Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A málnalevél teán kívül érdemes-e homeopátiás gyógyszert szedni a 36. héttől? Miket és milyen arányban? Szülés alatt? fórum

A málnalevél teán kívül érdemes-e homeopátiás gyógyszert szedni a 36. héttől? Miket és milyen arányban? Szülés alatt? (tudásbázis kérdés)


1 2
2013. jan. 6. 22:25

Jaj, ez nem jó.

S azt megkérdezhetem, hogy miért mentél ki? Férjed ott dolgozik? Mert ha jól olvastam, akkor már kismama voltál mikor kimentél nem? Vagy ott lettél kismama?

38. gotti7386 (válaszként erre: 37. - Huncutka10)
2013. jan. 6. 20:49
Igen új törvény, arra nem emlékszem már pont mikor,de kb egy éve hozták be, mert azelőtt mindenkit felmentettek, akár az elejétől fogva,és ezzel visszaéltek azok a kismamák is akik simán dolgozhattak volna,v legalább is pár hó-s korukig tudtak volna dolgozni..gondolom a sok külföldi is közre játszik,mert egymás után szülik a gyerekeket, mindenféle támogatást kihasználva. így több mint 5milliót spórol az állam..szóval már csak akkor írnak ki ha baj van. Ez kicsit elszomorító, elég sok ijesztő beszámolót olvastam német fórumokban, mert Én sem akartam elhinni,h igaz..
37. Huncutka10 (válaszként erre: 35. - Gotti7386)
2013. jan. 6. 20:33

Hú Gotti, hát így tényleg nem egyszerű. Természetesen azt is megértem, hogy fontos, hogy tudjon magyarul, hiszen ha gond lenne szülés közben, akkor azért kell tudni kommunikálni. Illetve nem is a gond miatt, hanem egyébként is. Ott azért folyamatosan mondani fogja, hogy mit hogy tégy, és hát teljesen más állapotban leszel, szóval jó, ha az anyanyelveden beszélnek hozzád. Hát nem egyszerű az biztos.

Viszont ha sokat keményedik továbbra is a pocid, és ilyen megterhelő munkát végzel, akkor nem értem miért nem lehet felmenteni. Ez valami szabályzat Bécsben?

2013. jan. 6. 12:04

Larix, Sorlyke nagyon nagy babáitok lettek!!

Én úgy gondolom,biztosan közrejátszott a tea, sok személyes beszámolót olvastam, nem hiszem,h véletlen a gyors vajudás, könnyebb szülés, és a sérülés mentesség!!

35. gotti7386 (válaszként erre: 32. - Huncutka10)
2013. jan. 6. 12:00
Mert nem foglalkozik velem igazán, minden normális szerinte. Árú feltöltőként dolgozom, -2fokban, hajolnom, emelnem, gebeszkednem kell(nem keveset) sokszor fáj a pocim, meg be is keményedik, de erre is azt mondja normális, és esze ágában sincs előbb kiírni. A unka helyemen nem tudnak áthelyezni, ott már mondták az elején,h mentessem fel magam nyugodtan, nem lesz belőle probléma, de a doki azt mondja nem teheti csak a 32.héttől..utána néztem és tényleg igaz,már csak akkor menthetnek fel ha valóban veszélyeztetett terhes vagy. Amikor elkezdtem hozzá járni nem tudtam,h privátként IS dolgozik, ezért megkérdeztem melyik korházban dolgozik,h nála szüljek,és kinevetett,h azt felejtsem el,mert azt nem az Én pénztárcámnak találták ki..azért maradtam nála, mert előtte voltam másiknál, aki annyival rosszabb,h bár úgy áll az adatlapján,de még sem beszél magyarul..féltem,h ha netán baj lesz akkor problémát fog okozni,h nem értem meg pontosan miről is van szó..ezért félek a szüléstől is leginkább :(
2013. jan. 6. 11:40

Szerintem elég csak az egyiket használni:-)én málnalevelet itam napi 1litert a 4200g 60cm fiam 2ora alatt meg volt vágás varrat nélkül a lányomal is ittam inditotak 8kor 10,35kör fel sirt 3740g 56cm volt bágás varrat nélkül...


Larix az igen:-)

33. Larix
2013. jan. 6. 07:08

Salve!

Ingebog Stadelmann (?): A bába válaszol c. könyve ennek a témával elég bőven folgalkozik. Én nyáron szültem 4,63 kg-mal 1,4 óra alatt meg a lányomat. Tudtuk, hogy nagy baba lesz. Én 35. kéttől ittam naponta 1 bögre málnalevél teát (sima izom lazító), és ettem reggelte 1 kiskanál lenmagot (síkosító - kicsosszan tőle a baba). A gőzülőfürdő viszont nem esett jól (az is medencedefenék lazító). HOgy ezek mennyiben segítettek, nem tudom megítélni, mindenesetre sérülésmentesen megúsztuk mind a ketten.

2013. jan. 6. 00:03

Figyelj! Ha csalódtál benne, akkor nem lenne jobb mégis váltani? Nem nyugodnál meg te is?

Azt leírod, hogy miért csalódtál benne? Persze csak ha szeretnéd.

2013. jan. 5. 23:47

Igyekszem, ezért is akarok Én mindent megtenni amit lehet, de persze kerülhetek olyan helyzetbe,h amikor jó lenne tudni,h jó kezekben vagyok. Azért bízok, illetve reménykedek benne. Bécsben élek, lassan egy éve, de a nyelv még mindig nem megy annyira, direkt magyar nőgyógyászt választottam akiben mélységesen csalódtam, nagy hiba volt, de már váltani sem merek, pedig lehet jobb lenne, rosszabb csak nem lehet :)

A teával kapocsolatban is igazad van

30. Huncutka10 (válaszként erre: 26. - Gotti7386)
2013. jan. 5. 23:36

hú, akkor tényleg nem egyszerű neked. tudom milyen érzés ez. én akkor nyugodtam csak meg, miután lebeszéltem a szülésznővel és a dokimmal is, hogy vállalnak. az volt az a pillanat, mikor tudtam, hogy jó kezekben vagyok, és nincs miért izgulni.


tudom, hogy nehéz, de próbálj meg pozitívan állni a dolgokhoz, mert az sem jó, ha emiatt vagy kikészülve.

29. Huncutka10 (válaszként erre: 27. - -Bigyóné-)
2013. jan. 5. 23:33
A málnalevél teának nem is az a lényege, hogy előbb meginduljon a szülés. Legalább is sztem. Én nem ezért kezdtem el inni.
2013. jan. 5. 23:17
2013. jan. 5. 23:09
Felesleges a málnalevél tea! Nem indul meg hamarabb tőle a szülés! Majd eljön mindennek a maga ideje :)
26. gotti7386 (válaszként erre: 25. - Huncutka10)
2013. jan. 5. 23:04

Mm, dejó, szerencsés vagy.

Nincs választott orvosom, a korház ahová bejelentkeztem hatalmas, ezért is félek, azt sem tudom kinél fogok szülni, itt védőnő sincs, csak a nőgyógyászhoz kell mennem még egyszer szülés előtt,és ennyi..ezektől a dolgoktól vagyok ki.

25. Huncutka10 (válaszként erre: 24. - Gotti7386)
2013. jan. 5. 22:59

Van fogadott orvosod, vagy szülésznőd?

Nekem mindkettő volt, és pont ennek köszönhetően úsztam meg azt, amitől te félsz. Sőt, szülés után, miután engem összestoppoltak, elintézték nekünk a hármasban tölthető időt is, hogy azalatt senki ne zavarjon minket.

Sajnos a tapasztalatom az, hogy ez másképp nem működik. De lehet, hogy ez változó egyébként, és lehet, hogy kórházfüggő.

24. gotti7386 (válaszként erre: 23. - Huncutka10)
2013. jan. 5. 22:34
Én sem szeretnék "semmit" remélem nem fognak "siettetni" sem, és nem lesz szükség beavatkozásokra, attól félek legjobban,hogy úgy vannak vele sitty-sutty legyen kint, persze ez így is lennne a jó,de természetes úton..úgy értem ne adjanak oxitocint meg ilyeneket csak azért,h essünk túl rajta
23. Huncutka10 (válaszként erre: 16. - Gotti7386)
2013. jan. 5. 22:19

Gotti, én nem gondolom, hogy az állva szülés könnyebb, mint a fekve. Én a vajúdást úgy kezdtem, azaz felálltam, pici terpesz, megrogyasztott térdek, előrehajolás. S nem volt jó egyáltalán. Sokkal intenzívebbek voltak a fájások.


De természetesen ki kell próbálni, mert lehet nálad meg pont ez jön be


Az biztos, hogy én örültem annak, hogy nem voltam ágyhoz kötve. Mondjuk ez annak volt köszönhető, hogy nem kértem epidurált, én anélkül akartam végig csinálni.

22. Huncutka10 (válaszként erre: 21. - Gotti7386)
2013. jan. 5. 22:14

Én 2009-ben jártam. Betöltött 12. hét után lehet kezdeni, de nálam sajnos gondok voltak, fenn állt a vetélés is, ezért én picit később kezdhettem. De a 33. hétig jártam, és mikor gond lett, akkor le kellett állnom azzal is természetesen.


Nem szeretnék senkit sem félre vezetni. A szülés nem egy leányálom, és aki azt mondja, hogy nem fáj, az hazudik. Igenis fájdalmas, de ha úgy áll hozzá az ember, akkor nem negatív élmény, hanem élete legszebb napja lesz.


Nálam sajnos a várandósság sem volt felhőtlen, nagyon sok gondunk volt. A szülés sem volt egy sétagalopp, a végén úgy volt, hogy nem is tudom megszülni a fiam, mert nem csucsosodott a buksija, nem tudott kibújni, és azt mondta az orvosom, hogy mivel gyengül a szívhang, menni kell császározni, ha nem alakul valami. Nagyon megijedtem, de kértem, hogy még egyszer próbáljuk meg, hátha. S hála a szülésznőm, és dokim profi, szakszerű segítségének, és férjemnek, aki mindvégig mellettem volt, és segített amiben csak tudott, megszületett természetes úton a kisfiam. :)

2013. jan. 5. 22:03

Le a kalappal Huncutka! Jól eső ilyen pozitív hozzászólásokat olvasni, sokan jajjgatnak még utólag is(persze gondolom meg is lehet nagyon szenvedni, és egyformák sem vagyunk..) de abban nagyon igazad van,h legtöbb dolog fejben dől el. Szóval már az is számít,h hogyan állunk hozzá stb

Mikortól jártál Kismama tornára?

2013. jan. 5. 21:51

Sziasztok

Én 2010-ben szültem a kisfiam, de remélem nem gond, ha megosztom a tapasztalataim.

Én ittam málnalevél teát, de nem sokáig, mert nekem a pocim nem bírta valamiért. Pedig nagyon jó íze van, én szerettem amíg ihattam. De mivel nem bírtam, helyette szedtem a homeós bogyókat. Nálam a 33. héten elindult a kisfiam, mert erős méhösszehúzódásaim voltak, és ezért nekem le kellett feküdnöm 3 hétre. S mivel a betöltött 36. héten is voltak jósló fájásaim, ezért elkezdtem szedni a homeós bogyókat. Aztán ép hogy betöltöttem a 39. hetet, reggel 7-kor arra ébredtem, hogy valami kipukkant bennem, és vizes volt a lepedőm. Egyből tudtam, h magzatvíz, de nem folyt el, csak szivárgott. De ettől függetlenül be kellett menni a kórházba. A legrosszabb az volt, hogy a fájásaim eltűntek. Nem tágultam semmit, vaskosan zárt volt a méhszáj. Ezért engem le is állítottak a homeós bogyokról, mert a dokim sé szülésznőm is azt mondták, h csak akkor van értelme, ha újra jönnek a fájások. Aztán du 4-kor a sokadik vizsgálatnál az éppen ügyeletes doki aki megvizsgált, kézzel megnyitotta a méhszájam. Na ez volt az a pillanat, mikor végre elkezdődött a vajúdás. Azonnal 10 perces fájásokkal kezdődött, és pár óra múlva már bent is voltam a szülőszobán. Hajnal 1 órakor pedig megszületett az én csodaszép Kisfiam. :)


Én a szülésre úgy készültem, hogy jártam kismama tornára, ami nagyon hasznos volt. Megtanultam a légzéseket, mit mikor kell alkalmazni, és nagyon sokat segített.

De a legtöbbet az segített, hogy fejben eldöntöttem, hogy nem hisztizek, nem kiabálok, teljesen együttműködő leszek, és mindent megteszek annak érdekében, hogy minél hamarabb kibújhasson a kisfiam. Én mind a mai napig hiszek abban, hogy minden fejben dől el.


Én labdán, zuhany alatt vajúdtam, és szülni fekve szültem.


Életem legcsodálatosabb élménye a szülésem volt. :)

19. gotti7386 (válaszként erre: 17. - Zsanna_85)
2013. jan. 5. 21:34

Én sem tudom még hogy lesz, nekem is első baba :)

de tornázgatok, meg lélekben készülök, az csak is segít :) Én is fogok málnalevelezni

2013. jan. 5. 21:20
Én is gratulálok Klauka!!!
2013. jan. 5. 21:19
Én úgy vagyok ezzel a szülés dologgal,hogy előre nem szeretném pl. azt megtervezni hogyan, ott majd eldől, hogy mi lesz számomra kényelmes. De azt tudom, hogy lehet kádban vajúdni, bordásfalnál, labdán, széken, kötélnél, stb..és ez azért nem rossz dolog.
16. gotti7386 (válaszként erre: 14. - Klauka_)
2013. jan. 5. 21:17

Gratulálok a kistesóhoz :) most néztem meg a képeid, nagyon szépek vagytok :)

És a meegszokott körülmények között szültél? Mert azt olvasom,h a fekve szülés a legnehezebb. Gondolkozom az állva szülésen, vagyis előre hajolva, könyökölve..

Az önkontroll tényleg fontos-gondolom..

Úgy állok hozzá,h már most azt mondogatom magamban,h minden simán megy majd, nem lesz baj

2013. jan. 5. 21:13

Minden szülés nehéz, persze vannak kivételek... a fájdalom is szubjektív.


Mondjuk én szerencsés voltam, mert reggel 6-kor, egy végigaludt éjszaka után kezdődött. Egy strapás nap után biztos nehezebb.

14. Klauka_ (válaszként erre: 12. - Gotti7386)
2013. jan. 5. 21:06

Az első fájástól számítva 6 és fél óra volt, és mindjárt 5 percesekkel kezdtem. A legfontosabb az önkontroll. Azt erősítsd magadban, hogy nem fogod azt mondani, hogy nem bírod ki, és semmilyen körülmények között nem adod fel és persze nincs hiszti. Fájni fog, de összeszorított fogakkal tűröd, nem kiabálsz. Kiabálással csak pazarolod az energiáidat. És nagyon fontos az odafigyelés, koncentráció is, arra, amit mondanak.


Kisfiam 1 éves volt pár napja, pocaklakónk 8 hetes :)

13. Zsanna_85 (válaszként erre: 9. - Klauka_)
2013. jan. 5. 21:06
34. hétben vagyok és kislány lesz. Első gyermek, szóval ilyenkor még minden ilyenre fogékony vagyok:) Aztán majd a végén rájövök, hogy ez meg az felesleges volt stb. de ha más nem ad egy kis megnyugvást nekem. Bár félelem nincsen bennem, de ha valamivel segíthetek, könnyíthetek a dolgokon, akkor azt megteszem. Azt, hogy az minek tulajdonítható ha valakinek könnyebb tőle-szerencsének, vagy teának, vagy homeonak-valszinű sose fogom tudni.)
12. gotti7386 (válaszként erre: 11. - Klauka_)
2013. jan. 5. 21:00
Klauka!! Akkor Neked gyorsan ment? Milyen idős a babád?Én először úgy gondoltam mint sokan mások, jobb ha nem foglalkozok túlságosan a dologgal,nem olvasok, mert csak elriaszt..de nem bírtam ki, sőt videót is néztem. először valóban elrémisztett kicsit, de szerintem jobb tisztában lenni a dolgokkal, Én szeretnék készülni,mindent megtenni,hogy könnyű szülésem legyen
11. Klauka_ (válaszként erre: 10. - Gotti7386)
2013. jan. 5. 20:50
1 percig sem féltem a szüléstől, amikor elkezdtem vajúdni, szinte fel sem fogtam... bár idő sem volt komolyabb eszmefuttatásokra. Sokkal jobban féltem a beöntéstől, persze az semmiség volt.
2013. jan. 5. 20:19

Sziasztok! Engem is érdekel a téma, meg minden ami a szüléssel kapcsolatos, kinek-mi segített, készültetek-e rá stb

27hkm :) :)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook