Fényevés miatt halhatott éhen egy egyéves kisfiú Agárdon (beszélgetés)
..de még az is kiderülhet, hogy a gyerek nem az apától volt.. és igy állt bosszut..
..jól látod.. igen én csak a sajtót hajkolom..de ebben az ügyben engedjétek meg már nekem, hogy másirányba is gondolkozhasam..
a gond nem velem vagy veled van.. csak a "világgal"
..köszi a kiegészitést és teljesen egyetértek..
A sajtó képes valóban bolhából elefántot csinálni és manipulálni . De ebben az esetben nem erről van szó, tegyél már különbséget ! Szörnyű kínok közt halt meg egy csecsemő egy olyan családnál,ahol négy felnőttel élt egy fedél alatt és anyagiakban nem volt hiány . Természetes a közvélemény felháborodása . Ha te mégsem a csecsemő halálán vagy felháborodva, hanem a sajtó felelősségét szajkózod ,akkor veled is gond van.
egyébként a jógik is szerintem meghatározott ideig vonnak meg maguktól ételt italt, de ennek utána kéne nézni...és a hangsúly nem a fényevésen hanem az életfolyamatok lelassításán van!!!
ne haragudj, de a fényevés hétköznapi emberek számára szerintem komplett baromság és nagyon veszélyes eszme.Vannak fakírok is és biztos létezik valamilyen módszer a szervezetünk kontrollálására (azaz az életfolyamatok lelassítására), de tudtommal a jógik cserébe egész nap meditálnak és igen kevés fizikai aktivitást végeznek...
Ebben az ügyben a szomszédok gondoltak fényevésre, mert ez még talán elfogadhatóbb magyarázat lenne erre a szörnyűségre, de gondolom azért cáfolják ezt az ügyvédek is, mivel a kedves szülők nem ettek fényt (az óbudai esetben az elmeháborodott emberke is le volt gyengülve, tehát ő is csak a fényen élt, mázlija volt hogy megtalálták), tehát nagyon kilóg a lóláb...
..én sem vitatkozom senkivel, és emocionálisan engem is megérintett a hir.. már minta a pici Benjamin halála.. (hirhordó édesanyám)
igen a felháborodásom a sajtóval szemben volt és van, a véleményem meg kifejtettem ezzel kapcsolatban..
a fényevéssel kapcsolatosan szkeptikus vagyok, de már több embernek sikerült..jómagam is láttam egy filmet ezzel kapcsolatosan., bár ezt is meglehetett vágni.. mivel nincs ilyen irányú személyes tapasztalatom.. mert nincs ilyesmire sükségem/igényem, igy ez a része nem érdekel igazán..
de ezt., ha müködöképes is csak szabadakarattal lehet megcsinálni.. és nem ráeröltettni pl. egy csecsemöre..
a sajtó meg felfujta, hogy az emberek tudatában maradjon még egy ideig.. hogy miért is..?! azt csak öktudják..!
részemröl lezárom, mert ugy érzem, mindent elmondtam, amit szerettem volna..
ez igaz, de lehet hogy 1 bolond százat csinál alapon, a paranoid személy betegségét nem akarták elfogadni, hanem követték mindenben.
"Mi van ha beteg volt? " Úristen....ha beteg volt , akkor hagyni kell meghalni? De ezredszer írom le : ki állapította meg , h beteg volt? Hol a diagnózis? A fiam 6 hónapos korában bekapott egy enterovírust, amitől annyira hányt és hasmenése lett , h a 10 kg-os baba 1 kg-ot veszített egy délelőttön. Azonnal kórház, infúzió , folyadékpótlás. Ez egy egyszerű probléma , de a hókuszpókusz nem elég . Ezekben az esetekben mindenféle buta elvhez való ragaszkodás gyilkosság.
A paranoid téveszmék nem fertőzőek, úgyhogy fura lenne, ha mind a négyen ebben szenvednének.:( Érthetetlen, hogy a 4 felnőtt közül egyiknek sem jutott az eszébe, hogy hülyeséget csinálnak. Ezért is gyanús, hogy szándékosan csinálták, amit csináltak.
hogy miért nem akarták anyakönyveztetni sem a gyermeket, az jó kérdés.Meg a bezárkózás, még ha betörőktől félnek akkor is túlzás.Lehet hogy paranoiásak voltak, ezért nem jártak ki, ezért zárkóztak be, meg lehet ezért nem akartak "vegyszeres" kajákat enni meg orvoshoz járni mert féltek hogy megmérgezik őket...
Szerintem így sem lenne megnyugtató, hogy hagyták elsorvadni és kiszáradni. És ez sem lenne magyarázat arra, hogy miért rejtegették a gyereket, miért nem akarták anyakönyvezni, miért utasították el a védőnői szolgáltatást stb.stb.
Igen, bárcsak így lett volna. Ez megnyugtatóbb lenne mindenki számára. De tény, hogy nagyon hallgat a média, a nyomozásról sem tudunk semmit, valószínűleg nem egyértelmű a kisfiú betegsége.
lehet csak az idény növényeket kapta ami a kertben termett...
meg kérdés hogy mit tekintettek vegyszermentesnek..
de erre ép ésszel felfogható magyarázat szerintem nincs.
Szerintem is. Az ügyvédeik már körbe turnézták volna az összes médiát lobogtata a papírt, hogy sajnos beteg volt és már csak a csodában - alternatív gyógyászatba - bíztak.
Ha kapott mellé pl. hüvelyeseket, akkor több fehérjéhez is hozzájuthatott volna. Ha meg megfőzi, hogy könnyebben emészthető legyen, attól még vegyszermentes marad az étel. Vannak vegán gyerekek és semmi bajuk, de legalábbis biztosan nem halnak éhen. Na meg azt meg végképp nem tudom mi indokolhatja, hogy nem kapott elegendő folyadékot (vizet, sárgarépalét, céklalét, almalét, akármit). Az én fejemben ez sem elég magyarázat éhhalálra.
ha a baba beteg lett volna, akkor azt mondták volna a szülők a saját védelmükben, nem?Meg gondolom az kiderült volna már...Minden esetre ez a mondat hogy próbálták táplálni, már eleve elég gyenge lábakon áll, mert szerintem egy ilyen kis gyermeket vagy táplálunk vagy nem, ez nem próbálkozás kérdése!!
Attól, még valaki gazdag, emberileg lehet buta. Végülis a fanatizmus is egyfajta emberi ostobaság. De tök mindegy honnan nézzük, sajnos az egyik felmerült a szülők részéről. :(
lehet a vegyszermentes táplálékon van a hangsúly, ha csak nyers zöldséggel, gyümölccsel táplálták a gyereket,az simán ehhez az állapothoz vezethetett.Több oldalt is láttam mely szerint a hús, a zsír,a tej, a finomított liszt, a tojás,stb. mind káros, csak a nyers zöldség az üdvözítő...Egy felnőtt ember lehet eltengődik valahogy kizárólag nyers zöldségen (bár az is hiánybetegségekhez vezethet),de egy fejlődő babának aki esetleg a nyers zöldséget meg sem tudja emészteni, az nem elég...
Szerintem inkább fanatikusok voltak .... vagy legalábbis a domináns szülő az volt .....
Kétlem, hogy ennyire buták lettek volna. Akkor hogy a fenébe érték el azt az anyagi szintet ami a felvételeken látszik?
Ha egyáltalán hívtak hozzá vkit .... arról még nem írnak, hogy a szülők megnevezték volna az állítólagos természetgyógyászt és hogy kihallgatják az illetőt. A pesti gyerekorvosnak rögtön utánamentek.
Az ügyvéd még mindig csak azt mondja, amit a szülőktől hallott, de nincs bizonyíték semmire, azon kívül, hogy mi volt a halál oka.
Ezt hivatalos orvos nem fogja bevállalni pénzért se hogy egy ilyen állapotú gyereket otthon kezelgetett.
Bemásolom :
DÉDSZÜLEI SÍRJÁBA TEMETIK A KIS BENJAMINT
2013.04.25. 07:00 ( borsonline)
A temetkezési vállalkozó is elborzadt, olyan csontsovány volt a múlt héten elhunyt agárdi kisgyermek holtteste. Ugyanakkor a védőügyvéd cáfolja, hogy fénnyel akarták etetni Benjamint.
Alig voltak csontjai E. Benjaminnak – tudta meg a Bors. Telefonon elértük a temetkezési vállalkozót, aki látta a 19 hónapos, halálra éheztetett agárdi kisfiú holttestét.
– Iszonyú és szívszaggató látvány volt – jegyezte meg, de többet kegyeleti okokból nem mondott. Nem Gárdonyban temetik el a kisfiút, a dédszülei sírjában nyugszik majd.
Mint arról beszámoltunk, Benjamin annyira alultáplált volt, hogy másfél hete összeomlott a keringése. Szüleit néhány napon belül letartóztatták. A szomszédok szerint a nagyszülők máig az erődítményszerű házban élnek, tegnap éppen takarítottak.
Az apa, F. Balázs ügyvédje, Molnár Marcell cáfolta azt a hírt, miszerint a család fénnyel akarta táplálni a gyermeket. Tudomása szerint alternatív szakemberek rendszeresen látták Benjamint.
– Fényevés nem merült fel az ügyben, a gyanúsítás sem tartalmaz ilyet. Végig volt természetgyógyász, illetve alternatív szakember a kisgyerek mellett. A szülők folyamatosan próbálták vegyszermentes tápanyagokkal kiegészíteni a gyermek étrendjét – nyilatkozta a védőügyvéd.
Arra a szülők azóta sem adtak választ, hogyan történhetett mégis, hogy a fiúcska annyira alultáplált volt, hogy leállt a keringése.
--------
Ezek szerint az ügyvéd se tud mit kitalálni.
Ha lennének hihető mentségek akkor már szétkürtölte volna a médiának...
Kíváncsi leszek hogy milyen kuruzsló vállalja fel hogy kezelte a gyereket...
Kérdés, hogy a gyógyíthatatlan betegség ok volt vagy következmény .... ha mondjuk vmilyen veleszületett rendellenessége vagy betegsége volt, arról is kellene hogy legyen vmi orvosi papír, zárójelentés ..... és akkor is lehetett volna orvosi kezeléssel enyhíteni a baba szenvedését .....
ezt nem tudjuk. Lehet, hogy kétségbeesetten buták voltak. Butaság, ostobaság miatt is elhunyhatott a kisfiú. Kétségbeestek, hogy beteg és inkább saját maguk próbálkoztak a gyógyítással. (beteg kisfiú teória esetén).
de persze, lehet, hogy tök más van a háttérben.
A butaság nem mentség. Nem voltak buták, csak fanatikusok, ami súlyosbító körülmény.
ez a mai "hír". Dédszülők sírjában? Kellett, hogy szeressék azt a kisfiút, csak óriásit mulasztottak. Hisz különben nem lenne még mindig vizsgálat.
További ajánlott fórumok: