Érdemes Hot Pant venni? (tudásbázis kérdés)
Ócsajok, nagyon kreatív csapat vagytok!
Ez a gyümis husi... nyammi, összefolyt a nyál a számban:)))
Lelkesen szedem az igét!:) csakígytovább!:)
Gyümölcsös-túrós lepénykék
Hozzávalók 40 db, kb. 15 cm átmérőjű lepényke-tésztához:
4 tojás
20-25 dkg liszt
1 l szénsavas ásványvíz
1 dl étolaj
fél kk só
Hozzávalók a tésztatöltelékhez:
1-2 db alma
1-2 db körte
25 dkg tehéntúró
1 tojás
2 ek cukor (1-1,5 ek fruktóz)
Elkészítése:
A 4 tojást beleütöm egy tálba, felverem, hozzáadom a sót, olajat, ásványvizet, lisztet. Gyümölcsöt meghámozom, apróra vágom, és a folyékony masszához adom. Az ötödik tojást szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem egy másik tálban, abba belekeverem a túrót, a cukrot, a tojássárgáját, végül a tejfölt. Az egészet hozzáöntöm a lepényketésztához (ami palacsintasűrűségű, liszttel és/vagy szénsavas ásványvízzel lehet variálni még, igény szerint).
Beállítom a sütőt 120-150 fok közé, és az első merőkanálnyi „masszák” alá kenőtollal olajat kenek el a serpenyőben, így nem ragad le a cukros túrótól.
A végeredmény isteni ízű, tenyérnyi amerikai palacsintákból álló halom lesz, amiben az alma íze dominál, a túrótól pedig kellemes állaga van.
Az én Hot Panem sütés közben folyamatosan „jelzi”, mikor sül meg a tészta: a szénsavas víz kicsapódik a serpenyőre és sistergő hangot hallat. Ez lehet, hogy máshol nincs, de mindenesetre nagyon király! :)
A kész lepénykékre szórhatunk fahéjas cukrot, fújhatunk tejszínhabot, kenhetünk joghurtot, de ehetjük magában is, ahogy tetszik.
A kis palacsinták hamar megsülnek, csak egyszerre sokat érdemes készíteni, és így hosszabb a töltés-sütés folyamata – másfél óra. Két Hot Pannel természetesen gyorsabb… :)
Szórakoztató elem is lehet arra a másfél órára: én legutóbb ugyanis bevittem a szobába az étkezőasztalra a sütőt, így ülve, kényelmesen készült el az étel. A család körbeülte, és igen jól mulattunk, miközben „pusztítottuk” az ízletes halmocskákat. Szerencsére sikerült reggelire is mentenem belőlük…
Igen, hideg zsíroldót NE!!!!
De az minden teflonedényről leszedi a bevonatot, kinek jutott eszébe?!
Engem érdekelne még egy, de már nem fér el sehol :((((( Adnék érte egy szendvicssütőt és egy filteres kávéfőzőt...!!!!
(Közben elkészült a palesz... Mindjárt írom a recijét :))
A WS teleshop forgalmaz Hot Platte-t a XIII. kerület Visegrádi utcában, ami ugyanolyan, mint a Hot Pan. Esetleg keress rájuk a neten és panaszkodj. Aztán persze tudósíts, légyszi.
Tán még Ibi is kaphatna pótlábat (?)
Sziasztok!
Nekem van egy felesleges HOT PAN-em.
Ha valakit érdekel,írjon.
Elsősorban cserelehetőségek érdekelnének.
PL.Elektromos kávéfőző,vagy kenyérpirító érdekel,de más is szóbajöhet.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Csajok! a hideg zsíroldó nem csak a zsírt oldja! A bevonatot is !!!
Amúgy nem igazán értem a jelenséget, eddig nem lett szürke a törlőruha a tuti mosogatás utáni törölgetéskor.
Köszi! :)
Ja, én is azt szoktam csinálni... Aztán ami van, abból... :))
Még, még, még :)))
Szeretjük az ilyen részletes beszámolókat :)
Ügyeskedj csak és várjuk a további fejleményeket!
(és közben zakatol az agyam, milyen alapanyagok is vannak itthon .....)
:D Igenis :D
De előbb leírom, hogy tegnap mit sütöttem benne. :)
Nekem mániám a meglévő recik újraértelmezése - mert az olyan snassz, hogy ugyanazt megcsinálni, amit leírtak :))) Az eredetije, ami szerintem jobban hízlal és legalább három edényt "igényel", az a Mindmegettén található meg Csirkemell sült gyümölcsökkel néven. ;)
(Én nem besamellel és csirkecombbal csináltam, valamint szőlő helyett meggyet adtam hozzá. És - természetesen - Hot Panben készült az elejétől a végéig.)
Kellett hozzá:
12 darab filézett csirke felsőcomb
só (tetszés szerint)
étolaj (a sütő aljára éppenhogy)
szeletelt gyümölcsök (alma, nashi [kínai] körte, banán, meggybefőtt és konzerv-őszibarack)
natúr kefir (vagy joghurt)
félig tele gyomor (hogy ne együk meg a hozzávalókat még az elkészülés előtt vagy közben :))))
A húsokat kettévágtam, de kisebb szeletekre is érdemes felvágni, mert akkor később - pl. pici gyereknek - nem kell összenyiszálni, és pirosabbra is sül. Hot Pant kicsit átolajoztam, beállítottam 150 fokra, és beletettem a húsokat. Tűpróbáig, de minimum pirulásig sütöttem, felnyomtam a hőt 180 fokra, majd beleszórtam a gyümölcsöket, és fedő alatt is pároltam kicsit, hogy levet eresszen, pár perc múlva, amikor már éppen készen volt, rákanalaztam a kefirt (Spar :) a legjobb!). Összekevertem az ételt, kikapcsoltam a sütőt, és hagytam, hogy tíz percig összeérjenek az ízek.
Isteni lett! "Nullkalória" és a húsevő legények is megnyalták az ujjukat utána! :)
Ma ebédre is maradt, annyi lett, és a hűtőben tárolás után a Hot Panben melegítette fel a párom. Másodszorra sokkal finomabb volt az íze, így félnapos hűtőben csücsülés után...
A palacsintát még nem csináltuk meg, mert előbb cuppantunk rá a gyümis csirkére, és már nem akartam, hogy mindenben alma legyen... De azt hiszem, a következő almás palacsinta lesz meggyes töltelékkel! Az úgyis nagyon hasonlít az amcsi palihoz, legalábbis elég vastagnak kell lennie az almaszeletek "megtartásához".
No, a rizottó pedig rém egyszerű volt: 1 bögre rizst kevés olajon megpirítottam, hozzáadtam 2x-annyi sós vizet és megfőztem hagyományos módon (persze kevergetve). Valahol 90-100 fokon állt a termosztát. Amikor már láttam, hogy lassan kész, hozzáadtam a mirelitzöldséget (és emeltem a hőfokon, mert ugye ezek hűtenek), és összefőztem őket. Őszintén megmondom, nem szeretem túlfőzni a zöldséget, mert akkor elmegy a lényeg belőle, de a végeredmény ropogós és finom lett. Nem tettem hozzá vegetát, bár biztosan azzal is finom, csak én szeretem a zöldségek jellegzetes ízét.
Közben azon gondolkodom, hogy azóta a párom még rántottát is sütött a Panben, és valami isteni íze volt, annyira jól kijjött az a különleges tojásíz, amit én nem is tudom, gyerekkorom óta nem éreztem, a régi serpenyők ízét hozta vissza, nem ezeket a - már elnézést - vacak kínai borzalmakét... :) :P
Kérjük szépen a rizs és a rizottó elkészítési módját!
Nem úszod meg :))
Hát, igazából nincsen, én is most gyűjtögetem, itthon meg kísérletezgetünk :)))
Rizottót csináltunk valamelyik nap, először a rizst főztük meg benne, aztán a zöldségeket, fedő alatt megpárolódott az egész. Tkp. annyi volt a különbség, hogy mellette kell állni (de lényegesen kevesebb ideig, mintha hagyományos edényben főnek), meg kevergetni (amiben megvolt az a kellemes wokkavargató fíling, tetszett :))...
Amit eddig sütöttünk-főztünk benne még ezen kívül: tojás, virsli, kolbász, tészta, rizs, zöldség.
Most süt benne a férjem darált husit tésztával, aminek isteni az illata, és elvitte a fényképezőgépet is, mert látványnak sem utolsó! :)
Almás palacsintát akarunk majd csinálni benne, arra leszek nagyon kíváncsi, hogy a töltött tésztákkal hogy bír majd el. Elvileg, ha nem karcolódik meg a felülete (ami egy idő után úgyis meg fog, egyszerű konyhafizika), akkor úgy viselkedik, mint egy teflonserpenyő, csak nagyban. Ahogy néztem, valahol a grill és a teflonserpenyők között van ez az edényke, és még plusz párolni is lehet benne.
Ízlett, mert különleges volt. Markánsan különbözik az eddig megszokottól.
Esetleg próbáld ki fél adagokkal.
(kevesebbet kell kidobni, ha mégsem jött be)
14-16 db talán. Vendégeink voltak, csak azt néztem, hogy mindenkinek legyen a tényárján :)
De vastagabbak, mint a klasszikus palacsinta.
Semmi tej és semmi tojás.
Mégis egyben marad. Ha letapad, nem tudod megfordítani, keverj hozzá még egy kis tk. lisztet.
Semmi tej? Kíváncsi lennék az ízére :)
Nálam semmi új :(
További ajánlott fórumok:
- Hol lehet nagyobb tömbben marcipánt venni?
- Safeguard szappant hol lehet venni?
- Caola mosószappant hol lehet venni?
- Hol lehet venni Miskolcon Panthenol habot?
- Hol lehet Budapesten így novemberben tulipánt venni?
- Arcbarnítót szeretnék venni, mert roppant fehér a bőröm. Szerintetek melyik és mennyire hatásos?