Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fűszeres olasz pulykatorta recept

Fűszeres olasz pulykatorta recept

A Fűszeres olasz pulykatorta hozzávalói:
4 SZEMÉLYRE:

8 szelet pulykamell
2 gerezd fokhagyma
5 dl. tej
só, őrölt bors
szerecsendió
4 evőkanál liszt
2 tojás
30 dkg. reszelt sajt (Trappista)
2 dl. tejföl
10 dkg. vaj


A Fűszeres olasz pulykatorta elkészítési módja:
A pulykaszeleteket fokhagymás, sós tejben, hűtőszekrényben áztatjuk 24 órát. Lecsöpögtetjük, majd lisztbe, tojásba, reszelt sajtba forgatjuk. Egy nyitható tortaformába rétegezzük a hússzeleteket, közé vajforgácsokat teszünk. A maradék sajtot és a tojást összekeverjük a tejföllel, fűszerekkel, és a tetejére öntjük. Közepes lángon kb. 1 óra alatt pirosra sütjük. Tortaként szeletelhetjük. Krumplipüré, zöldséges rizs a körete.

Az áztatással érdemes kivárni a 20-24 órát, hogy a hús tényleg omlós, és finom legyen.

Értelemszerűen nem muszáj tortaformában sütni.


Kategória: Húsételek receptjei


A fűszeres olasz pulykatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook