Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bazsalikomos- tárkonyos cukkini krémleves recept

Bazsalikomos- tárkonyos cukkini krémleves recept

A Bazsalikomos- tárkonyos cukkini krémleves hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
4 db szép cukkini
1 db közepes krumpli
1,5 liter zöldség alaplé (vagy 1 db leveskocka ennyi vízbe)
1/2 liter főzőtejszí
só, bors, bazsalikom, tárkony
reszelt sajt, vagy levesgyöngy, vagy zsemlekocka, vagy pirítós :)


A Bazsalikomos- tárkonyos cukkini krémleves elkészítési módja:
A hagymát megtisztítom, és karikára szelve a tisztított fokhagymával együtt (nme kell szétnyomni, elég a gerezdeket 2-3 részre vágni) kevés olajon elkezdem fonnyasztani. Ha úgy látom, h lassan kész, akkor az apró kockára vágott krumplit is rádobom, és készre párolom a hagymát sűrű kevergetés közben. Ezután a megmosott, felkockázott cukkinit is hozzá adom, és így párolom kicsit. Majd felöntöm a leves alaplével, vagy a vízzel, amibe beledobom a leveskockát. Amikor félfövésben van, hozzáadom a bazsalikomot, tárkonyt, sót, borsot ízlés szerint. Hagyom, h összerottyanjon a fűszerekkel, majd félrehúzom a tűzről, és botmixerrel alaposan összeturmixolom. Mehet vissza a tűzre, és hozzáöntöm a tejszínt. Ha ezzel is összeforrt, megkóstolom, h kell-e még bele só, vagy bors. Ha nem elég sűrű, akkor kevés étkezési keményítőt (1 ek kb.) kevés vízzel, vagy tejjel, vagy tejföllel csomómentesre keverek, és sűrű kevergetés közben hozzáöntöm, és újraforralom.

Reszelt sajtot adok a tálaláshoz (én határozottan füstöltet szeretek hozzá), de lehet levesgyöngyöt, sajtos pirítóst, vagy pirított zsemlekockát is :)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bazsalikomos- tárkonyos cukkini krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook