Érzelmi megcsalás (beszélgetés)
Kívülállóként sokkal könnyebb meglátni a dolgokat, ezt jól tudom. De ha benne vagy sokkal nehezebb szembenézni a valósággal. Főleg ha nálad még szerelem. A beszélgetést meg fogom ejteni minél hamarabb aztán lesz ami lesz. Túl sokat emésztettem már magam ezen. Érzem, hogy nehéz lesz az igazságot megtudnom, de muszaj lesz.
Amiket írtatok kedves kommentelők, mindben vokt igazság és nagyon köszönöm nektek.
Ha megtörtént a beszélgetést azért megírom mi történt.
" heti rendszerességgel nézi a lány profilját, mikor pedig találkozunk, törli a keresési előzményeit."
Az utcán egy véletlen esetről van szó, meglátunk embereket, akik elmennek mellettünk.
De itt a srác tudatosan szabadidejében más lány(oka)t nézeget rendszeresen. Ez nem a szerelem, szeretet és tisztelet jele !!!
Nem. Egyrészt nincs Facebookja, de ha lenne sem.
Tudom, hogy nézelődik szexoldalakon. Nézelődik.
Sőt az utcán is megfordul a csinos nők után, még úgy is ha ott vagyok. Van, hogy úgy belefeledkezik, hogy én szólok hogy hahó Föld hívja az embert. De ez vicces, néha körbe is röhögöm emiatt.
De én is megnézem a szép fiúkat. Úgy is ha ott van. Sőt nagy sóhajok közt szóvá is teszem, hogy hát ez igen. Férjemet se zavarja ez.
Nem akadok ki ilyen ökörségeken mint nézelődés. Ha elmebeteg módjára elkezdenék kutakodni utána, meg hisztizni akkor több mint valószínű, hogy nem csak nézegetné a csajokat, meg utánuk fordulna, hanem utánuk is menne.
A magánnyomozóhoz fordultak nők azzal, hogy arra gyanakszanak, megcsalja őket a férjük/párjuk. A nyomozás után kiderült, hogy a nők 80%-ának jó volt a megérzése.
Nem bukott le a párjuk, hanem a nyomozás buktatta le ! Nem 1-1 alkalom volt, hanem viszonyt folytattak.
Hát én ezt elég klasszikus fiatalkori szerelemnek látom.
5 év ilyenkor nagyon sok és tartalmas, lehet hullámvölgy, lehet, hogy itt a vége. Az biztos, hogy az időd telik és nagyon nehéz ezeket a döntéseket meghozni pláne, ha senki nem akarja vállalni a felelősséget.
Általában ilyenkor beindul a forgatókönyv, hogy vki kifelé kacsingat, a másik problémázik, aztán gyűrűzik tovább ez a konfliktus és így vagy úgy kipukkan. Lehet, hogy nagy haraggal elváltok, de az is, hogy újjászületik a dolog.
Várhatsz is, azt is teheted, hogy még nem csinálsz semmit.
A helyedben felmérném az igényeimet, kicsit újragondolnám, hogy mit is várok 1 kapcsolattól, mindentől függetlenül, én mit szeretnék beletenni, és látok-e arra hosszabb távon reális esélyt, hogy a jelenleg párommal ezt megadjuk egymásnak.
Szerintem előbb-utóbb meg fog csalni, de ennek sok oka lehet, a nagyobb gáz, ha már emberként sem tisztel, és semmibe visz téged.
Még fiatalok vagytok, semmi nem köt titeket össze, könnyebben mozgolódtok és kevesebb felelősség nyomja a vállatokat.
Nem is a legfontosabb, hogy a lánynál van-e esélye, hanem a párod viselkedése ! Ő valószínű, örülne, ha lenne esélye. :(
Igen, értelek. Én is így voltam... Próbálj magadra kívülállóként gondolni, mint egy testvérre, vagy ha a lányodról lenne szó. Mit mondanál most neki ? Ennél a srácnál a kapcsolatotok a leszálló ágban van, nem terveznék vele hosszú távon. A fiatalság hamar elmúlik, és ez egy nőnél fontosabb, mint egy férfinél. Ideális, ha a húszas éveinkben megtaláljuk az Igazit, akivel családot alapíthatunk. Ha párod még éretlen a nősüléshez, és ráadásul már nem is szerelmes - a viselkedése ezt mutatja - akkor bármikor fölszedhet valakit vagy szerelmes lehet, és akkor szakítani fog. Kérdés, hogy Neked mennyi értékes idődet veszi el addig, és mennyi fájdalmat okoz, ami még ráadásul nem is érdekli.
Ha szakítanál, lehet, hogy évek múlva találnád meg azt, akinek Te vagy a Nagy Ő. Kérdés, hogy hány évesen leszel képes másokkal ismerkedni.
Talán nincs veszve minden, de kevés esélyt érzek erre. Ezért írtam, hogy ülj le a pároddal, és nagyon komolyan beszélgess el vele mindenről, nemcsak a más lányok profiljának nézegetéséről, hanem a jövőtökről. Veled szeretné-e leélni az életét ? Mondd meg, hogy nem úgy érzed, és kezdesz egyre kevésbé bízni benne ! Egy 5 éves kapcsolatnak elég komolynak kéne lenni ahhoz, hogy srác felmérje : NINCS JOGA RABOLNI AZ IDŐDET, A FIATAL ÉVEIDET !
Mindig az jár rosszul, aki jobban szereti a másikat ! Sajnos, van olyan, aki ezt kihasználja. :(
Szerintem se a lájkolgatással van probléma, ezt ki is fejtettem, de ha ugyanazt a nőt "követi" szinte a közösségi médiában, az már picit "beteges". Meg szerintem itt nem csak ez a baj. Ha a FI megkéri vaalmire többször a párját, elmondja, hogy őt mennyire zavarja, hogy őt lelkileg ez tönkreteszi, és a barát nem változtat, akkor ott én a tisztelet és a támogatás hiányát vélem felfedezni. A "nagyon fáradt vagyok" kifogás a probléma rendezése során pedig jelzésértékű, hogy a kommunikációval is vannak közöttük problémák.
El kell dönteni a FI-nak, hogy neki ez belefér-e, de én, aki átélt hasonlót, illetve végigaszisztáltam a családban is két ilyen történetet, azt látom, hogy a barát keresi a menekülőútvonalat ebből a kapcsolatból, csak még nem találta meg, még nem elég erős/bátor a döntés meghozatalához. Aztán ne legyen igazam, de a tapasztalataim ezt mondatják velem.
Ami női megérzést illeti, a férfiak többsége félrelép, valószínűleg innen jön a 80%, nem onnan, hogy olyan fene nagy női megérzéseink lennének.
Tipikusan azok a nők nem vesznek észre semmit, akiket rutinosan "rommácsalnak". Akinél 1-1-szer fordul elő, ott a pasi nem rutinos persze hogy megbukik.
Kedves Kannnana és Fórumnyitó!
Fiatal koromban a személyes tapasztalatom az volt (Nem állítom, hogy ez valóban így van) hogy a szakításnak meg kell érni. Lehet, hogy ma még nem megy, de fél év múlva már menni fog, mert addig "telik a pohár" és akkor fog kicsordulni. Értem én, hogy racionálisan azt kellene csinálni, de itt érzelmekről is szó van, az pedig szinte sosem racionális. Nehéz sőt sokszor lehetetlen az érzelmek ellen cselekedni.
Miért lenne később nehezebb szakítani mint most?
Pedig sajnos több az ilyen, mint gondolnád. 😔 Nekem is volt ilyen exem, aki még 2-4 hetet tartogatott, mire lett más. Amikor megismerte se akart szakítani, mert még nem volt biztos, hogy megkapja a másik lányt. Pedig én mindig csak annyit kértem, hogy szóljon, ha már nem kellek. Szerencsére a női megérzés működött és szakítottam vele. Családon belül is ismerek ilyet, aki még kapcsolatban van (3 éve) de már randizgat egy másik fiúval, most tervezik az első közös éjszakát is. Szintén családi példa, amikor éveken keresztül volt érzelmi megcsalás fizikai nélkül.
Szóval hiába kéred, nem biztos, hogy van benne ennyi korrektség. Beszélnetek kellene mindenképpen, és ha nem javul a helyzet, akkor neked kilépni, mert neki ez kényelmes még.
Amellett, hogy nem sok jövőt jósolok ennek a kapcsolatnak, szerintem kár is erőltetni, megjegyzem, magam is nős vagyok, de amikor a Facebookon látok egy csinos nőt, akár volt kolléganő (már nem dolgozom) akár más, én is szoktam lájkolni mert egy férfi számára nem csak a feleség jelent esztétikai élményt, hanem minden neki tetsző csinos / szép nő. Igazából engem sem zavarna, ha a feleségem pedig a jó pasikban gyönyörködne. Nem tudom, teszi-e, én nem olyannak ismerem.De nem lenne baj. A gyönyörködés önmagában még szerintem nem bűn. Ha itt a dolog meg is áll. Hogy nálatok mi a helyzet, nem tudom, mert amit ő mond arra nem szabad mérget venni! Fáradt?? Ugyan mibe?? Egy fiatalember? Még egy maratoni futás után sem szabad egy fiatal embernek fáradtnak lenni!
A nők sokszor virágokban gyönyörködnek. Legyek féltékeny egy virágra? Igaz... A virág nem tud kefélni!
--
Van egy 70 éves nagy nőbolond ismerősöm. Na ő mást sem csinál mint csinos nők képeit osztja meg és sokszor megjegyzi, hogy "legalább az íze miatt!" Nem titkolja nagy nyilvánosság előtt sem, hogy szeret nyalni és szereti, ha cumizzák. Nős ember, nem tudom, hogy ezt a felesége hogyan éli meg, de van olyan érzésem, hogy így fogadja el a férjét, olyannak amilyen. Nem tudom, ha Te is könnyebben vennéd... Csak ez nem rábeszélésen múlik. Nem tudod könnyen venni és kész.
Vannak olyanok, akik csak akkor szakítanak a párjukkal, ha a kiszemeltjüknek is tetszik, és elkezdenek járni. Lehet, hogy valamire készül a barátod, talán arra, hogy írjon a lánynak. Szerintem fejben már levetkőztette. :(
Igen, jól gondold meg, érdemes-e további éveket erre a srácra áldoznod, ha nem Te vagy neki az Igazi ! Ezt éreztetnie kéne, nemcsak mondani !
Ismeretségi körben többen szakítottak 5-7 év után.
Van egy olyan mondás, hogy a szavaid azt mutatják, milyennek akarsz látszani, a tetteid azt, hogy milyen vagy.