Ért valaki az álomfejtéshez? Akár néphagyomány, akár ezo-vonalon. (beszélgetés)
Az ormány állása ebben az esetben nem mérvadó. Tény hogy az elefántok csodás állatok.
A nagy erős védelmező megvan, ámbár nem idős személy képében.
Jóóó de olyan jó lenne tudni valami átvitt értelmét ezeknek a fura álmoknak.
Öreganyám mindig azt mondta, azzal álmodsz amivel napközben foglalkozol.
Hát konkrét esetben nem foglalkoztam elefánntal az utóbbi időben.
Javaslom, hogy ezt feltétlenül nézd meg. Nagyon érdekes, és tudományos magyarázatot is találsz az álmokról.
A neten találtam, nem Krúdy:
- Szelíd elefánt: jó barát. Támadó elefánt: bizalmatlanság, gyanakvás. Elefánt ormányán hintázni: női álomban: élénk természet. Férfi álomban: kiábrándultság, rosszkedvűség. Fehér elefánt: hatalmas megkönnyebbülés.
Mert a néphidelem ? vagy az ezoterikusok ? szerint ha az elefántnak az ormánya felfelé áll, akkor gazdagságot hoz, ha lefelé lógó ormánnyal látjuk, szegénységet jelent.
Nekem az a gondolat jött, hogy egy erős, megbízható védelmező van a hátad mögött, aki odafigyel rád, és ha szükséges, segít kimászni a bajból!
Az elefánt csordák patriarchális csoportokban élnek, azaz a legidősebb nőstény vezeti a csapatot, és ő gondoskodik a megfelelő mennyiségű ételről és vízről. Egyébként nagyon okosak, emlékeznek bárhol is elhunyt társaikra, esetenként meg is látogatják a (csont)maradványait, és az árván maradt apróságoknak is gondját viselik...
Szóval: valaki idős, erős személy nagyon szeret téged, és amíg él, figyel rád.
Az már egyenesen vétek.
Szóval minél nagyobb hülyeséget álmodok, annál sürgősebben pisilnem kell.
Álmomban egy elefánt követett. Bárhova mentem, jött utánam, még a szobába is. S mikor elestem volna, az ormányával átölelt és megtartott. Az ormánya puha és meleg volt, kellemes volt belesimulni, mint egy ölelésbe. Szinte szerelmes érzés volt.
Sosem álmodtam még hasonlót, a neten meg csak butaságokat találok róla, ilyeneket hogy "elefánttal álmodni szegénynek rossz, gazdagnak jó"
Mégis mit jelenthet?
További ajánlott fórumok:
- Népművészet, néphagyományok, hungarikum
- Jóslás, álomfejtés. Ért hozzá valaki?
- Van köztetek aki ért az álomfejtéshez?Van egy visszatérő álmom és nagyon zavar.
- Népi álomfejtés.... Aki hisz ebben, és vannak történetei írjon
- Mit jelent az álomfejtésben, ha a szerelmem lelőtt engem álmomban?
- Valaki, aki álomfejtésben jártas, segítene megfejteni az álmomat?