Felháborodtam - láblógató anyukák? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Felháborodtam - láblógató anyukák?
Így van:))
Én is pontosan ezt mondtam:))
Igen, de ha a főnököd azt mondaná, hogy vagy visszajössz 5 hónapon belül, vagy másnak adja a munkádat és ARRIVEDERCI???
Svájcban így csinálják, nem könyörögnek ám senkinek, csak azt mondják: oké, ha te 2 éves korig a gyerek mellett akarsz maradni, akkor gyere 2 év múlva, a munkát nem biztos hogy neked adom, odaadom másnak (a százezrekkel együtt)
Én nem nevezem lustulásnak, de tény, hogy egy nyugisabb elfoglaltság, mert még a virgonc gyerekek mellett is, tulajdonképpen a saját magam főnöke vagyok, úgy osztom be a teendőimet, hogy az rugalmas legyen stb.
Sokan a munkából is fórumoznak egyébként:)
De tény, hogy ez jön le, hogy az otthonlévő anyukák sokkal többet neteznek, igazad van:)
Talán mert pl én bekapcsolva tartom a gépet, közben csinálhatok mást is, időnként ránézek stb.
De ha összeszámolom, akkor úgy napi 6-8 óra az háztartás, csak megosztva.
Ezért is mondtam, hogy a dolgozó anyuka nekem olyan mintha 2 állása lenne:DDDDD
míg ide írogatok (persze csak magamról beszélek )a fele házat kitakarítottam!és még van mit csinálnom !
jövök megyek teszek veszek!
hmm szerintem ez durva dolog!
nekem is vezetői képesítésem van de kell a francnak a karrier ha itt vannak ezek a csodák!fiatal vagyok ráérek "építkezni"
Bárki bármit is mond, úgy tűnik, hogy az anyukáknak akik otthon vannak a babájukkal igenis rengeteg idejük van láblógatásra, hisz ők írnak a legtöbbet fórumokra, facebook-on (és egyéb ilyen oldalakon) olyan aktívak, hogy csak lesek, annyi zenét, viccet, stb belinkelnek, hogy teljesen úgy tűnik, tengernyi idejük van.
A másik dolog, ami végett szintén ugyanez jön le nekem, hogy amikor munkába állnak újra az otthonlét után, rengetegen írják itt a hoxán is, hogy hogy ellustultak az évek folyamán, milyen fárasztó visszaállni a munkába.
Természetesen egy olyan anya, aki folyamatosan foglalkozik a gyermekével, annak nincs ideje állandóan a neten lógni, annak igenis kemény meló otthon lenni. A gyermeknevelés még sokkal több energiát igényel, mint a fizikai munka, ha valaki tényleg szívvel-lélekkel csinálja, olyankor nincs az embernek energiája sem arra, hogy hoxázzon, facebook-ozzon és óránként új számokat belinkeljen, stb.
"De amikor elsőnek a kezedbe veszed az egész életed megváltozik!"
Ez így van.
Bizony.
De ki,hogyan tudja összeegyeztetni,vagy hogyan folytatja az életét egy gyerek után,egyéni kérdés.
Nincs etalon.
Azt majd a gyereked eldönti,hogy lesz-e hozzá kedve,téged otthagyva bölcsiben idegenekkel múlatni az időt ilyen kis korban,mikor jóformán még állandóan rajtunk lógnak.
1,5-2 éves kor körül kezdi őket érdekelni más gyerek társasága.Szóval ne igyál előre a medve bőrére!!!
Itt arról van szó, hogy valószínű neked nincs akkora karriered.
Én bevallom, ha olyan jól kereső állást hagytam volna ott, akkor visszamennék. Nem kapok gyest, egy fizetésből élünk, belevetem magam a háztartásba, és értek hozzá, de ha akkora fenenagy karrirem lenne, visszamentem volna.
Nem azért tanul valaki a seggét kockásra ülve, hogy utána otthon mosogasson élete végéig.
Másrészt egyet értek azzal, hogy mindennek megvan a maga ideje, ha lehet, 2-3 éves korig a picikkel maradni, az jó, de ha a munka világa valakit arra kényszerít, hogy hamarabb térjen vissza, akkor azt is meg tudom érteni. Itthon vagyok és imádom a kölykeimet stb. de meg tudom érteni azokat is, akik hamar visszamennek dolgozni
Szerintem nem azt mondtam,hogy fontosabb,csak azt,hogy éppolyan fontos,mint a gyereke,vagy a férje...
és tudod ,nem hiszem ,hogy bármelyik gyerek fejlődését visszavetné az,ha megtudná,hogy az anyja azért dolgozik ,mert szereti csinálni,és nem pedig azért,hogy mártír módjára gürizik a gyerekeiért,csak a pénzért.
Szerintem van neki:)
De nem arról van szó, hogy itt mindenki felkapta a vizet mert láblógató anyukákról beszélt valaki?
Köztetek valószínű senki sem láblógató, de ne gyártsunk olyan ideológiákat, hogy ha kereshetnél havi 400 ezret akkor inkább otthon maradnál a gyerekkel havi 50 ezerért.
A legtöbbeknek a gyes és a munka amit találhatnának majdnem ugyanannyi pénzt hoz. Akiknél a munka sokkal többet azok általában hamarabb visszamennek dolgozni
Ilyenkor ne jöjjenek az otthonmaradók azzal, hogy szívtelen anyuka!
ja még annyit szerettem volna hozzá fűzni hogy most gondolhatsz amit akarsz!De amikor elsőnek a kezedbe veszed az egész életed megváltozik!nem lesz fontosabb a munka és csak arra fogsz gondolni NEKI jó legyen!legalább is én így voltam és vagyok vele!
de én csak anya vagyok!egyszerűen!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos a férjem felháborodása? Mit tennétek egy ilyen helyzetben?
- Párom más nővel beszélte meg a problémáinkat. Jogos a felháborodásom, vagy ennyi még belefér?
- Ezen tényleg csak nevetni kéne, vagy jogos a felháborodás?
- Miért ütközik nagyobb felháborodásba nagyobb körkülönbségnél, ha a férfi az idősebb, mint fordítva, ahol a nő?
- Hogy lehet ilyen? Felháborodtam.
- Jogos a felháborodás?