Feljelentették a síró babát.... (beszélgetés)
Nagyjából olyan komoly büntetésre, mint a házaspár. :-))
Mindig is csodáltam a nőket. Én sosem tudok egyszerre kétfelé koncentrálni. Ha főzés közben filmet néznék vagy a kaja égne oda vagy a filmet nem érteném meg egy idő után.
Próbálj meg olyan példát mondani ami egy kisgyerek ágyában előfordul.
A kislábos és a zacskó liszt nem ilyen.
Én ma olvastam valamelyik újságban ezt a cikket anyukáméknál, én abból arra emlékszem, amit itt leírtam. Úgy emlékszem, abban nem azt írták, hogy csak a vizsgálat idejére zárták el a játékokat. Az itteni linken én nem találom a cikket.
Szövegértelmezési problémáim pedig nem szoktak lenni.
Bármilyen meglepő és számodra elképzelhetetlen, főzés közben filmezni szoktam.
Ha valaki szerint én túl hangosan hallgatok bármit, akkor tessék, tegyen bejelentést. Tudva, hogy úgy állnak az esethekhez, hogy a nagy része úgy sem igaz, csak unatkozó idióták telefonálgatnak, azt hiszem, én jól fogok szórakozni, ha kijönnek. Gondolom, ha a szomszédaim tanusítják, hogy nem szoktunk zajongani, bár valóban volt max. 5 perc amikor aznap elszaladt a hangerő, akkor baromi komoly büntetésre számíthatok :D
Nem csak a súlya számít, hanem a keménysége, hogy milyen magasról esik le, milyen erővel .... de az is lehet, hogy a kiságy mellett áll a játékos polc, és onnan hajigálja le a játékokat ..... merthogy egy ennyi idős baba már simán feláll és rámol.
És éjszaka egy óra ketyegése, vagy a vízcsap csöpögése is elviselhetetlenül idegesítő tud lenni, de ha nálam ketyeg/csöpög, akkor tudok tenni ellene .....
Szóval én nem ítélnék elhamarkodottan se pro, se kontra. :o))
Még mindig nem tudom mit tud kidobálni a kiságyból ami elviselhetetlen zajt okoz.
Igaz vannak a gyerekeknek építőkockái műanyag játékai, de az a súlyukból eredően sem olyanok amik elviselhetetlen zajt okoznak, ha a földhöz csapódnak.
Ha nyáron este főzöl akkor miért zavar pár padon vagy az utcán beszélgető fiatal?
Nem hallod eléggé, hogy hogyan serceg az étel? :-))
Mert azt még megérteném, ha a tv nézés közben zavarnának a beszélgetők, viszont a főzés közben nem tudom miért kell annyira koncentrálni :-))
Amúgy meg nem is ez a lényeg. Mi itt úgy sem tudjuk eldönteni, hogy kinek van igaza, hisz nem mi élünk ott a kisgyerekes család alatt, ill. az alsó szomszédot sem ismerjük.
".... illene meghallgatni a másik felet is, mert egyoldalú és hatásvadász módon tálalt információk alapján nem illik senkit "meglincselni"."
Ez a lényeg.
Olvasd el p. a 175-ös és a 177-es hsz-emet.
Nem akarom ismételni önmagam, de írtam példát zajos játékra, meg hogy tulajdonképpen bármilyen kemény játékkal lehet csapkodni a parkettán, és bíz az lehallatszik, és arról is írtam, hogy a zajok éjszaka jobban hallatszanak és emiatt zavaróbbak.
De tessék, linkelek is képet ....
:o))
Sajnálom, egy csomó mindent hozzáköltesz.
A család nem alkalmazkodásból zárta el a hangos játékokat, hanem addig, amíg a vizsgálat tart. Óriási különbség. Tényleg nem tudod helyesen értelmezni a cikkben és az itt, általam leírtakat???
:o))
Az 1 eves kissracon nincs hangero allitas..Ne aggodj az en gyerekeimert,ok jol vannak,szomszedok sem jelentenek fol ha uvoltenek szoval minden ok..
