Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam? fórum

Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam? (beszélgetés)

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
2443. bariba (válaszként erre: 2415. - Fantazmagoria2)
2011. aug. 12. 15:09

1. Ne felejtsd el, hogy kötelezővé tették!!!

2. Hogyan is volt ez anno, 1997-ben született a tv.!!! Milyen KisElvtársaknak kellett akkor mnyp-kat csinálni...???

3. Hozamot ígértek-jeh, megkapod majd...??

4. Hűtlen kezelés- sztem ez a gyanu fennáll, vagy szted nem?? (Ennyi zsével játszadozni..mellesleg, ha a lottón játszák meg, telitalálasból bőven futotta volna mindenki hozamára!

5. Nevetséges hozamokat produkált ekkora befizetések után-kicsit hasonlítsál már össze! Nem vesszük észre, h vmi nem stimmel?

6. Sztem, ha már nem tud a tagoknak elszámolni a vagyonnal...,akkor gondban vannak.

7. Nah jó, hogy idehozod a devizásokat! Mellesleg miért nem lehet devizában törleszteni...? 2008. nov.-től a híresen emlegetett FHB CHF alapú lakásvásárlási hitelt nyújtott!!! Ki tudja meddig?? Te biztosan tájékozott vagy ebben is!

8. Tudod, bízom benne, hogy igenis kibukik a bili, lesz ennek még böjtje, hogy a mostani kormány belátja, hogy ezt, amit az emberekkel műveltek, fordítva kellett volna!!!!...: Nem mindegy, hogy mire,mikor mondatják ki veled valamire, hogy:"kell,vagy nem kell?"

Ja...én nem gyűrűs vagyok! De jobban teszed, ha befogod a szádat és nem ugrálsz itt a fórumon friss regizéssel, mert még talán spiclinek talállak nézni!

Tudod mit, szégyeljed is magad, hogy idejössz és cukkolod az embereket!

Remélem, válaszolni is fogsz, nemcsak hirtelen eltűnsz!!!

2442. Ibibaba82 (válaszként erre: 2433. - Hermi67)
2011. aug. 12. 14:39

Hát ez az! Mi is mindketten a klasszikus portfóliót választottuk,mert nincs kockázat!

Akkor hol a pénzünk???Ha nincs kockázat akkor miért 0 a reálhozam! És egyetértek az előttem szólóval neked lehet,hogy pár ft,amit kapnánk de nekünk nem két kisgyerek mellett!!!

Akkor erre válaszoljál kedves fantaziamagoria ha nincs kockázat akkor miért nincs reálhozam???

2441. hermi67
2011. aug. 12. 14:38
Ja,és az évgyűrűk hova lett a netről? Mert a kiszolgáló nem található a webhelyen!
2440. hermi67
2011. aug. 12. 14:37
Most mennem kell. Sziasztok
2439. hermi67
2011. aug. 12. 14:37
Már én is csatlakoztam pár napja:-). Ott a helyem.
2438. hermi67 (válaszként erre: 2435. - Ef2f473e6d)
2011. aug. 12. 14:34
Gondolom,Te sem hagyod ennyiben.
2437. marica1976 (válaszként erre: 2430. - Ef2f473e6d)
2011. aug. 12. 14:33

Hát ez nagy gáz....

Akkor már adhatjuk is fel a panaszunkat-szerintem. Mert az egy kalap sz..r. Egyébként a neten mindenkinek a kilépés dátuma 1753? Ez véletlen vagy mifene? Már gyomorgörcsöt kaptam ettől az egésztől, más meg itt beszólogat, hogy pár Ft-ért perelnénk. Ja, neki lehet hogy pár Ft...de nekem speciel, nem.

2436. hermi67
2011. aug. 12. 14:33
Én ahogy megkapom az értesítést, részletes elszámolást kérek: mikor,mibe fektették a pénzemet-milyen kötvénybe,milyen állampapírba. És természetesen a pénzügy felügyelethez fordulok,ha 30 napon belül nem kapok választ. azt a néhány ft-ot,amit az ajánlott levél feladás megkíván,még kibírom.
2435. ef2f473e6d (válaszként erre: 2431. - Hermi67)
2011. aug. 12. 14:32
AKI VÁRJA-FELESLEGES MERT ONT AZ VAN AMI AZ OLDALON ,SE TÖBB SEM KEVESEBB!!!
2434. hermi67
2011. aug. 12. 14:31
Egyébként meg örülök,hogy még most "kiderült",nem mondjuk majd 20 év múlva szembesülök azzal,hogy hát sajnos kockáztatott a pénztár-és nem jött össze,úgyhogy viszlát befizetés,tőke és hozam. Talán jobb is így....
2433. hermi67 (válaszként erre: 2415. - Fantazmagoria2)
2011. aug. 12. 14:29

Erről az a véleményem,hogy nem lesz nyugdíjad az mnyp-ből. Mint ahogy Nekem sem a tb-től. Ugyanis addig még 5ször el fogják lopni. Mint ahogy az anyám pénzét is ellopták-és most az én befizetéseimből kapja a nyugdíjat.

Egyébként meg annyit az égy-ről,hogy én speciel nem adtam nekik lehetőséget a kockáztatásra-klasszikus portfóliót választottam-saját döntésem alapján. Ehhez képest azt mondta a hölgy, hogy azért nincs reálhozamom,mert a pénztár kockáztatott,és elbukta. Más pénztárak pedig óvatosabbak voltak,Ők ezért tudnak fizetni-kolléganőimnek,hasonló kondíciókkal 150-280 ezer ft.közötti reálhozamot.Úgy gondolom,hogy ez az egész nagyon zavaros. Azt pedig kifejezetten nehezen viselem, ha még hülyének is nézik az embert(lásd fuzi elszámolását).

2432. Ibibaba82 (válaszként erre: 2430. - Ef2f473e6d)
2011. aug. 12. 14:24

A férjem is ma kapta meg!

Amin annyi látszik,hogy 90.960ft-ból kapott3061ft-ot de még ebből is levontak 100ft-ot kifizetéssel kapcsolatban felmerült költség címen!!!

Vagyis a banki átutalás költségét is a szerencsétlen ügyfélre hárítják!

NAGYON REMÉLEM,HOGY TUDUNK ELLENÜK VALAMIT TENNI!!! De a poén az egészben az,hogy én még egy nyomorult papírt sem kaptam tőlük csak a netről tudom,hogy 0 a reálhozamom!!!Most ha nem lenne net akkor én kis naív várnám a pénzem ugye???

2431. hermi67 (válaszként erre: 2430. - Ef2f473e6d)
2011. aug. 12. 14:23

a 2009.szept.1-e előtti időszakról megvan még az elszámolásod? Én is megkaptam az aegon-tól,akkor,mikor átléptem ebbe a kib... évgyűrűkbe. De minden esetre furcsa,hogy 2009. aug.31. után náluk rögtön jan.1 van. Na,ez már valami a pszáf-hoz!

Én tudom,hogy 2009. augusztus 1-én az aegon átutalt 968ezer forintot és a 178 ezer forint reálhozamot az égy.-nek. Abból az égy. 2011. nem tudom meddig csinált 400 ezres reálhozamot-mintha ez pozitív lenne,vagy nem? Egyébként elszámolást nem kaptam még. De nagyon kiváncsi vagyok. Nyilván az enyém ugyan ez lesz.

2011. aug. 12. 14:10

Van egy rossz hírem,

Megkaptam az elszámolást !!!!Semmi nincs rajta,csak ami a honlapon.

2009 SZEPT 1 LÉPTEM ÁT ELÖTTE SEMMI......

2009SZEPT-DEC SEMMI

AZ ELSZÁMOLÁS 2010JAN 1-2011 MÁRC 31 IG FIZETETT ÉS ELSZÁMOLT IDŐSZAK.

SE ELÖTTE SEM UTÁNA SEMMI.

2011. aug. 12. 13:08

Ez is tele van "magánnyugdíj" panasszal:

[link]

2428. senga0811
2011. aug. 12. 12:17

Sziasztok, én is csatlakoztam minden lehetséges fórumon a 0-ások társaságába, de közben szeretnék megosztani Veletek egy linket. Nagyon érdekes az egész beszámoló, de a 23.oldalon található "magasabb" tisztségviselők DÍJAZÁSA a 2008-as válság évében, amikor negatív hozam volt azért izgalmas. :)

[link]

2427. ef2f473e6d (válaszként erre: 2420. - St.pityu)
2011. aug. 12. 11:56
2426. Ibibaba82 (válaszként erre: 2408. - Fantazmagoria2)
2011. aug. 12. 11:41

Igen de már ne is haragudj az az én döntésem volt!

És mivel kecsegtették a szerencsétlen embereket,hogy a reálhozamot felvehetik!!!

Szerinted sok ember miért döntött úgy,hogy visszalép??? Biztos,mert szüksége lenne e pénzre!!!

Te meg ezen gondolkodjál el!!!

És nem itt kell okoskodni mond meg a kedves főnöködnek,hanem megválaszolni a kérdéseket és a részletes kimutatást,hogy hol a pénzünk mindenki rendelkezésére bocsátani!!!Mert ugyan e-mailekre,levelekre nincs válasz! Telefonon nem lehet Őket elérni!!!

De bezzeg amikor arra ösztönözték az embereket,hogy lépjenek át ide akkor mindent eltudtak magyarázni!!!

Akkor most viszont mi meg követeljük a pénzünket!!!És szerintem jobban jár ennek a pénztárnak a vezetősége ha felköti a nadrágszíjat,mert ahogy nézem rengetegen vagyunk és nem fogjuk hagyni magunkat!!!

2011. aug. 12. 11:39
Úgyhogy szerintem nem kellene hülyeségeket irkálni lejjebb,mert én 99" óta voltam tag növekedésiben 2-szer akkora befizetéssel minta párom,neki az OTP sokkal kisebb összegre kitudta fizetni normálisan ami jár neki,csak az évgyűrűk képtelen elszámolni a pénzekkel.
2011. aug. 12. 11:34

Sziasztok!

Nem akarok senkit izzítani mert én is évgyűrűk 0 reálhozamos vagyok.:( és csatlakoztam már a pertársasághoz.

De ma vettem át a párom OTP-és magánnyugdíjpénzét.Növekedésiben volt.Egyszer reálhozam 39.000 Ft,79.000 tagdíjkiegészítést.Azt hittem elájulok! Nekem meg egy fillér sem jár!:((

2423. Mimóza13 (válaszként erre: 2421. - Dagd)
2011. aug. 12. 11:22
Szia:) Más pénztárak komolyan vették azt, amit kell, hogy ők vannak a befektetőikért s nem fordítva!
2422. Mimóza13
2011. aug. 12. 11:20

[link]

Na, az Axa is éled, már új konstrukciókon töri a fejét!

2421. dagd (válaszként erre: 2416. - Fantazmagoria2)
2011. aug. 12. 11:17
Ha ilyen okos vagy azt magyarázd el nekünk hogy más pénztáraknál ugyanennyi hozamokra hogy fizetnek százezreket!Ha nem tudod akkor kérdezd már meg a főnöködet ott melleted a széken az évgyűrűknél!Most bizt os ott vakarózik hogy mi legyen!:D Alázatos tiszteletem a főnök úrnak!
2420. st.pityu
2011. aug. 12. 11:12

Sziasztok sorstársak!

Sajnos Én is az Évgyűrűknél voltam 13 évig!

Reálhozam 0 ft,mint gondolom nektek is!

Egyéni tőkerészem:2470056

Egyéni számlaegyenlegem:2845762

Egyenleg hozamrész:375706

Ja és természetesen növekedési portfólióra beszéltek rá!

Én is csatlakoznék,ha pereskedésre kerül sor!

Légyszíves írjátok meg,hogyan tudnék csatlakozni.

E-mail címem:st.pityu@freemail.hu

Elöre is köszi,és KITARTÁS!

2419. Mimóza13
2011. aug. 12. 10:37
Szerintem a legtöbb embert jobban érdekelte s érdekli a reálhozam kérdése, mint a jövőbeni nyugdíjellátás! Az én korosztályomban (40--50 év) a legtöbb ismerősöm, ha nyugdíjról beszélünk, lemondóan legyint. S valahogy én is úgy vagyok vele, egyszerűen nem tud érdekelni a messzi jövő! Annál sokkal pesszimistább vagyok, sajnos. A jelennel tudok csak foglalkozni, s nem azt számolgatni, hogy amikor majd bottal járok, ha járok, mennyi járulékot fogok kapni! Meg is indoklom miért. Folyamatosan derül ki, hogy egyre nehezebb az embereknek előteremteni a járandóságukat, mire befejezik a munkát. Hiába fizetett valaki évtizedekig, azok a pénzek már az ő kezéhez sosem érnek vissza. Úgy, ahogy hiába fizetsz sokféle járulékot, a megfelelő ellátásokat sem kapod meg érte. Az egészről annyit... Ennek az országnak a pénzügyi helyzete már rég el lett tolva! Most, hogy ne kelljen annyi pénzt kiadni, no és a jövőben is, igyekeznek majd a nyugdíjkorhatárt minél tovább kitolni... Erről szoktunk ismerőseink körében úgy beszélni, hogy mi már a munkahelyről egy nagyon csendes helyre, a temetőbe megyünk. Elnézést kérek mindenkitől, aki olvas, de csak azt írom le, amit gondolok! Úgyhogy cseppet sem érdekel, melyik pénztár, melyik szerv hogy őrzi meg a pénzemet, azt a keveset is, amit befizettem, mert biztos vagyok benne, hogy egyik sem jól... az izgat, hogy a jelent s közeli jövőt hogy vészeljük át a családdal: iskolakezdés, végszámlák kifizetése, apróbb beruházások. Szerintem a legtöbb ember ilyen helyzetben van, ez motiválja, amikor felháborodottan keresi az igazát itt! Sajnos az igazság mindig ott van, ahol a hatalom. Neves politikusunk is megmondta, ha nincs közel 21 millió forintod, akkor egy senki vagy! Néha azért akaratlanul is kimondják az igazságot! Bizony, akinek nincs megfelelő támasz (anyagi, erkölcsi) a háta mögött, az maximum megpróbálhat kotorászni az igazsága után, de mindenhol falakba ütközik. Tudnék erről nagyon sokat mesélni, nemrég átéltem hasonló esetet. Különböző pozíciókban hatalmi emberek rokonai, barátai ülnek, s minden olyan szépen rendeződik, ahogy ők akarják!
2418. ef2f473e6d (válaszként erre: 2415. - Fantazmagoria2)
2011. aug. 12. 10:05

Tudod lehet nincs értelme,lehet sőt biztos egy fillért nem kap senki,

Neked szíved joga kit védesz,de olvass bele a pertárs oldalon is a hozzászólásokba:(-rengeteg elkeseredett ember próbál kapaszkodni valamibe!!

2417. ef2f473e6d (válaszként erre: 2410. - Fantazmagoria2)
2011. aug. 12. 09:59

Csak annyi köze van,hogy a hozamból keletkezik a reálhozam:)

És a székházat kinek is vette?,ha nem magának?

És akkor még mindig miért is van nála,ha visszaadta az államnak?

2416. fantazmagoria2 (válaszként erre: 2414. - Ef2f473e6d)
2011. aug. 12. 09:59
kedves fuzi, bűncselekményt az követ el aki törvényt sért. mutass rá, hogy milyen törvényt sértett a pénztár, és én azonnal átlépek máshová
2415. fantazmagoria2 (válaszként erre: 2409. - Ef2f473e6d)
2011. aug. 12. 09:55
Olyan értelemben igen, hogy nem léptem vissza, elégedett egyáltalán nem vagyok, mert nekem nem lesz TB nyugdíjam, viszont megmaradt 2 millió forint tőkém és hozamom. Nektek viszont nincs befizetett tőkétek és hozamotok, mert visszaadtátok az államnak, viszont lesz TB nyugdíjatok. Az az érzésem, hogy mindkét csoport meg fogja szívni, hogy ki jobban, az 15-30 év múlva kiderül. Ti amúgy most a reálhozam infláció feletti részéről vitatkoztok, átlagban néhány tízezer forintról, ezér akartok pereskedni. Amikor ezzel hergelitek magatokat arra gondoljatok, hogy perelni csak akkor érdemes, ha azt tudjátok bizonyítani hogy a pénztár nem jogszerűen működött. Én erre a pszáf honlapján nem találtam példákat. Konkrétan nincs ilyen határozat, tudtommal. Azért pereskedni, mert egy pénztár befektetési eredménye egy időpontban, egy 30 éves időtávon, mondjuk 10 évnél kimerevítve nem hozott infláció felett hozamot, csak alatta nem éredemes szerintem, csak kiadással jár a számotokra, de haszonnal nem. Kicsit oolyan ez mint a devizahitelesek perei a bankok ellen
2414. ef2f473e6d (válaszként erre: 2413. - Mimóza13)
2011. aug. 12. 09:54

[link]

ennyit a beépített emberkékből.

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook