Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkával töltött sajtos krumplis muffin recept

Sonkával töltött sajtos krumplis muffin recept

A Sonkával töltött sajtos krumplis muffin hozzávalói:
A tésztához

15 dkg finomliszt
5 dkg burgonyapehely
10 dkg reszelt sajt
1 dl tejföl
1 dl tej
1 db tojás
0.5 teáskanál cukor
3 ek napraforgó olaj
0.5 tasak instant élesztő
só ízlés szerint

A töltelékhez

10 dkg füstölt tarja
1 teáskanál mustár
1 ek tejföl
0.5 ek vaj
1 kis db vöröshagyma
fekete bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj


A Sonkával töltött sajtos krumplis muffin elkészítési módja:
A tészta:

Összekeverjük a lisztet a burgonyapehellyel.
A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajt felét, a tojást és az olajat. Az egészet jól összedolgozzuk, majd pihenni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.

A töltelék:

Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált vagy egészen apróra vágott tarját. Kissé megpirítjuk, aztán mustárral, sóval, borssal ízesítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt.
A muffinformát kapszlikkal béleljük vagy zsiradékkal kikenjük. Félig töltjük a tésztával, majd rátesszük a tölteléket, végül befedjük a maradék tésztával. A tetejét a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
A sütőt 200 fokra melegítjük, amíg melegszik (kb. 15 perc) a tésztát langyos helyen kelesztjük.
A tésztát 5 percig 200 fokon sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 150 fokra, és további 15 percig sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. nov. 11. 16:51

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook