Fiatalok! Nektek van most pénzetek saját lakásra? (beszélgetés)
Mi a siker? Ha eléred azt, amire igazán vágysz. Az a siker, ha az életedben nincsenek napi gondok, hanem napi örömök vannak.
Sikeresnek tartom azt, aki boldog, szerető családban él és az a munkája, amit szeret csinálni s ebből olyan szinten meg is él, hogy nem téma a hónap vége vagy a sárga csekkek.
Természetesen úgy értettem, az alap nélküli képzelgések szóba sem kerülnek.
Az viszont igaz, hogy aki görcsösen gondolkodik, az görcsösen is él és meg lehet nézni két kb. hasonló kvalitású, végzettségű ember közül ki jut előbbre.
Ja, és még egy fontos idézett, amit nem egy "sikeres" nő mondott, hannem a "Klárika" nógrád megyei anyukája gyönyörű tájszólással akkor, amikor az unokája traktálta, hogy ő milyen sikeres lesz, meg milyen férje lesz, meg stb..
Jelesül: "Vigyázz lányom, mert magas polcrul nagyot lehet ám esni..."
Mert csak annak a pozitív képzelgésnek van némi foganatja, aminek alapja is van ám.. Legalábbis hosszú távon.
Ez a te életed, semmiféle kritikát nem akartam megfogalmazni.
Csak a saját lakás kontra albi témakör miatt említettem meg.
Mi a siker?
Igaznak tartom az idézetet, de azért ne váltsuk aprópénzre...
Engem a munka tart meg, nem a siker..
Egy filmben hallottam egy sikeres nőtől: "Vigyázzon a gondolataira, uram! A gondolatokból formálódnak a szavak, a szavak pedig cselekedeteket szülnek. A cselekedetekből lesznek a szokások és bizony szokásokból áll az élet. Így hát vigyázzon, miket gondol!"
Tiszta pszichológia, renget igazság van benne.
Persze.
De ahhoz már eleget szívtam, hogy erre építsek..
Ezért kell a saját jósorsért mindenkinek hálásnak lenni, és nem csak azt nézni, hogy "magamnak köszönhetem". Ez persze, hogy nagyrészt igaz, de azért egy kis szerencse nélkül mindenki sütheti a munkáját ott, ahol van. Szerencse az is, hogy nem jön egy gáz haláleset, betegség, akármi..
Az lesz, ne félts..
De valamit 31 évesen, 3 gyerekkel előről kezdeni azzal jár, hogy abban már sohase leszek olyan, sohase lesz olyan jövedelmem, hogy komoly javaim legyenek.
Szerencsére nagyon okos gyerekeim vannak, nekik sokat igyekszem segíteni, hogy ha lakást nem is tudok nekik hagyni, de legalább a "tudás" ne vesszen el..
Egyébként meg élvezem az életet, kerülöm a bankhitelt..
Szerintem a kulcsszó, ami miatt ma nehéz, az a BIZONYTALANSÁG.
Tervezni nehéz, sőt lehetetlen..
Az a baj, hogy buták, mert nincsenek kiszolgáltatva. Ugyanis sokkal több a kiadó lakás, mint ahányan bérelnének.
Tessék tisztázni és lepapírozni előre a feltételeket és akkor utólag nem lehet sírni.
Ez a hely az én szakmámban Európán belül nem létezik.. Ez a gáz..
Ilyenkor jön a B terv, mást kell csinálni.. Ez még rendben is lenne, de addig??
Még az a jó, hogy én valahol élvezem is az ilyen meg kell oldani helyzeteket.. Csak azért nekem is ott a három gyerek, és eddig arra röpke 15 év állatmód áthajtott időszakra építettük a családunkat, amiről azt hittük, megtérül valamelyest legalább..
Építészként tényleg nagy most a gáz. Nekem még az is plusz lett volna, hogy apósom már nem csak tervező, hanem igazságügyi szakértő is volt. Ő is építész. Várta már, hogy végezzek, annyi melója volt, hogy alig győzte. Aznap halt meg, amikor diplomáztam.. Sógorék most számolják fel a céget.. Tehát még szerencsénk sincs..
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tud főzni a mai fiatalok többsége?
- 40-es csajok, nem unjátok még, hogy mindig bizonygatni kell, hogy még mindig fiatalok vagytok?
- Mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnak saját lakáshoz jutni?
- Tucc-tucc - ez kell a mai fiataloknak?
- Nálatok az idősek és a fiatalok, hogy viselik a vírusos helyzetet?
- A fiatalok miért nem szeretnek színházba járni?