Extrasystoléval együttélők klubja (beszélgetés)
Szinte csak hasonlókat tudok leírni.Néha egy-egy mozdulattól is, de van, hogy elmélázva ülók és akkor. Van, hogy felébredek rá álmomból. Nekem a meleg párás idő 2 éve nagyon felerősíti.De volt az életemnek olyan szakasza, hogy hónapokig nem volt egy sem.
Én.is észrevettem,hogy vmilyen izgulos dolognal jobban előjön,meg a frontoknal főleg de ezt mondta a kardiologus is hogy ott jobban lehet érezni!Meg amikor pl.én is beszélgetek vkivel,főleg ha negativ dologrol,betegségről ott megint többször kihagy,és dobban egyet!Bar en 2× voltam vele kardiologusnal fél éven belül de ott nem mutatott egyet se!EKG,terheléses EKG,ultrahang
,minden erdemenyem jo volt!Azt mondta ha nem.mulik akkor esetleg egy Holtert rám tesz!A vernyomasom eddig ok volt,most 2 napja kezdett ingadozni,de én ha mar 140 fölé megy azt megerzem es hajlamos vok ilyenkor ra is pánikolni!😒😬
De most ebben a 2 napban jobban is felerősödtek!Nyaron.egesz jol voltam!Igaz hogy a stressz is sok most körülöttem!
Véleményeket,hasonlo tapasztalatokat várok!Köszi🤗
Érdekes, mintha már olvastam volna erről hogy különböző mozgásokra, lehajoláskor vagy légzéskor jöhet még elő. Meg olyat vegetatív idegrendszer miatt meg hogy pszichés alapon vagy sok ideges időszak után. Én nekem inkább az utolsó lehet, igaz volt szinte egy évig elhúzódó ideges korszakom, mára már lenyugodtam ahhoz képest de már lassan féléve tart ezva dolog és nem nagyon múlt még el. Ez ilyen sokáig eltarthat hogy a szervezet újra a régi kerékvágásra visszaálljon? 🙄
Tegnap tudtam meg, hogy a háttérben un. extrakardinális tünetekbis lehetnek. Ilyen pl. a reflux és a gerinc bántalmak miatt létrejövő extra is. Azt mondta a doki, hogy ezeket a legnehezebb megfogni és kezelni.Sokszor nem is gondolják, hogy ezek váltják ki.
Most nekem is kicsit előjött újra. Tegnap a boltban, vásárlás közben akkorát ütött hogy csak néztem. Meg is lepődtem magamon, de most már tuti hogy ez vmi pszichés alapon van mert megfigyeltem ha vmin izgulok előjön, meg a tegnapi boltba menetel miatt gondolom hogy a kötelező körök… Akkor van hogy előjön akkor is ha valakivel beszélek.. Elegem van már. Olyan mintha kicseréltek volna, a régi életemet akarom visszakapni.
Én most kúraszerűen iszom a Pannonhalmi szívnyugtató teát és határozottan jobb lett az állapotom.Gyógyszertárban lehet kapni.
Lehet benne valami. A nyaram tök jó volt napi egy-két beütés semmi több. Múlt hét szerdán mintha felkapcsoltak volna valami kapcsolót naponta egyre több van.Van hogy percekig is eltart. Aztán szünet és újra. Őrjítően idegesítő.
Sajnos ezeknek az extraszisztolés tüneteknek az idegrendszer a felelős. Tuti biztos mert én megszoktam figyelni, ha stresszesebb napjaim vannak meg sokat agyalok meg tudat alatt is van valami ez váltja ki. Nekem féléve hogy előjött, de most kerülöm a stresszt a hirtelen dühöt és a negatívizmust, azóta határozottan jobb csak néha érzek melléütéseket de elnyomva nem zavaróan. Abban bízok hogy mostanában tényleg elmúlik már.
Szörnyű. Voltam én is a kardiológusnál. Elmeséltem a két rosszullétemet, amit nektek is.Soha nam csinált még terheléses EKG-t sem. Most elküldött elmeorvoshoz, mert szerinte depressziós epizódok voltak és szedjek antodepresszánst.Nekem a holter 1500 extrát jelzett, de kevés, nekik. Nekem egy is sok. Most én iszom a Pannonhalmi szívnyugtató teát és határozottan használ. Esetleg megpróbálhatnád.
Tegnap felszereltek ezzel a Holter micsodával. Ma reggel kellett visszamennem a kardiológiára, ahol azon melegében ki is értékelte az orvos. Azt mondta a 24 óra alatt összesen 18 extrát jelzett a gép, ezzel nem kell foglalkozni. Majd akkor érdemes elkezdeni a kezelést ha 20.000 -nél több jelentkezik. Engem már ez a 18 is zavar, és kellemetlen, mikor érzem a melléütéseket. Nem tudom az mit csinál, akinek naponta ez a bűvös 20.000 fölötti extra jelentkezik.
Szedek halolajat,egy svéd terméket.Több, mint 3 éve, van benne D vitamin és polifenolok is.Nekem volt már stroke-om. Az aspirint adták, de nem bírta a gyomrom.
Szeretném megkérdezni, hogy mi az a bigeminusz? Nekem is az a problémám, hogy emelkedőre nem tudok menni.Már pár méter után jönnek az extrák. Én is sportoltam rendszeresen, de már alig birok menni is. Nagyon gyenge vagyok, ha jönnek az extráim.Halálfélelmem van, olyanokat üt sokáig. Már nyaralni sem merek elmenni.Te mit kaptál rá?
A légszennyezés okozta toxikus anyagok is provokálják a szivet. Napi 1 db citrom kinyomva és vízzel higítva elfogyasztvs nagyban támogatja a mérgek kiürülését a szervezetből.
A pitvarfibrilláció csak akkor igényel orvosi ellátást ha 24 óránál tovább is fennáll. Sok esetben néhány perc vagy óra elteltével magától leáll. Ha rendszeresen előfordul, akkor mindenképp kezelni kell és figyelni kell a vérhígításra.Természetes vérhigítók: halolaj, e vitamit, fokhagyma, petrezselyemzöld. Kevesen tudják de az Ametiszt kristály ékszerként történő viselése is vérhigító hatású.
A szívfrekvencia a pulzusszámot jelenti.
Az abláció nem ér semmit, pláne ha toxikus anyagok váltják ki. Nekem télen nagyon durvák voltak az extrázásaim. Amit tettem ellene:Q10 napi 200 mg, napi 1 evőkanál hidegen sajtolt mákolaj, napi 2 tojás, káliumos ásványvíz mizse, magnebé. Ami még segített, hogy napi egy két evőkanál darált pekándiót is eszem. Kerülöm a vezetéknélküli skalártereket és kristályékszereket hordok. Jónéhány hete napi 1-2 beütésem van csak.Picit félek azősztől, mert nekem a hideg is berátja.
Nekem is nagyon sok extrám van, Most is azért vagyok ébren. Jön a front.Szedek béta blokkolót reggel és este. A reggeli adagot nem rég emelték meg, mert magas volt a szívfrekvenciám.Már nem is akarom tudni, hogy mi az.Orvos nélkül ne változtass az adagon, előbb beszélj vele.
Sziasztok!
Június 11-én ablációm volt pitvarfibrilláció miatt. Azóta eltelt 6 hét, és azt tapasztalom, hogy extra ütések jelentek meg nálam, egyre sűrűbben. Jellemzően a késő délutáni időszakban sűrűsödnek, és este, amikor lefekszem, akkor már nagyon sok van. Reggel, amikor ébredek, már kevesebb, aztán a reggel béta blokkolót beveszem, és délelőtt nem nagyon vannak. Létezik, hogy este a fáradtságtó sűrűsödik, vagy esetleg a béta-blokkló addigra már nem fejt ki hatást? Lehet, hogy délután is kéne szednem béta-blokkolót? Holtert is raktam rám, augusztusban lesz meg az eredménye.
Az egész életem egy nagy trauma.
Tegnap voltam a háziorvosnál és ekg-t csinált. Azt mondta, hogy úgy működik, mint a svájci óra. Volt rajtam holter, de az is cak extrákat mutatott, 1500-at. De azt mondta, hogy jóindulatúak. De amit szombaton éreztem, azt még soha. Szörnyű volt, nem akarok több olyat. Olyan volt, mint amikor elkezdődik az extra, de nem üt be.
Voltam orvosnál EKG-val kezdett, persze teljesen jó volt. A vérnyomásom magasabb volt a kelleténél, de volt bennem némi félsz. Úgyis mondhatnám, hogy ahol eddig vígan fütyült a szél, oda egy zabszem sem fért. Megnézték a cukromat az is rendben van. Kérdezett a doktornő a káros szenvedélyekről, de mondtam neki, bármilyen hihetetlen soha nem szívtam egy slukk cigit sem, a kávé szagát sem bírom, és teljesen antialkoholista vagyok. Cukros üdítőt akkor iszom, ha vendégségben vagyunk és ezzel kínálnak. Egyébként itthon csak ásványvizet iszom. Megtapogatott itt és ott, megnyomkodott néhány testrészem, hallgatózott. Majd mondta, hogy nem feltétlenül csak a szív okozhat ilyen gondokat, így elküldött laborba. Úgy gondolom pajzsmirigy problémákra gyanakodhat első körben a doktornő, mert kért TSH vizsgálatot is. Mikor nálam séta vagy nyugalmi helyzetben jelentkeznek ezek az extrák nem fulladok, csupán kissé megijedek, tartva attól, hogy egyszer majd nem csak egyet hagy ki a szívem, hanem végleg megáll. Egyébként úgy gondolom jó az erőnlétem, akár a Mount Everestnek is nekimennék. Igaz valószínű utána elmondhatnám, hogy megmásztam az Everestet, de az vissza nem eresztett.
Nem akarlak megijeszteni, de ez a folyamatos extrázás könnyen lehet, hogy pitvarfibrilláció. Én is így jártam februárban, azzal hitegettem magam, hogy áh ez csak sok extra, aztán az EKG egyből mutatta a pf-et. Persze mire beértem a kórházba elmúlt, de azóta vérhígítót szedek. Most május-júniusban volt egy rossz periódusom, folyamatosan extráztam, kis szünetekkel. Stressz, fáradtság, kialvatlanság, időjárás okozzák. Az időjáráson kívül megpróbáltam a többit kiküszöbölni és most (lekopogom) néhány hete napi néhány extrával elvagyok.
Nem volt neked valami traumád az életetben? Vagy stressz és társai? Elvileg ennek a 99%át a vegetatív és inkább a szimpatikus idegrendszer szabályozza.
Szedek multivitamint és Q10-et is. De szerintem nem érnek erre semmit. El kéne mennem vásárolni és nem merek. 40 év alatt nem volt ilyen rossz.
Én is így vagyok vele, den ost megint ha elmegyek dokihoz kezdődik minden előről és nem találank semmit csak a váll vonogatás, hogy nem találtunk semmit.. Ja vagy ezzel “sokan élnek így, van aki érzi van aki nem”. Vagy “napi 3000nél több extrával foglalkozunk”. Nekem ami enyhítette multivitamin, meg néha magneb6.. De nem szedek semmi gyógyszert mégegyszer az tuti….
Nekem kb 12 éve van hogy ismerem ezt a dolgot, de sajnos a sok idegesség és a stressz a szüleim válása hozta ki ezt akkor vegetetív dystoniát állapítottak meg nálam és ez okozza nekem vmi ideg. Most amióta kitört a rohadt háború azóta nincs nap hogy ne érezném az extrákat, plussz még februárban elkaptam a covidot azóta megmaradt bár nem nagyon értem mert körülöttem mindenki elkapta.. De most az utolsó évben szintén sokat idegeskedtem a költözés új élet és társai miatt.. Ezért szerintem az idegi problémák miatt lehet hogy talán még hormonok a szervezet változása vagy reagálása a külső ingerekre.. Napkitörés kitudja még mik vannak. Most nagy szörnyűségek mennek a világban, nagyon elkussolnak mindent megint el kell terelni minden problémát nem valós hírekkel..
Nekem is a nagy vihar kezdetekor volt az az iszonyatos érzés. Nem volt szünet az extrák között, csak a kimarad erős érzése. Azóta is nagyon sok van. Holnap én is dokihoz megyek, de sokat nem várok tőle.
Valami most lehet a levegőben, mert nálam is naponta jelentkeznek. Hol sűrűbben, hol ritkábban. Én imádok sétálni, naponta legyalogolok viszonylag sok km-t, de egy hete felfüggesztettem, mert azt kezdtem érezni kb egy hónapja, hogy minden harmadik, vagy ötödik ütés kimarad. Az erdő közepén pedig, az Óbudai álmoskönyvek szerint sem jó ómen egyedül rosszul lenni.
Holnap megyek a háziorvoshoz, mert úgy vagyok vele ez így nem mehet tovább. Sikerült a sok sétával viszonylag szép súlytól megszabadulnom, másfél év alatt, nem akarom ezt apránként visszaszedni a tespedéssel. Tegnap, mikor ideért a vihar úgy 18 óra környékén, tv nézés közben is jelentkeztek a kimaradások, pedig semmiféle fizikai megterhelésnek nem volt kitéve a szervezetem, csupán szurkoltam a magyar női kardcsapatnak.
De néhány napja feleségem is mondja, hogy érzi egyszer-egyszer a nyakánál a torokszorító érzést, ami tipikus tünet nálam, ha kimaradnak az ütések.
Kíváncsi vagyok mit mond holnap a doki.
Annyiban pozitívan állok a dolgokhoz, hogy emlékszem nagymamámnak is voltak ilyen panaszai. Gyakorta mondta, hogy három ütés után van egy kimaradása, és elélt vele 85 éves koráig. Akkor sem szívprobléma okozta a halálát.
Sziasztok!Én negyven éve extrázok. Először csak egy-kettő volt évente. Nem is tudtam, hogy mi az. Aztán egy éjjel arra ébredtem, hogy a szivem ki akar ugrani a mellkesomból, miközben a pulzusom nem is lehetett számolni. Meg akkor nem volt mobil. Gyalog elvergődtem a közeli kórházig, azt hittem, hogy ott halok meg. Ekg es valmit kaptam vénásan. Beállítottak Humapronolra és Xanaxra. A mai napig ezen élek. Voltak jobb és nehéz periódusok.Egy éve jött, hogy nem bírok lejtőn felfelé menni, mert annyi extrám van, hogy megfulladok. Szívultrahang? Holter(napi 1500 extra),ekg. Azt mondta a doki,hogy minden ok.Elmentünk erdőbe sétálni, persze emelkedő is volt. Térerő nem. Mire az autóhoz értünk félhulla voltam. A pánikról már nem is beszélve. Már a közértbe sem merek kimenni. Két hete minden előzmény nélkül beindult megint. Minden második ütés extra.Abbahagyta 5 percre és kezdődött megint. Mentőt hívtam. Mire kiértek semmi. A kórházban semmi. Hazaküldtek. Egész jól voltam. Tegnap este felé úgy beindult, hogy nem éreztem szüneteket az extrák között, alig kaptam levegőt és mondtam a férjemnek, hogy itt a vége, köszönjünk el. Abba maradt, de azóta nagyon félek és azt sem tudom hová menjek.Mi lehetett ez, mert ilyen durva még nem volt. Sötétedett el minden, majdnem ájulás lett. Volt már valakinek ilyen? Köszönöm ha válaszoltok!
Mint tudjuk aki extrázik annak TILOS alkohol kávé cigi... Egy jó kis sörözéssel kiprovokáltál egy pitvarfibrillációt, amit csak kórházban tudtak leállítani. Tanulság van. Akinek ritmuszavara van NEM IHAT ALKOHOLT! Sőt kávét se. Sőt erős fűszereket se... Amúgy a pitvarfibrilláció nem halálos.Azt javasolják akinek 24 óránál tovább tart forduljon kardiológushoz. Egyébként meg legtöbbször leáll magától. A kamrai fibrilláció az ami halálos. Javasolt, hogy felejtsd el a sört és soha többet ne igyál alkoholt.
További ajánlott fórumok: