Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Sziasztok!
Én hobbiból végigcsináltam egy fodrászsulit. Sajnos mivel a másik munkám fontosabb volt, még vannak hiányosságaim a szakmában, ezért szeretnék tanácsokat kérni(csak hozzáértők válaszoljanak), hogy igényesebben csinálhassam a hobbifodrászkodást:)
Első kérdésem, hogy puhításnál-ritkításnál mire kell figyelni igazán(ritkítóollót nem használok általában, csak férfiaknál)?
Második: Hosszú és sűrű erős szálú női haj tömegét hogy lehet lecsükkenteni(mert tőből ugyebár nem ritkítunk)?
Üdv
Sziasztok. Nekem az lenne a kérdésem, hogy sűrű, vastagszálú, göndör hajhoz milyen vágási mód illene? Eddig szinte csak egy hosszra volt vágva ezt könnyebb is kivasalnom, de viszont nem szeretem vasalás után, mert olyan katonás sorba állnak a hajvégeim és olyan hatást kell, mint egy ecset szerű lenne. Meg ha kivasalom, olyan mű hatású lesz, mint egy paróka nem olyan természetes kifele áll pl. a frufrum. De lehet ezt még szerintem gyakorolnom kell, mert ha fodrász vasalja ő megtudja csinálni szépre.
[link] itt is tettem fel erről kérdést.
Ősz hajhoz nem árt 9-es oxit használni, mert ellenállóbb ez a fajta haj.
Tapasztalatom szerint az ammóniamentes nem fogja be szépen az ősz szálakat (amit én próbáltam persze, csak arról tudok nyilatkozni).
Lehet trükközni úgy, hogy kevesebb hidrogén-peroxidot keversz a festékhez, így több lesz a pigment, jobban fog fedni.
A hamvas festék hideg, igen, viszont pont hiányzik belőle a meleg rész, ami az ősz hajból is - ezt pedig nem árt pótolni.
kedves Anda,
befestettem az őszülő hajam világosbarnára (őszülő középbarna vagyok, és középbarnára volt előzőleg festve). Egyet akartam világosítani, világosbarnára. a festék fodrászkellék: Oyster ammoniamentes 6 os festék (ez sötétszőke, de olyan mint a világosbarna) és 6%-os oxyval.
sajnos az őszülő tövét alig fogta be. mi az oka, és legközelebb mit csináljak másképp. ezt a festéket őszülő hajra ajánlották. gondoltam jövő héten ugyanezzel a festékkel befestem csak a tövét jovő héten. TEGYEM E?
Vagy 6os sötétszőke helyett 5ös világosbarnával kéne?
vagy a festék nem jó nekem? tudsz valami más ammóniamenteset ajánlani?
mit jelent az hogy hamvas barna? az a hideg barna? és az miért jó ha hamvas? nem lesz fakulásnál olyan vöröses?
Ne haragudj hogy ennyi kérdéssel bombázlak de 3 gyerek és 10 év után (cseperednek a gyerekek) újra kezdek magammal foglalkozni. csak 10 éve még nem őszültem.
Hálás közsönet, szép napot! Marcsi / Gerthrud
Szia Anda,
Mit gondolsz, van esely sotet barnara tartos hajszinezovel kezelt hajat, eredeti szinere sotet szokere/kozep barnara ugymond leszivatni?
Lattam egy - bar nem tul kedves- ismerosom, akinek csunyan elrontottak a szoke hajat, ronda voros csikokat festettek bele, talan meg lila is volt benne. Gyonyoru szoke es kozepbarna satiros lett belole egy het mulva.
Gondoltam ha ez lehetseges, en is visszaternek az eredetihez, lenoves nelkul.
Koszi szepn
Ilyet nem panaszolt még senki. :)
Nem lehet, hogy azért érzed a hajad végét, mert a nagy meleg miatt lenge ruhákat hordasz?
A haj szerintem nem azért böki a bőröd, mert károsodott a hajvég, hanem mert erős. A levágott pici része képes beleállni úgy az ember bőrébe, mint egy tüske (aztán jól be is gyulladhat).
Hello Anda! :o)
Friss tapasztalatom, hogy két hete vágott a fodrászom a hajvégeimből. A hajam középhosszú, így a vállam alá ér, és újabban szúrja a hátam :D
Ez csak addig marad így, amíg friss a vágás, vagy más gond is van a hajzattal? Reggel is pl beolajoztam a végeket, de semmi hatása, ugyanúgy "szúr"... Tudnál tanácsot adni?
Köszönöm!
Tapasztalatom szerint a serdülőkor velejárója a zsirosodó haj.
Sokat nem tudtok tenni, mint gyakrabban mosni, hogy az ápoltság meglegyen. Vannak olyan samponok, amik napi használatra valók, ezek gyengébbek. Vagy csináld azt, hogy felhigitod az otthonit, és azzal mos a fiad hajat.
A zsiros hajra való samponok száritják a fejbőrt és emiatt pont serkentik a faggyúmirigyeket az erősebb működésre, tehát ellenkező hatást váltanak ki. Úgyhogy én inkább a normál samponokat ajánlanám.
Megvettem a Loreal ombre festékét, a 2.at [link]
Szőkésbarna a hajam és ahogy írja, meg olvasgattam itt- ott úgy festettem be. Valamiért úgy érzem, hogy nem az igazi. Lehet ezen segíteni?
Az ombréban az a szép, ha nem látszik az átmenet, annyira fokozatosan világosodik a haj, hogy nincs éles határ.
Mivel csináltátok, hogy azt várod, hogy kikopjon? Színezővel sötétebbet festettetek a hajadra? Mert ha világosítottatok, az nem fog eltűnni.
Sziasztok!
Érdeklődnék az ombre haj miatt. Most másodszorra csináltuk meg itthon, igazából nem lett olyan rossz, de valamiért nem tetszik,fentről ahol kezdődne az átmenet, ami csak kissé látszik. Esetleg van valamilyen módszer amivel javítani lehetne rajta? Mennyi idő míg kikopik?
A választ és a segítséget előre is köszönöm :)
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Eredetileg sötétszőke a hajam színe.
Vettem Casting Creme Gloss sötétszőke hajszínezőt. Az lenne a kérdésem,hogy felkenve is sötétszőke lesz az eredmény, vagy számítsak sötétebb színű végeredményre?
Úgy tudom, hogy általában 1 árnyalattal sötétebb eredmény szokott lenni.
Köszönöm a választ! :)
Én nem csinálok tartós hajegyenesitést, úgyhogy ezzel kapcsolatos tapasztalataim nincsenek.
A szinező tényleg kikopik a hajból.
Nem értem a technológiát, miért kellett szinező a festék mellé... Inkább azt tudom elképzelni, hogy szőkités után szinezte a fodrász, ahogy azt kell is. Az tényleg kikophat - persze nem feltétlenül, az én leszőkitett hajamból sem szokott. Seprűs és durva tapintású a túl erős szőkités után szokott lenni a haj. Mindenképp ajánlom ápolók használatát.
Sziasztok!
Tegnap jártam fodrásznál ... hamis ombrét csináltunk, ami azt jelenti, hogy az alsó rétegben csak csíkokat tolt bele. Nagyon tetszik, nincs is vele semmi gondom.
Viszont azt mondta, hogy festéket és színezőt is használt.
Semmi gondom a színével.
Csak hogy! Azt mondta, hogy ez max. 6 hétig fog tartani, utána kopni kezd, kimennek a pigmentek, szinte kívánni fogja a hajam hogy újra színezzük, seprűsödni fog a hajam és durva tapintású lesz...
Ez valóban így van? Ezt teszi a színező?
És ha színezve és festve is van a hajam, akkor ajánlatos a brazil kakaós kiegyenesítés? Mondjuk én azt figyeltem meg, hogy ha brazil kakaós kiegyenesítést vállalok be, és kb két hónap múlva megyek egy frissítő festére, akkor a brazil kakaó hatása totál eltűnik ...
Tudnátok segíteni fodrászok? :o)
Köszi a gyors választ. :)
Akkor semmiképpen nem javaslod, hogy 1-2 hét elteltével újrafessem a szőke festékkel? Nem fogja befogni? Nagyon nem tetszik ez a barnás szín :(
Ez elég érdekes...
Ha nem kopik mosáskor, próbáld meg mondjuk a c vitamin és sampon kombinációs színkorrekciót. Ezzel ártani nem nagyon tudsz a hajadnak, mint mondjuk a szőkítőporos változatokkal, de a nem kívánt árnyalatokon sokat segíthet.
El nem tudom képzelni, mi lehet a tudományos oka az ilyennek, de én is tapasztalom elvétve, hogy egészen más eredményt ad a festék, mint amit vár tőle az ember. Lehet, hogy a gyártás során történt malőr, és nem az van a tubusban, ami rá van írva (erre is volt már példa), vagy gyógyszert szedsz, vagy hormonális változás, vagy nem tudom.
Még egyszer ne kenj rá semmit, addig főleg nem, amíg nem rendeződik a helyzet, világosabb úgysem lesz semmi más festéktől, még a nagyon világostól sem.
Szia! A segítségedet szeretném kérni.
Festett szőke vagyok. Hónapok óta ugyanazzal a festékkel festem csak a hajtövemet ( Alfaparf 9.31, 6%-os oxi). Eddig mindig szépen be is fogta, de tegnap ugyanezt az árnyalatot ugyanúgy 6%-os oxival rákentem a hajamra, most nem csak a tövekre, hanem az egészre és szinte sötét barna lettem tőle!!! Pedig ugyanúgy csináltam mindent, a hatóidőt is betartottam. Szerinted mitől történhetett ez? És mit tegyek, hogy újra szép szőke legyen a hajam? Várjak, amíg "kikopik" és ledobja? Vagy mennyi idő múlva festhetem be újra az egészet a 9.31-essel? Ha rákenem a barnára sikeredett színre újra a 9.31-est sikerül újra a szép szőke színt elérnem?
Nagyon köszönöm a segítséged!!!