Ez lógásnak számít? (beszélgetés)
attól még, hogy 1 órával tovább beér a busz, nem kell annyival korábban a munkahelyre menni...
nem mondják meg, hogy mivel járj, csak hogy hányra...
már középiskolában tizenévesként is szembesültem azzal, hogy igenis a barátaim órákat vártak a buszra... mert mi van, ha elmarad az óra, és mondjuk végez az ember 11kor, és a busz csak 13kor megy? akkor meg elkérem magam 11 előtt 10 perccel, hogy a 11:10est elérjem?
én is bejárós voltam és bennünket elengedett a tanár,nem volt kérdéses.tíz perc miatt órákat nem várakoztatjuk a gyermeket.ezt,ha normális valaki belátja..emberiesség..ez semmi más.
egy tanár egyszerűen nem teheti meg,hogy ne tolerálja a bejárósokat. a buszmentrend nem tőlünk függ!
viszont reggel időben be kellett érni ezért a fél hetessel kellett járni.minden nap 5-kor kellett kelni.
ha 7-8 óránk volt akkor ha lemaradtunk a fél 3-ról akkor nem volt busz csak este hatkor..szóval,szerintem ez nem kérdéses és a tanárnak nem volt igaza!
Ha minden nap ugyanazzal a tanárral van az utolsó órátok , akkor biztos hajlik a dologra, hogy kicsöngetéskor, mikor a másik tanár, kimegy az osztályból ő bemegy és kezdődjön az óra.
Persze tudom sokaknak pedig ez nem lenne megfelelő, mert lenne olyan akinek pisilni kell, szomjas, éhes, vagy éppen már majd be cigarettázik :-)))
Szóval nehéz ügy, de meg lehet érteni ezt a diákot is. Nem mindegy, hogy mikorra ér haza, főleg mert nemsokára majd korán sötétedik és utazhat egyedül a sötétben.
Miért igazodjon az egész osztály egy gyerekhez? :O Ill. azt hogy gondoltad, hogy kicsengetésre minden tanár minden nap legyen ott?
Esetleg arany szedésű meghívót ne kapjon minden nap a hölgy, hogy méltóztassa a társaságával megtisztelni az iskolát?
Abban egyébként egyetértek az előttem szólókkal,hogy a tanárral emiatt balhézni pofátlanság.
Kérni lehet ilyesmit. A tanáron múlik,hogy hogyan reagál.
Esetemben nagyon rendesek voltak. De sosem vitatkoztam volna össze emiatt az oktatóimmal.
Most olvasom, hogy minden nap meg szeretné tenni ezt ez az osztálytársad.
Esetleg annyit lehetne tenni, hogy neki is segítsetek ezzel, ne tartsatok az utolsó és az utolsó előtti óra közt szünetet és akkor előbb elmehetne az egész osztály.
Amennyiben az a 14:50 csak véletlen elírás és 12:50 lenne az az időpont mikor el szeretett volna menni az osztálytársad akkor nem számít lógásnak.
Azon a 10 percen azt gondolom nem múlik semmi.
Persze ebből rendszert neki sem szabad csinálnia. De ha én tanár lennék-főleg ha az osztályfőnöke- heti egy alkalommal beleférne.
Én azt gondolom,hogy ha az így nyert időt tanulásra fordítja. Illetve a tanulmányi eredményével kiérdemli ezt az engedményt,akkor nincs ebben semmi kivetnivaló.
Ha csak kamuzik és lenne korábbi busz, illetve nem kellene 1 óránál többet várnia a következő járatra,akkor azt a "kis" időt meg bírja ki.
Azt azért megjegyzem,hogy a BKV megállókban vidékiként mindig elhűlve hallgattam,mikor az utasok 10 perc csúszás miatt kiborultak....
A munkahelyem egyébként nem adott munkaidő kedvezményt a menetrend miatt, annak ellenére,hogy éppen a menetrend miatt minden nap 1 teljes órával érkeztem hamarabb. (és ugye tovább is maradtam)
Visszafelé már normális a dolog?
Én minden nap vártál volna 2-3 órát az egész iskolaidő alatt? Azért ez egészen más....
Ha 2kor volt vége a sulinak,akkor én jó esetben pl. 5re, de inkább 6ra értem haza.
Ha elengedtek 13:50kor ,akkor 3ra otthon voltam.
Nem mindegy.
Én a 10 perc miatt nem költöztem volna koliban ha már egyszer mindössze 40-50km-re laktam a sulitól.
Hozzáteszem,hogy ez nekem is OKJ-s suliban volt.
Kitűnő tanuló voltam,így a tanárok nem bánták. Az osztályban én voltam az egyetlen aki "élt" ezzel a lehetőséggel. Nem lett belőle tömegjelenség :) Ja és nem közösítettek ki :)
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Válóper!Aki már túl van rajta.Mire számítsak?
- A szombathelyi Markusovszky Kórház Szülészete. Mire számítsak?
- Létezik még olyan magyar nő, akinek párválasztáskor nem az számít elsősorban, hogy minél jobb súlyban legyen a férfi?
- Valóban annyira számít a méret?
- Abortuszom lesz mire számítsak?