."
Alberto Moravia: A megvetés
A Szovjetunió e típusból több ezer db-ot rendelt.
Vass Balázs: Repülőgépek, helikopterek, rakéták
Addigra a repüéőgép megtalálásának története Magriéktól kiindulva már az érintett családok felénél elterjedt.
P.P.Read : Életben maradtak
"Nagylánynak alighanem igaza van."
Nicole de Buron : Ki a csuda ez a fiú?
Znovu zaspal=Újra elaludt.
Dan Brown: Da Vinci kód
" - Nem vagyok megelégedve magammal."
A.J. Cronin: Réztábla a kapu alatt
"Felálltam a díványról, kimentem a folyosóra, ahol a telefonasztal állt, elővettem a noteszemet és tárcsáztam a számot."
Alberto Moravia: Római utazás
"A dékán lehunyta szemét, a maestro lábfeje rigmusra ingott"
Vámos Miklós: Apák könyve
"Ebből kiindulva megfelelő variációkat alakíthatunk ki saját kertünk és ízlésünk szerint - noha "szabásmintára" biztosan nem számíthatunk.
Hans-Werner Bastian: A legszebb kerti növények
"Ha minden mozgást beszéddel kísérünk /pl.: instrukciók/, az "üres hangsorok" - a szavak- lassanként megtelnek tartalommal."
Németh Erzsébet-S.Pintye Mária: Mozdul a szó...
További ajánlott fórumok:
- Tudtok valami jó aukciós oldalt, ahol régi könyvet lehet eladni?
- Rendelt már valaki kreativnyelvtan oldalon kapható könyvet? Mennyire vált be?
- Melyik internetes oldalon tudnék könyvet olvasni?
- Ismertek olyan oldalt vagy könyvet, ahol konkrét munkaköri leírások vannak részletesen leírva?
- Ausztriába kőműves munkához szaknyelvet keresnék, tudtok ajánlani ezzel foglalkozó könyvet vagy oldalt?
- A családdá válás lelki oldalával foglalkozó könyvet keresek