A toleranciarol pedig beszelgethetnenk eleg nagy baj van ott,ahol az 1 eves gyerek sdzuleinek kell alkalmazkodnia az alattuk lakohoz aki nem birja a gyereksirast.
Jól összemostad a szenzont a fazonnal. Nálam nincs pad. Én alapjáraton nem bömböltetek zavaróan zenét. Én nem parasztkodok alapjáraton senkivel. Viszont ha többször szólok, kérem, hogy ne vazarjanak, de ezt nem veszik figyelembe, vagy adnak olyan tanácsot, hogy csukjam be az ablakot, mikor nyáros este főzök, tippeket adnak, hogy mikor aludjak, és mikor ne, hogy igazodjak hozzájuk, akkor felcseszem a hangerőt, és pár perc alatt szétszélednek.
Hívogassák ők a rendőrőket, hogy csendháborítok, aztán röhögjenek rajtuk a hozzád hasonlók :o)
A 4 éves gyerekeid hangerejével nem tudsz mit kezdeni?
Amúgy meg amit leírsz, az köszönő viszonyban sincs a toleranciával. Talán ezért nem ismerted fel Magyarországon, mert azt sem tudtad, mit kell keresni.
Ebben az esetben a tolerancia az lenne, hogy amennyire lehet, csökkented a zajszintet, ami pedig befolyásolhatatlan, arra jogosan várod el, hogy a másik elnézze.
Ezzel szemben a körülöttem forog a naprendszer, és akinek nem tetszik szálljon ki, egyáltalán nem tolerancia, csak mérhetetlen önzőség és tapintatlanság.
És arra nem gondoltál, hogy talán azért ülnek ezek az emberek a lépcsőház előtt, hangsúlyozom a közterületen és nem az egyén lakásában, mert ott van pad? És nem ordítanak, hanem egyszerűen beszélgetnek.
Nagyszerű az ötlet, de azzal amit csinálsz te követsz el csendháborítást, és nem azok akik a padon csak beszélgettek.
Illetve lehet, hogy az a két három beszélgető gyerek csak téged zavart, de a hangfalad a bömbölő zenével elképzelhető, hogy egy egész lakótelepet.
Szót emelsz a toleranciáért de a hozzászólásodból pont az jön át, hogy Neked sikerül ezt legkevésbé megvalósítani.
Akkor most mi is van azzal a pár leeső játékkal? Szerinted mi zavarná jobban az álmatlanságban és feltűnési viszketegségben szenvedő idős férfit?
Az egy éves gyerkőc által keltett hangok, vagy a bömbölő zenéd?
:-)))))
A szomszednak toleralni kell(ene) a gyerekkel kulonosen ilyen koru gyerekkel jaro zajokat..
Ha megsem kepes ra,es cirkuszol akkor onnantol kezdve lecarom,sajnos nincs a gyerekeken hangero hogy letudjuk csavarni..
Vannak ilyen idősek is. Mint ahogy olyan anyukák is, akiknek az 1-2 éves kis totyogója a gyerekrendelőben sáros csizmában a székeken sétálgat, és anyucinak persze nincs annyi esze, hogy tegyen ellene. És ez előfordul más nyilvános helyeken is, és marhára nem érdekli, hogy más emberek ruhája, hogy néz ki utána. Biztos nem akarja korlátozni. Ez kb az a kategória, akit az sem érdekel, hogy a gyereke, és annak felnövése magánügy, nem a szomszédoknak kellene vele kellemetlenséget okozni éjszakai kopácsolással.
A toleranciának oda-vissza kellene működnie. Némely idősnek nem kellene azt képzelni, hogy mások felett áll a kora miatt, de ugyanígy nem kellene némely szülőknek sem elvárni, hogy ha az ő gyerekük zavar másokat, az tűrje szó nélkül. Nem megsértődni kell, hanem változtatni. Ezután a plüss nyul majd biztos nem kelt zajt éjszaka :D