Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Darázscsípések recept

Darázscsípések recept

A Darázscsípések hozzávalói:
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
1 élesztő
5 dkg porcukor
2, 5 dl langyos víz
1 cs. vaníliás cukor
2 tojás
7, 5 dkg vaj
Bevonat és töltelék
15 dkg vaj
25 dkg cukor
20 dkg mandulalapocska
4 dl tejszín
5 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
Szükséges még
sütőpapír


A Darázscsípések elkészítési módja:
A kétféle lisztet tálba töltjük, a közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt belemorzsoljuk, 1 kk. cukorral megszórjuk, 5 ek. tejjel és egy kevés liszttel elkeverjük, lefedve 15 percig kelesztjük. A maradék cukrot, tejet, vaníliás cukrot, tojást, vajat hozzáadjuk. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától, és lefedve még 45 percig pihentetjük. A bevonathoz a vajat megolvasztjuk, a 17 dkg cukrot, és a mandulalapocskákat belerakjuk, majd állandóan kevergetve karamellizáljuk. 2 dl meleg tejszínt hozzákeverünk, és hűlni hagyjuk. A töltelékhez a tejből, a maradék cukorból és a pudingporból a leírás szerint pudingot főzünk, és kevergetve kihűtjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta felét közvetlenül a tepsin kinyújtjuk, és még kissé kelesztjük. A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a hideg pudingba. Kenjük az alsó tésztalapra, fektessük rá a a felső tésztalapot, és vágjuk 16 darabra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A darázscsípések elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook