Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Finom palacsintatorta recept

Finom palacsintatorta recept

A Finom palacsintatorta hozzávalói:
A palacsintához:
12.5 dkg finomliszt
2 db tojás (nagy)
20 g vaníliás cukor
1 csipet só
2.5 dl tej (hideg)
4 dkg vaj (olvasztott)
6 teáskanál napraforgó olaj

Az összeállításhoz:
5 ek cukrozatlan kakaópor
3 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin vagy vaj
1 l tej
7 ek cukor


A Finom palacsintatorta elkészítési módja:
Kisütjük a palacsintákat, majd cukrozott kakaóporral megszórjuk, és feltekerjük. Kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Egy jénai tálat folpack fóliával kibélelünk. Az alját és egy sor oldalát kirakjuk a palacsintatekercsekkel. Vanília pudingot főzünk 1 liter tejből, három pudingporból, cukorral. A végén egy kocka margarint /vajat/ felolvasztunk benne, majd hagyjuk hűlni. Ha már csak langyos, dolgozhatunk vele. Megkenjük a pudinggal a lerétegezett palacsintákat, majd egy sor tekercs jöhet a pudingra és az oldalára. Így folytatjuk, míg meg nem telik a tál. A végén egy üres palacsintával letakarjuk. Hűtőben egy estét pihen, így másnapra könnyen és szépen szeletelhető. Tálaláskor tejszínhab mehet a tetejére.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A finom palacsintatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook