Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Erdélyi salátaleves recept

Erdélyi salátaleves recept

Elkészítési idő 20 perc

Az Erdélyi salátaleves hozzávalói:
1-2 fej saláta
5-6 db. kb. 0,5 cm. szalonnacsík (erdélyi)
4-5 db. tojás
2-3 gerezd fokhagyma
kevés liszt és tej
1,5 - 2 liter víz
só, bors, ecet ízlés szerint


Az Erdélyi salátaleves elkészítési módja:
A felcsíkozott, bevagdosott szalonnát egy serpenyőben picit lepirítom(mindkét oldalát),rádobom a fokhagymákat,pár másodpercig hagyom, majd a főzőedénybe teszem, felengedem vízzel. Megmosom a salátaleveleket, kézzel "összeszaggatom"( nem kell túl picire) és bedobom a levesbe. A tojásokból rántottát készítek és ezt is beteszem. Addig főzőm együtt a hozzávalókat, amíg egy kis lisztből és tejből elkészítem a habarást. Behabarom a levest, ízlés szerint ízesítem sóval, borssal, ecettel. Ízesíthető még petrezselyemzölddel, vagy kaporral is. Jó étvágyat.

Óvatosan használjuk a sót, mert a szalonnától sósabb lesz amúgy is a leves.
"Könnyű" nyári leves, ecettel savanyítva ajánlom.
Erdélyben, székelyföldön főleg "papsalátából" készítik.
Nagyon finom!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az erdélyi salátaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook