Ez lógásnak számít? (beszélgetés)
Tudom, hogy most nem leszek szimpi, de munkahelyen mit fog csinálni, ha a vonata miatt 10 perccel előbb el kell mennie?
(ha mondjuk nincs rugalmas munkaidő, mert akkor nem kérdés).
Tudom, miről beszélek, a lányom vonattal megy a gimibe, és van, hogy 5 perccel kési le a vonatot, (mert ráhúz a tanárnő, és azt mondja, az órának nem akkor van vége, amikor csöngetnek, hanem amikor én azt mondom), szóval lekési, egy óra múlva jön a következő vonat. Hát, így járt akkor... Ottmarad a suliban, olvasgat a könyvtárban, aztán egy óra késéssel hazaér.
Úgy gondolom nem olvastad végig a hozzászólásokat, csupán a mundér becsületét próbálod védeni.
Itt a fórum indítója leírta, hogy egész nap egy tanárral van órájuk. Én emiatt írtam, hogy ha hat óra alatt nem tudja megtanítani azt amit akart, akkor 10 perc alatt sem fogja tudni.
Amennyiben összevonja az utolsó két órát megtaníthatja percre pontosan azt amit szeretne, és ez a diák is elérné az autóbuszt, így senki sem lógna.
Ebben az esetben azt gondolom a munkamorálját sem lehetne vitatni, csupán azt mondanák róla, hogy van benne némi jóindulat.
Sok részletben nincs igazad szerintem. illetve félreértjük egymást. Én soha nem fogadok el átlátszó kifogást, de dühít, hogy mégis mindig megpróbálkoznak vele a gyerekek, manapság is, a Facebook korában. És sokadszor, mi azért nme engedjük el a gyereket óra vége előtt, mert nem tehetjük. van egy házirend, be kell tartni, és van főnökünk, akinek el kell számolni. Ez nem panasz, szerintme ez a normális. a kiskapus megoldás lehet, hogy a gyakoribb, de véleményem szerint nem az a minta.
A 6 órás példádat azért nem értem, mert nem tartok egyhuzamban egy osztályban hat órát. ha tartanék, akkor tényleg nem számítana az utolsó 10 perc. Így viszont a 45-ből számít. És nem azért, mert akkor AKAROM megtanítani az anyag egy lényeges részét, hanem mert annyi percre tervezem az órámat, és még így is nehéz végezni egy év alatt a tananyaggal. Igen, izgágák már. De erre nem az a megoldás, hogy amint elkezdenek fészkelődni, én abbahagyom a tanítást. hanem az, hogy olyan anyagrészt és módszert hagyok az óra végére, amivel- ha a gyerek együttműködik - az utolsó 10 perc is lehet hatékony. MOndjuk nem "leadom" az anyagot, hanem ő dolgozik valamin, stb.
De én azt hiszem, kár minden szóért. Alapvetően más a véleményünk a szabályokról, ezért parttalannak tűnik ez a bezsélgetés. Kiskapuk mindig lesznek. Ahogy lógós munkaerő is. Ha a tanár 10 peccel hamarabb abbahagyja az órát, vagy akkor már lényegében nem cisnál semmit, akkor ő lóg. És lehet, hogy jófej lesz a gyerekek között, de a munkamorálja és a minta amit arról átad erősen vitatható.
A vezetőség nálunk is elég vaskalapos volt. Rendészeti iskola. Mindig megkértek, ha elmegyünk ne verjük nagy dobra.
Mégis megoldható volt.
Azért a régebbi kort a maival ne hasonlítsd össze. Ma már ahogy írtam csak egy-e-mail és mindenki megtudja mi a házi feladat. Ez nem lehet kifogása a tanárnak. Illetve ezek az emberek már nem általános iskolások, hanem 19-21 évesek. nem hiszem, hogy kül9n kellene korrepetálni őket.
És amit nem tud elmagyarázni a tanár 6 óra alatt azt ne az utolsó 10 percben próbálja .
Ha tanítasz akkor Neked kell legjobban tudni milyen a diák, kortól függetlenül. Az utolsó 10 percben izeg mozog pakolászik, csak éppen nem arra figyel amit a tanár lead nekik.
És az nem a gyerek érdeke lenne, hogy télen ne ücsörögjön a buszpályaudvaron, vagy buszmegállóban esetleg bizonyos inzultusnak kitéve magát?
Mert most még rendben világos van fél 8-ig. De télen ez másképp lesz.
Várakozhat a szürkületben , és utazhat sötétben. Mindez 10 perc miatt.
Én megértem, bár sosem voltam ilyen helyzetben, de látom a bejárós gyerekeket. AZt is, hoyg sokan azért jönnek a mi iskolánkba egy puccosabb gimi helyett, mert a még messzebbre való bejárást és a kolit sem bírták. Embertelen néha, főleg télen. De eg yponton túl nem lehet midenkihez igazodni, ezt pedig a beiratkozáskor figyelembe kell venni.
azért is vagyok egyébként ilyen hajlíthatatlan a témában, mert épp azok a gyerekek, akik nálunk próbálkoztak még régebben ilyen elkérezkedéssel méltányossági alapon, nem csináltak soha házit (mert ők azt már nem hallották), még külön ott kellett maradni velük korrepetálni, mert a tananyag végéről lemaradtak, stb. Ez utóbbi nem gond, a tanár feladata és szívesen korrepetálunk, de akkor most kinek is jó, ha rendszeresen előbb elmegy?
Ez iskolától függ. NÁlunk például egy tanárnak nincs ebben teljes szabadsága. A diákok az utolsó órájuk előtt vagy lyukasórában csak kilépőkártyával hagyhatják el az épületet, a lepecsételt kilépőkártyát pedig a vezetőség adja ki, esetleg az osztályfőnök, de nem akármilyen esetekre, semmiképpen sem rendszeresen az utolsó órák vége előtt.
Ez a védelem a gyerek érdeke, a szülő felé is vállalt felelősség.
Másrészt, bár ez már nem ide tartozik, de nehéz megállnom szó nélkül, aki próbált már valaha bármilyne témában kötött idő (45 perc) alatt átadni egy osztálynyi különböző képességű gyereknek, az tudja, mit jelent 10 perc.
Lehet, hogy mégis tévedtem, és vannak munkahelyek, ahol 10 perc késés vagy előbbi hazamenetel a kutyának sem tűnik fel.... egy iskola másképp működik jó esetben.
Tessék, lehet köveket szórni a vaskalapos tanárra:):)
A szabályokat lehet rugalmasan is kezelni. Itt úgy látom a tanárban a rugalmasság egy csöppnyi jelét nem lehet felfedezni.
Emlékszem mi anno péntekenként az összes órát összevontuk, így már délben mehetett haza mindenki, pedig nem egy tanár tanította az aznapi tananyagot.
Itt is csak ennyi kellene. Az utolsó két órát egybe tartani. Az pont 10 perc, ha jól gondolom.
Akkor hiányzik, ha a tanár beírja neki az igazolatlan órát. Ha nem, akkor a kutyának sem tűnne fel az a 10 perc
Ebben az esetben nem is beszélhetnénk semmiféle százalékról.
Nem minősíteném sem pofátlanságnak, sem lógásnak, a gyermek egyszerűen el van tévedve. Ez sajnos akkor sem így működik, ha a legközelebbi buszra egy órát is kell várni. A mi iskolánkba is többségében vidékről járnak be gyerekek, amennyire csak lehetséges volt, a csengetési rend figyelembe veszi a buszjáratokat, de így is előfordul, hogy pl. 7. óra vagy szakkör után sokat kell várni a buszra.
Rendkívüli esetet kivéve akkor sem mehet el az óra vége előtt 10 perccel, hiszen óraszámtól függően így az órák bizonyos százalékáról automatikusan hiányzik. Nem irigylem a bejárós gyerekeket, ennek ellenére időben érdemes ezzel tisztába jönni, mert a munkahelyről sem mehet majd el korábban senki egy kedvezőbb buszjárat miatt.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Válóper!Aki már túl van rajta.Mire számítsak?
- A szombathelyi Markusovszky Kórház Szülészete. Mire számítsak?
- Létezik még olyan magyar nő, akinek párválasztáskor nem az számít elsősorban, hogy minél jobb súlyban legyen a férfi?
- Valóban annyira számít a méret?
- Abortuszom lesz mire számítsak?