Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Erdei gomba székelyesen recept

Erdei gomba székelyesen recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Erdei gomba székelyesen hozzávalói:
80 dkg hirip (vargánya),de lehet tinóru, sárga rókagomba, pereszke, laskagomba, stb. is. 15-15 dkg sárgarépa és petrezselyem, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg disznózsír, 2 dkg só, 2 dl tejföl, ízlés szerint pirospaprika és őrölt fekete bors.


Az Erdei gomba székelyesen elkészítési módja:
. A gombákat megtisztítjuk és folyó vízben lemossuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy lábosban a megtisztított sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vékonyra szeletelve feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Egy serpenyőben forró disznózsíron egy nagyobb fej vöröshagymát lereszelve megpároljuk, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, elkeverjük és kevés vizet aláöntve visszatesszük a tűzre. Rászórjuk a szeletelt gombát , majd meghintjük sóval és törött borssal – vagy őrölttel – ízlés szerint. A közben megfőtt zöldségeket kiszedjük, lecsepegtetjük, majd átpasszírozzuk és kevés lével a gombára öntjük és felforraljuk. Tejföllel ízesítve tálaljuk.

Főleg hirip (vargánya) gomba az alapanyaga, de bármilyen más kemény húsú gombából is készíthető. A hozzávalók 6 személyre részére vannak megadva


Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 20. 07:00

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook