Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fetás-tejszínes pulykamell recept

Fetás-tejszínes pulykamell recept

Elkészítési idő 90 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Fetás-tejszínes pulykamell hozzávalói:
4 személyre:
50-60 dkg pulykamell
15 dkg feta sajt
2 dl főzőtejszín (lehet növényi alapú is)
1 evőkanál olivaolaj

bors
oregano


A Fetás-tejszínes pulykamell elkészítési módja:
A pulykamellet (lehet csirkemell is) nagyobb kockákra vágom, az olivaolajon hirtelen megpirítom, sóval, borssal, oreganoval fűszerezem. A fetát villával összetöröm és belekeverem a főzőtejszínbe. Sózni már nem kell! A húst jénaiba teszem és ráöntöntöm a fetás tejszínt. Lefedve 30-40 percig sütöm kb.160-180 fokon, majd az utolsó tíz percre fedő nélkül pirítom.

Krumplipürével, vagy rizzsel tálalom.
A görög saláta is jól illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A fetás-tejszínes pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook