Fekete-fehér ruha mosása, hogy a fekete fekete, a fehér fehér maradjon! (beszélgetés)
Szia!
Színfogó kendőt használj, 30 fokos kímélő mosás.
Így tuti nem fogja össze a fekete a fehéret.
a lényeg:
minél gyorsabb, alacsony hőfokon való mosás
semmi áztatás!
Hahaha, mégis kezdő háziasszony lennék? :D
Fázós a kezem... egyetlen esélyem felmelegíteni őket, ha meleg vízbe nyúlok :D komolyan! Megszokás... :P
Megnéztem a szoknyámat, amit éppen áztatok. Ezek sem tudják, mit beszélnek, azt írja, do not dry clean és 30 fokos kímélő mosást javasol. De a fehérekhez való mosószer úgy tűnik megtette a hatását és mintha a fekete nem 'ragadt volna bele' a fehér részekbe. Persze a víz most is szép sötét szürke.
Nagyon köszönöm a tippjeidet!
szerintem ez a lehető legrosszabb döntés, mert így a fekete is szépen tovább ereszti a színét
tedd inkább be egy 30 vagy 40 fokos kímélő programba, fehérekhez való msoószerrel
öblíts ecetrtel, az stabilizálja a színanyagokat
És nem jó kézzel mosni mert a kézzel kicsavarás igenis még jobban összevegyíti a színeit de a mosógépi kézi mosás (wool, lana nevûek), azok nem, persze azonnal ki kell szedni a gépbôl amint vége és kiteregetni vagy akasztóval.
De a legbiztosabb akkor is a mosodai szárazmosás marad
Ha 1 ruhán belül van ez a 2 szín, talán a legbiztosabb a mosoda, ahol szárazmosással nem ereszti a színét (de az is mosás csak nem vízzel, hanem alkohollal vagy vegyszerekkel). Nem olyan ôrült drága mint amennyit veszítesz, ha ki kell dobnod mert saját kézzel összemostad a ruha színeit (talán volt is benne jel, hogy dry clean only).
Ha viszont otthon akarod mossi és gépben, akkor semmi öblítôszer, csak mosás folyékony perlannal, és a legrövidebb, hideg vizes mosás, centrivel
mosd a fehérekkel
ha jó minőségű az anyag, akkor a fekete nem fogja be a fehér részt
legalábbis nekem eddig ebből sosem volt problémám
Ha rossza a minőség, akkor annak annyi :)
További ajánlott fórumok:
- Mit vegyek fel szóbelire, amiben csinos vagyok, elegáns, de mégsem a sablonos fekete-fehér kosztüm verzió?
- Hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy színes képet teljesen fekete-fehérré tenni, és csak egy részt színesre hagyni?
- A fekete-fehér ágyneműhuzat előbb-utóbb megszürkül?
- Valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy fekete-fehér képen pl a póló piros legyen?
- Hol tudok venni fekete-fehér kockás táskát?
- Ajánlanátok régi, fekete-fehér amerikai filmeket (40-es 50-es évek)? pl: Az élet szép