Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Esküvő külföldön fórum

Esküvő külföldön (beszélgetős fórum)


1 2
42. jutzee (válaszként erre: 40. - Maumacko)
2012. ápr. 19. 18:12
ne haragudj,most látom, h írtad, h június. Hát, nem tudom, h belefértek-e az időbe... Nekünk mondta is az anyakönyvvezető, hogy tényleg kivárják (és meg is tették) azt az 1 hónapot végig az engedéllyel. Szóval ha most kikéritek (április 20án például), akkor május 20án postázzák, kb. 24/25én megkapjátok, de 1 hónappal előbb be kell fizetni az olaszoknak az illetéket, szóval június 25én lehetne esküdni. Az illeték Velencében 650 euró külföldieknek, elfelejtettem írni.
41. jutzee (válaszként erre: 40. - Maumacko)
2012. ápr. 19. 18:06

Szia! Az időpontot fixáltuk le először a város honlapján, nem tudom, hogy máshol is van-e ilyen, Velencében működik így a dolog. Visszaírtak, hogy az időpont szabad, és küldjük el beszkennelve az útleveleink másolatát, és ha viszünk magunkkal tanúkat, akkor töltsük ki ránk és a rájuk vonatkozó nyomtatványt, amit az email-hez csatolt az anyakönyvvezető. Visszaigazolta, hogy sikerült minden és a pénzt majd előtte 1 hónappal kell befizetnünk. Olaszország részéről ennyi, Magyarországon be kell menni a lakóhelyetek szerinti illetékes anyakönyvvezetőhöz, aki ír egy kérvényt a feletteséhez, amiben az áll, hogy nincs jogi akadálya az esküvőtöknek és kérvényezi, hogy adja ki a nemzetközi engedélyt. 1 hónapon belül megkapjátok az engedélyt, amit le kell fordíttatni hivatalos fordító irodában olaszra és ezt kell majd bemutatni az esküvő előtt Olaszországban. Ha megvolt az esküvő, azt kint is anyakönyvezik, megkapjátok az olasz anyakönyvi kivonatot erről, amit itthon honosíttatni kell majd. Nem olyan bonyolult, csak így leírva látszik annak :) Remélem segíthettem. Mikorra tervezitek a nagy napot?

Judit

40. maumacko (válaszként erre: 39. - Jutzee)
2012. ápr. 3. 21:38
Szia! Mi párommal júniusban utazunk Olaszországba, és az az új ötletünk, hogy mi lenne ha ott összeházasodnánk?! Eddig nem akartunk esküvőt mert elég sokba kerül, így viszont szép is lenne és mégis lenne :) tudnál segíteni hogy Olaszországban hogy megy ez? Köszi :)
39. jutzee
2012. jan. 15. 15:02
Sziasztok! Mi augusztus elején fogunk esküdni Velencében (Olaszország), most kezdjük majd a papírok beszerzését. Nem megyünk utazási irodával, e-mail-en tartjuk a kapcsolatot az ottani anyakönyvvezetővel. Ha esetleg van valakinek korábbi tapasztalata ossza meg velünk, szívesen veszünk minden jó tanácsot :)
38. Szandyca19 (válaszként erre: 27. - SzepZsuzska)
2012. jan. 5. 21:13
Szia! Nem tudom hogy jársz e még fel de ha netán igen akkor írj rám légyszíves.... Köszönömmmmmmmmmm
37. Haring
2011. nov. 9. 15:24

A legfrissebb tengerparti esküvőről készült film rövid változata:


[link]

36. Haring
2011. nov. 9. 04:43
Miamiban/Floridában csak az útleveletekre van szükség és elég ha egy nappal az esküvő előtt megérkeztek. Ennyi az egész. Az esküvő temészetesen hivatalos es honosiható.
35. Kitty1975 (válaszként erre: 28. - Eri81)
2011. aug. 20. 18:02

Az biztos szuper lesz!

Majd tölts fel fotót lécci!

2011. aug. 20. 17:57

Szerintem bomba jó ötlet. Ma már én is így csinálnám és akkor nincs részeges rokon, barát, aki jól el tudja szúrni az esküvői partit, miközben a két család az összes tartalékát rákölti egy lagzira.

Igazán csak ti ketten vagytok fontosak.

Itt nem lehet reklámozni, de utazási irodákban elintézik nektek az egészet, csak a helyszínt kell kigondolnotok.

Sok boldogságot, emlékezetes esküvőt!!!!

33. Haring
2011. aug. 20. 07:11

Én mindenképpen elgondolkodnék Miamin. A házasság honosítható, fél órán belül el lehet intézni a papírokat és aznap délután már meg is házasodhattok.

Ráadásul olcsóbb mint a hagyományos esküvő. Az esküvői képeitek pedig garantáltan különlegesek lesznek.

32. Haring (válaszként erre: 31. - Kingárka)
2010. márc. 9. 21:18

Itt van egy videó egy magyar párról akiknek Miamiban a tengerparton volt az esküvőjük. Érdemes megnézni... :):):)

[link]

31. Kingárka (válaszként erre: 29. - Kamillka)
2010. febr. 18. 22:53
Mi nem kaptunk a tensitől olyan sok infot, részletet, mint a coraltól, velük voltunk tavaly Balin, esküvőnk is ott volt, minden részletet megszerveztek, nekünk csal a papírokat kellett intéznünk, ja és persze magyar nyelvű esküvőnk volt!Nekünk a coral ajánlata kedvezőbb volt..
30. billyp (válaszként erre: 29. - Kamillka)
2010. febr. 11. 22:55

Sziasztok!

Horvátországi tengerparti esküvővel kapcsolatban van valakinek tapasztalata/ kontaktja? Tengernél szeretnénk, de nem akarunk repülős utat....

2010. jan. 31. 21:59

Hello!


A tensinek nagyon jó esküvő és nászutas csomagjai vannak rengeteg desztinációra, még hajóra is. Nagyon szép és igényes a katalógus is. Az árak egyáltalán nem húzósak. Megmondják milyen paírokat kell beszerezni, a többit rendezik. Van ahol még magyar nyelvű szertartás is választható.

28. eri81
2010. jan. 31. 21:19
Mi a párommal Jamaicán házasodunk össze decemberben. Kell egy kis utánajárás és papírmunka, de szerintem jobban megéri, mint az itthoni lagzi, mert így tényleg csak rólunk szól az egész.
2009. dec. 17. 02:39

Én csak Miamiról hallottam jókat. Van kint egy magyar aki kint leszervezi ezeket a dolgokat, papírok, engedélyek, magyar pap stb. Itt tudod elérni: [link]

Ja és mellékesen bámulatos képeket készít kint az esküvőről. A barátnőmnek megvolt négyszázból, fényképekkel, repjeggyel limuzinnal együtt.

2009. nov. 28. 21:11

Sziasztok!


Kicsit rég volt itt hozzászólás, de azért leírom, hogy mi is külföldi esküvőt tervezünk.

A [link] oldalról indulva találtam ide és arról kérdeznék, hogy a Karib szigetekkel kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata?


Köszi, ha válaszoltok.

Gréti

2008. aug. 15. 16:04
Sziasztok! Jövőre szeretnénk az esküvőnket, nem feltétlenül külföldön, de ez is felmerült. Hogy mennek a dolgok? Tudtok segíteni? Valakinek volt már külföldön?
2007. aug. 31. 20:42

Szia!


A párommal mi is tervezgetési fázisban vagyunk ami az esküvőt illeti, mi is külföldön szeretnénk összeházasodni. Az egyik internetes oldalon írtam egy fórumba, hogy segítsen aki tud és jelentkezett egy hölgy, az ő neve: Nagy Rita, címe:nagy.rita@gala.hu, azt mondta 6 évvel ezzel foglalkozik biztosan tud segíteni neked.


Sok boldogságot!!

Andi

2007. aug. 31. 20:11

INFO - INFO - INFO

Házasság a Dominikai Köztársaságban privát szervezésel


Feltétele:

A születési anyakönyvi kivonat és a “nem-házas-állapotot” (nőtlen, hajadon, elvált) igazoló okmány (elváltaknál a válási papir is!) hitelesitett, spanyol nyelvü forditása. A papirokat Németországban a dominikai konzulátuson a házasság elött legalizálni kell.


A házasságkötés a Dominikai Köztársaságban egy házasságkötö teremben 10.000.- RD$ (dominikai peso) = kb. 220 Euró-ba kerül, máshol, pl. a tengerparton, egy privát trópusi kertben, egy étteremben vagy ahol a házasulandók akarják, 15.000.- RD$, ez kb. 330 Euró. Ezek a hivatalos árak, amik a házasságkötö irodákban is ki vannak függesztve. A hitelesitett házassági anyakönyvi kivonatot ezután a dominikai fővárosban, Santo Domingo-ban, a Dominikai Külügyminisztériumban és utána a Magyar Nagykövetségen kell hitelesiteni. A külügyminisztériumi és a nagykövetségi hitelesitést külön kell fizetni.

2007. aug. 28. 06:29

Sziasztok!


Sztem nem a külföldi esküvő megszervezésével van itt a főbb probléma, hanem amit már többen írtatok a papírok beszerzésével. A férjem erdélyi és igen sok papír kellett míg végre engedélyezték az ottaniak. A papról nem is beszélve, mert kellett friss keresztelő lap is. Szal nem volt egyszerű, már majdnem ott tartottunk, hogy időpont változás lesz, mert nem kapjuk meg időben a papírokat. De aztán minden sikerült:)


Nekem senki nem mondhat nemet:)))))))))))))

2007. aug. 12. 09:50

külföldi esküvővel kapcsolatban ezt találtam www.olaszeskuvo.hu


sziasztok

szamianyu

2007. júl. 27. 17:52

Sziasztok!

Nekunk ugyan MO-n volt az eskuvonk, de mivel a ferjem amerikai allampolgar, nagyon-nagyon bonyolult volt a kulonbozo engedelyek beszerzese. Szeptemberben volt az eskuvo, de mar marciusban elkezdtem a papirokat beszerezni.

Ennek is nezz utanna, nehogy a burokraciaval legyen a gond!

2007. júl. 26. 00:12
Sziasztok, nekem egy barátnőm tavaly Olaszországban ment férjhez egy toszkán faluban. Ő is meg a férje is magyarok. Nagyon nehéz volt a megszervezése, itthon a hatóságok elég nehezen értették meg, hogy minek akarnak külföldön esküdni, de végül nagyon jól sikerült. Csak a két tanut vitték, a család kicsit meg is sértődött. De azt mondták, hogy azért volt "buli" mert ez csak róluk szólt, és ezzel a nászutat is letudták :-) és mégsem kellett a világ végére utazniuk. Toscana is elég romantikus..................
18. 71372f31c5 (válaszként erre: 1. - Weberkitti)
2007. júl. 20. 16:03

Hello Kitti:),


Nos, többféle lehetőség van, attól függően, hogy mennyi időt, energiát tudsz szánni a szervezésre. Ha a legkényelmesebb megoldást szeretnéd, akkor az valóban az, amit valaki már itt korábban írt, hogy bemész utazási irodákba és kérsz kész ajánlatokat az általad kiszemelt desztinációkra olyan package-re, amibe van esküvői szertartás és minden más, amit szeretnétek. Ha ennél egyénibb dologra vágysz és tudsz rá időt szánni, hogy megszervezd (a munka dandárja úgyis ránk nőkre hárul az esküvőszervezéskor), akkor javaslom, hogy neten keress rá azoknak az országoknak az ötcsillagos szállodáira, ahol össze szeretnétek házasodni. Válassz ki egy szimpatikus helyet és vedd fel a kapcsolatot az esküvős/rendezvényes kontaktjukkal. A jobb helyeknek a honlapján részletes leírást, galériákat találsz az ajánlataikról és teljesen az ízléseteknek megfelelően tudod kialakítani, hogy milyen szolgáltatásokat kaptok. Több ilyen tengerparti esküvőt láttam testközelből, így csak bíztatni tudlak, mert életre szóló élmény! Ja, és egyáltalán nem kerül többe, mintha az ember Magyarországon szervez egy átlagos méretű lagzit, hiszen ide biztosan nem visztek magatokkal 100 vendéget...;)


Sok sikert és persze sok boldogságot,

Soline

17. 71372f31c5 (válaszként erre: 2. - Bridzsita)
2007. júl. 20. 15:53
ez meg milyen hozzászólás már???!!:)
16. 71372f31c5 (válaszként erre: 12. - Gaab)
2007. júl. 20. 15:52
A Dominika az tényleg Dominika vagy Dominikai Köztársaság? Csak azért kérdezem, mert ez utóbbihoz többször volt szerencsém és parton lévő esküvőhöz is napozó turistaként:). Hol voltatok pontosan? Lehet, hogy én is szórtam rád a rizst?:))
2007. júl. 20. 15:04

Húúúú, én is így szeretném, fehér homokos tengerpart, semmi extra ruci, napsütés, pálmafák :D

Igen!

Addig nem is megyek férjhez... hehehe :D

Ha tényleg van ilyen katalógus utazási irodában berángatom az embert és elkezdünk spórolni :D

14. emily (válaszként erre: 12. - Gaab)
2007. júl. 16. 21:19
Biztos nagyon szép volt! Ha gondolod tegyél fel egy képet, biztos sokakat érdekelne! :)
13. gaab
2007. júl. 16. 18:35
ja, viszont az utazás elég gáz volt. mondjuk mi szívesen repülünk. Bécsből indult a gép, és 1x át kellett szállni. De van más szép hely is, ahová nem kell 13 órát repülni. Kitti szerintem írj egy pár utazási irodának, hogy segítsenek.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook