Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fakanalas csokicsoda recept

Fakanalas csokicsoda recept

A Fakanalas csokicsoda hozzávalói:
55 dkg sima liszt
20 dkg kristálycukor
20 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
4 tojás
2 dl tej
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja

A mázhoz

25 dkg vaj
30 dkg porcukor
75 dkg cukrozatlan kakaópor
12 evőkanál tej


A Fakanalas csokicsoda elkészítési módja:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) vajat és a tejet, végül a sütőporral, csipet sóval és reszelt citromhéjjal elkevert lisztet. Kicsit sűrű tésztát kapunk, melyet beleegyengetünk a kivajazott/lisztezett tepsibe.

Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük – tűpróba!
A megsült süteménybe, amíg még forró, egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk (lehet elég sok helyen mélyedéseket nyomkodni, hogy utána jó sok helyen befolyjon a csokimáz – annál finomabb lesz).

Amíg hűl a süteményt, elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy tálban simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni! A mázat a sütemény tetejére öntjük és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is.


Hagyjuk dermedni és szeletelve tálaljuk.

Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. nov. 14. 04:37

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook