Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pacalpörkölt kuktában recept

Pacalpörkölt kuktában recept

Elkészítési idő 240 perc

A Pacalpörkölt kuktában hozzávalói:
2 kg tisztított marhapacal
40 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
2 fakanál disznózsír
vagy ízlés szerinti más zsiradék
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1-1 kiskanál csípős őrölt paprika
frissen őrölt kömény
morzsolt majoránna
őrölt fekete bors
Aki szereti: 1 db cseresznyepaprika ízlés szerint.


A Pacalpörkölt kuktában elkészítési módja:
A tisztított pacalt többször váltott hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben átmossuk, majd kuktába tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Lezárva puhára főzzük kb 2 óra alatt. (Normál edényben kb 4 óra). Amíg a pacal fő, megtisztítjuk a vöröshagymát és a paprikával együtt apróra vágjuk. A kuktából, kivéve a főtt pacalt ceruza vékonyságú csíkokra vágjuk. A disznózsírt egy nagyobb lábasban felmelegítjük, megfuttatjuk rajta a köményt, belerakjuk a vöröshagymát és a zöldpaprikát, majd meghintve sóval üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük 2 dl lével a pacal főzőlevéből. Hozzáadjuk a pacalt, a zúzott fokhagymát, megszórjuk sóval, majoránnával, és aki szereti beleteszi a cseresznyepaprikát is. Lassú tűzön főzzük. Akkor jó, ha a leve besűrűsödik. Főzés közben kevergetjük, mert különben leégne. Ha szükséges öntünk hozzá a pacal főzőlevéből. Ha a pacal megpuhult, ízlés szerinti mennyiségű őrölt fekete borssal is megszórjuk. Petrezselymes burgonyával, friss házikenyérrel és idény szerinti valamint savanyúsággal kínáljuk

Ez a mennyiség 10 főre elegendő.


Kategória: Húsételek receptjei


A pacalpörkölt kuktában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook