Ez lógásnak számít? (beszélgetés)
nem mindenkinek való a kollégium..
nálunk az öcsém kollégista volt és ,hogy mik mentek ott.(((
utolsó pillanatban éjjel mentek a szüleim érte,mert a felsősök az elsősöket késsel fenyegették meg meggyújtottak alvás közben gyufaszálat a lábujjaik között..
én semmi pénzért nem lettem volna kolis..inkább a bejárás okozta kényelmetlenség..százszor!
bár aki szereti..annak élmény a kollégium..főleg ha jó társaság verődik össze.
Csak megjegyeztem, hogy nem kell ennyire felkapni a vizet.
A Kedves jelzőt pedig szeretem ha a megfelelő személy, a megfelelő helyen és a megfelelő "hangsúllyal" használja.
De igyekszem nem magamra venni :D
Nem mindenki egyforma. Valaki nehezebben szakad el a szülői háztól, és a szülő is a gyerektől. Ezt meg lehet érteni.
Egyébként azt had kérdezzem már meg, hogy mennyi idősek vagytok és hány km-re lakik ez az osztálytársad a sulitól?
Én abból indultam ki, hogy nálunk a tanár is örült, ha előbb mehetett haza.
Sokszor ő ajánlotta fel azt a megoldást.
..))nekem 6-kor indulni kellett,hogy odaérjek időben..
és istenem..hányszor nem is jött télen hóban..mi meg ott dekkoltunk..
régi szép idők!.)))))
és ha reggel nem értünk be időben a busz miatt..útviszonyok ,baleset stb..az se volt érdekesmód világháború..egy olyan iskolában ,ahol bizony nagy régiót ölel fel a rendszer embernek kell lenni..szabni kell határt de tudni kell rugalmasnak is lenni..
Azért mert valaki egy befordult személyiség és elege van már abból amit csinál, ne a diákkal utáltassa meg egy életre az iskolát, vagy azt a tantárgyat.
Az ilyen tanárokat én nem tudtam soha megérteni. Vagyis inkább embereket, mert nem csak ebben a hívatásban lehet sajnos ilyennel találkozni.
Ez a csaj csak azért nem akar koleszba menni, mert ellopnák a cuccait, vagyis nem a pénz a gond.
Különben én csak olyan lazán osztom be más pénzét, mint te más idejét.
10 perc miatt menjen koleszba és fizessen ezért a szülő?
Szerintem egy buszbérlet olcsóbb.
Én is a fél hetessel jártam, de én 6:10-kor keltem:-)
És reggel a buszon prímán meg lehetett tanulni az előző napi anyagot.
Akkor pedig ez a tanár megértő lehetne ezzel a diákkal szemben és elengedhetné az utolsó 10 percről.
Ekkorra a felelés már úgyis lezajlott, az óra utolsó perceiben általában a házi feladat kiosztása szokott történni.
A mai világban pedig roppant egyszerű megtudni mit adott fel a tanár a következő órára. Csak egy hívás, egy e-mail vagy pár mondat valamelyik közösségi oldal chat üzenőfalán.
ha ez rendszeresen így van..akkor is el kell engedni.
az utolsó 10 percben mit tanulnak már?semmit...nem a világ..és várni emiatt órákat értelmetlenség.
nálunk volt olyan is,aki nem 50-60km-ről volt bejárós és amikor 8. óránk volt mindíg elengedte őket a tanár..kollektíve,nem egy gyerekről volt szó.mondani se kellett.engedélyt kérni..álltak fel és távoztak.
Szerinted éveken keresztül a reggelt shoppingolással, esetleg hóban-fagyban sétálással kellene tölteni? Vagy más ötleted van? :)
Persze, megmondják hányra...de busz helyett senki nem küld értem taxit :D (a busznak meg ugye van egy menetrendje)
egyébként meg arra szerettem volna rávilágítani,hogy a munkahelyén már nyilván senki nem lesz vele rugalmas. Legalább a suliban ne szívjon...
Ennyi. :)
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Válóper!Aki már túl van rajta.Mire számítsak?
- A szombathelyi Markusovszky Kórház Szülészete. Mire számítsak?
- Létezik még olyan magyar nő, akinek párválasztáskor nem az számít elsősorban, hogy minél jobb súlyban legyen a férfi?
- Valóban annyira számít a méret?
- Abortuszom lesz mire számítsak?