Finom torta recept

A Finom torta hozzávalói:
Krém
5 dkg darált dió
3 dkg kakaó
4 tojás
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
1. tészta
6 tojás
14 dkg porcukor
reszelt citromhéj
1 cs. vaníliás cukor
3 dkg kakaó
8 dkg darált mogyoró
7 dkg darás liszt
2. tészta
6 tojás
14 dkg porcukor
citromhéj
14 dkg darás liszt


A Finom torta elkészítési módja:
1.A tojássárgáját, a porcukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot meg a kakaót jól kikeverjük. Majd a mogyorót és a tojások kemény habját óvatosan hozzá keverjük. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön sütjük. 2.Másik tészta: a tojássárgákat a porcukorral és a citromhéjjal kikeverjük. A tojások felvert habját óvatosan hozzá forgatjuk, és nagy tepsibe sütjük, piskótatekercsnek, (ha kész feltekerjük). Hirtelen sütjük. 3.A kihűlt tortát kettévágjuk és mind a két lapot megtöltjük. A tepsin sült tésztát is megkenjük krémmel,(nem feltekerve), és kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat a krémmel megkent tortalap közepétől kezdve körbe tekerjük, míg a torta széléig nem érünk, (a csíkokon a krém befelé kerüljön). 4.A tekercsre rátesszük a krémmel megkent felével a második tortalapot, és a kész tortát bevonjuk kakaómázzal. Tetszés szerint díszítjük. 5.Krém: a habüstbe beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a porcukrot és gőz fölött habverővel addig verjük míg megsűrűsödik. Azután levesszük a gőzről, és keveréssel hűtjük. A vajat a kakaóval kikeverjük, hozzáadjuk a főzött masszához, és kis ideig még keverjük, végül beletesszük a diót.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A finom torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook