Ennyi pénzből ki lehet e jönni? (beszélgetés)
... nahát nahát ! én + azt hittem h túl sok húst eszünk , pedig a felsoroltnak a felét se ! ... és mindig abból főzöm az egyre kisebb adagot , ami itthon van :) és sokallom , amit kajára költök , de mivel mindenki keres :) nem számolom jó ideje h mennyi megy el kajára :) de sok ! az tuti ! 3-an vagyunk , néha 4-en :)
... veszek havonta több , mint 50 l tejet , 120-150 kiflit , 10-20 zsömlét ... kb 40 meggyes-mákos rétest :) :) ... + egyebeket :)
Hát mit mondott a Pom-Pom a rajzfilmben? A tejcsokit, a keserúcsokit a laposcsokit a kockacsokit...
Szerintem, te nem is szereted a csokit igazán... :)))
Sportszelet a kedvencem, de szinte az összes jöhet.
A sütiket is szeretem, de főleg a csokitöltelékest:D
Ha mindent készen vesznek, nem elég.
Ha otthon készítenek ételt, értsd: főznek :) akkor igen. Jóval olcsóbb, mert abban nincs áfa,gyufa stb. Energiát azért nem érdemes pénzben számolni, mert azt a rendelt árába is vastagon beépítik. Hiába tűnik 1-1 adag olcsónak, az csak egy étkezés, beszorozva a hónap minden napjával és két fővel, már nem annyira gazdaságos.
Beosztással, aránylag minőségi ételre is elég.
Gyakorlat teszi a mestert. :)
Jogos. Mi sokszor rendelünk menüt, ami 1600.- nálunk. Ez kettőnknek elég, de 66. és 67. évesek vagyunk.
Én mikor dolgoztam, a munkahelyen ettem, nevetséges összegért. (óvoda) Így nem volt gond, hogy férj mennyiért evett, de ő sosem menüzött. Hurka, kolbász, oldalas, babgulyás, akkoriban még voltak ilyen helyek, de egészségesebben is tudott enni, volt néhány önkiszolgáló étterem, ahol 4-5 féle levesből, főzelékből is választhatott, és akár salátát is ehetett volna, persze nem evett.
100 ezer nekünk most sem elég ételre, mert ebben a tea, keksz, gyümölcs, és amik most nem jutnak eszembe.
Vazze! Nem látom. :D
Mutizd már meg!
Én hármunknak ezt szoktam venni 1 hónapra:
4 kg csirkemell: kb. 6000
2 kg csirkecomb:kb. 2000
4 kg sertéshús: kb. 5000
2 db csirke kb. 2500
1,5 kg hús darálni:kb. 2000
Összesen: 20 ezer alatt van.
Köretnek kb. 10 kg krumplit, 1 kg jázminrizst, kb. 5 csomag tésztát, ami kb. 5000
2 olaj, 1 liszt, 2 zsemlemorzsa, zsír, fűszerek: kb. 5000
Ez olyan 30 ezer, de ugye veszek savanyúságot, tejet, kávét, sajtokat, mirelit termékek, zöldségek (káposzta, kelkáposzta, leveszöldség, stb.), ami további kb. 10 ezer
Ha mindig abból főzünk, ami otthon van, akkor otthoni étkezésre elég kb. 40 ezer úgy, hogy szinte minden nap főtt ételt eszünk.
Mi melóba nem szoktunk főtt ételt vinni, de pl. a férjem többször visz a sülhúszsírral zsíros kenyeret és rátesz hús darabokat, illetve legtöbbször szendvicset viszünk.
Én vagyok a renitens, mert én szeretek péksütit enni a munkahelyemen;)
És költünk még gyümölcsre és egyebekre, ami ezen felül van, de így is beleférünk úgy 50 ezerbe kb.
Persze, nem szoktunk, mert azért a fiúk néha esznek kínait vagy mekiznek, és nasizunk is;)
Ha csak kajáról van só, simán, Csak irod, hogy fiatalok vagytok és azért a beosztóan izletes főzéshez már egy rutinosabb háziasszony kell, vagy pedig olyan anya mellett nevelkedni,ahol ezt már játszva elsajátitotta a fiatalasszony. Mondjuk inyenceknek nem elég. Ja és nem utolsó sorban nem mindegy hogy hol él az ember, egy olcsóbb szupermarket mint a spár vagy az aldi vagy esetleg a lidl közelében , vagy egy kisebb településen ahol csak egy lenyúlós méregdrága kisboltból lehet mindent beszerezni. Nem is kell 100 e ft, bőven elég cca 80 is. Két felnőttes családban élek, mjndennap vásárolok, ma pl kajára a következőt költöttem 1200 az ebéd - sült virsli, kel bimbó főzelék, fiamnak reggeli és napközbeni kaja 800, - ezek spáros péksütik, mert én későn érek haza, akkor főzök, az én munkahelyi kajám 300 ft - sajt energiaital, - és még bőven belefér egy cola csipsz és banán vagy mndarin.
szerintem a napi 3000 ft-t sosem lépem túl.
Nem azért éljünk, hogy együnk, hanem azért eszünk hogy éljünk.
.
Na itt látom mindenki dögire keresi magát.
100+ ezer kajára, de ott a benzin, ruházkodás, tisztítószer, pipere, rezsi, esetleg még tegyünk is félre és szórakozásra is maradjon.
Egymagam havi 30ból kijövök.
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Mennyi pénzből éltek?
- Mennyi pénzből tudnál kényelmesen kijönni havonta (feltételezve, hogy nincs hiteled)?
- Lehet ennyi pénzből egyedül élni?
- Ki lehet jönni ennyi pénzből szerintetek?
- Szerintetek mennyi pénzből lehet legolcsóbban egy baromfiólat felépíteni?