Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Erdélyi hagymatokány recept

Erdélyi hagymatokány recept

Elkészítési idő 70 perc

Az Erdélyi hagymatokány hozzávalói:
1 kg vöröshagyma és lila hagyma vegyesen, 2 szem paradicsom vagy 1 dl paradicsomlé, 4 evőkanálnyi olaj (vagy disznózsír), fűszerpaprika, só, őrölt bors Egyéb fűszerek: paprikakrém, kevés csípős őrölt paprika. (Én worchester szószt is teszek bele, ízlés szerint, de ez elmaradhat).


Az Erdélyi hagymatokány elkészítési módja:
Elkészítésekor a hagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük. Rádobjuk a forró zsiradékra, megszórjuk sóval, majd fűszerekkel és néhány percig pároljuk folytonosan kavargatva. Aláöntünk egy kevés vizet és fedő alatt puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a paradicsomot - vagy a paradicsomlevet. Valamennyi ideig együtt pároljuk, de arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl leveses, tehát majdnem a zsírjára kell lesütni. Ha netán több a lé, merjünk le belőle, vagy szórjunk rá lisztet. Puliszkával a legfinomabb, de a puha, friss kenyér is megteszi. Télen forralt bor illik hozzá.

Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 8. 06:09

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook