Étcsokoládés karamellöntet recept
![Elkészítési idő](http://static.hoxa.hu/pic/oraikon.png)
![Kalória](http://static.hoxa.hu/pic/kaloriaikon.png)
![Szénhidráttartalom](http://static.hoxa.hu/pic/szenhidratikon.png)
![](http://static.hoxa.hu/pic/recept-foto.jpg)
1 csésze cukor
kevés víz
1 csésze tejszín
1 tábla étcsokoládé
5 dkg margarin v. vaj
1 csipet cukor
Az Étcsokoládés karamellöntet elkészítési módja:
A vízben addig keverem tűz felett a cukrot még el nem olvad. Utána hagyom, hogy sötét karamell legyen belőle, ilyenkor már nem szabad keverni, mert a cukor visszakristályosodik. Ha kész a karamell, vegyük le a tűzhelyről, és öntsük hozzá a tejszín nagy részét. Tűzre visszatéve adjuk hozzá az apróra tördelt étcsokit és a margarint. Lassú lángon addig keverd amég homogén nem lesz. A maradék kortynyi tejszínt a végén add hozzá. Mennyei manna!
Mikor a hideg tejszínt a forró karamellhez öntöd vigyázz, mert sercegni, köpködni fog!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c90ef984df, 2010. szept. 15. 11:03
Az Étcsokoládés karamellöntet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.