Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fakanalas sütemény recept

Fakanalas sütemény recept

A Fakanalas sütemény hozzávalói:
35 dkg sima liszt
10 dkg kristálycukor
12 dkg olvasztott margarin
2 tojás
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja

Máz:

20 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál tej


A Fakanalas sütemény elkészítési módja:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!! A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annaál több helyen lesz máz. Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni! Ráöntjük a sütemény tetejére, és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fakanalas sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook