Én gyerekem... te gyereked... mi gyerekünk? (beszélgetés)
Én a szüleim házában cseperedtem fel és ott vendég vagyok. Betartom az ő szabályaikat, tekintettel vagyok az általuk kialakított életritmusra, rendre, időbeosztásra, rendszerre stb.
Mert nem ott élek, így tisztelem azokat, akik viszont igen. Mert így illendő.
Ez nem tulajdonjogi kérdés. Aki valahol nem él, ott vendég. A kapcsolat foga, szorossága lehet kérdéses, de egy 9 éves gyerek otthona ott van, ahol él és nem ott, ahová láthatásra jár.
Én nem ítélkeztem,magadról árulkodsz a soraiddal.Megoldani nyilván nem tudom a problémát,de ötletet írtam rá a legelső hozzászólásomban ezen a fórumon.Mivel látom hogy ez egy meddő vita unatkozó kismamának,így sziasztok!
Elég szomorú, ha valaki a saját gyerekét vendégként kezeli abban a házban, ahol felcseperedett...
Ítélkezni azt már tudsz, de megoldást semmire sem mondasz. Szerintem az ítélkezés nem a Te feladatod. Ez sokat mond Rólad!
ez így van.sajnos biztosan nagyon rossz érzés lehet a 9 évesnek,de így van.én sem megyek vissza a régi lakásunkba,hogy ez itt az én szobám,mikor már 20éve eladtuk.Pedig ott nőttem fel,az volt a gyerekszobám.
Mindenki vendég, aki nem ott életvitelszerűen. Közeli, gyakori, szívesen látott vendég, de vendég, el kell fogadni.
Igen,biztosan kielégítettem volna....szerintem ez is sokat mondott rólad.
Rólam? Ez mit árul el rólam? Ezt birom, mikor valaki még a helyzetet sem ismeri, de már ítélkezik... Persze Te még lehet, hogy ki is elégítetted volna a szatír ügyfelet, aki mindennap visszatért, mert olyan segítőkész és empatikus vagy! Basszus!
Na most egy percre álljunk meg!
Én úgy értelmeztem, hogy a szülők elváltak, otthon apu maradt, ahova vitte az új feleséget (megjegyzem sehol nem tituláltam szemétnek).
Anyu a közös gyerekkel elköltözött, De a régi otthonukban(!!) megmaradt a 9 éves gyerek szobája.
Tehát véletlenül sem lehet vendégnek nevezni ebben a lakásban!
akkor ez rólad is sok mindent elárul,ha nem tudsz konfliktust kezelni.Bár szerinted a vállon fogva kitolás is természetes....egyszerűen mindenki máshogyan szocializálódott,más nevelést kapott.
Na ez most találó példa volt! Nem, én rendőrrel vitettem ki... :)))))))))
Ez nálunk is így van.Ezért is kellett mondanom neki,amikor láttam,hogy idegesíti a testvére zárkozzon be.Nem sokszor fordult elő.
Én csak azt nem értem, hogy abban mi rossz van, ha egy 9 éves gyerek egyedül akar lenni!? De amit leírtál, abból viszont nyílvánvaló, hogy Te szeretettel vártad a mostohalányodat, lehet, hogy ezt a fiút nem várja szeretettel a mostohaanyja, épp azért akar elbújni, egyedül maradni...
ott a pont.csak ehhez kell egy intelligens exfeleség és újfeleség.
egyet értek,ugyanannyi joga legyen,sőt!Mivel "vendég" még több is lehet.De a szobából vagy bárhonnan kitolás az nem férne nekem sem bele.Ez ugyanolyan mintha te felnőtt létedre vállánál fogva kitolnál mondjuk a munkahelyi irodádból egy ügyfelet,mert az mindig bemegy hozzád.ugye nem teszed?
Hárman vagyunk édestestvérek.Anyukám soha nem hagyta, hogy a bátyám bántson.Nekem ez a követendő,és teljesen mindegy,hogy féltestvér,vagy édestestvér.
... szerintem nem.... sőőőt el se tudnám képzelni! A "mostohalányom" annak idején szeretettel látott vendég volt a házunkban. A kedvencét főztem, ha jött... nálunk tartotta a szülinapját, amire jöttek a barátnői is... de vendég volt, a nálunk amúgy működő kötelezettségek nélkül is természetesen.
Nem, pont annyi joga van az apjáHOZ, mint a másik gyereknek, de más gyerekével szemben úgy viselkedhet, ahogy azt a gyerek két szülője megengedi neki és hát az is alapvető, hogy másnál más diktál.
Ezért hiányolom a kellő intelligenciát a helyzet kezelésében: a férj meg sem mukkan, de nem tudom, hogyhogy nem érdekli ez a dolog, közben itt a kicsi anyja, aki a saját gyerekét védi mindenek felett, de melyik anya nem, plusz ott az exfeleség, aki nem érti, hogy másnál más szabályok lehetnek és az a normális...
És természetesen mindez a gyereken csattan.
A véleményed írod erre tudok reagálni... ;-)
nekem inkább az a fura,hogy láthatásra elmegy a gyerek és egyedül akar lenni a szobában.nagyon jól érezheti akkor ott magát....a férjem lánya ha jön hozzánk,még ha akarnánk se maradna le mellőlünk.Pedig nem ritkán jön,hetente 1-2 alkalommal itt van.Otthon ő is szeret néha egyedül lenni,de itt nálunk a kevés időt kihasználja arra hogy velünk(az apjával)legyen.
Szerintem meg kísérj meg arra koncentrálni, ami a téma, nem pedig más személyével foglalkozni.
Szerintem a 9 éves gyereknek épp annyi joga kéne legyen az apja házában, mint a másiknak...
Olyan érdekes, amikor kibújik a szög a zsákból, miszerint szemétmásodikfeleség :DD
Az ő gyerekével szemben ő dönti el, hogy mit enged meg. És bizony, az az ő háza és az ő férje a gyerek apja, sőt, az ő szabályaik is érvényesek ott.
Szerintem meg kocka gondokodás ez amit írsz.
Akkor mit csináltatok, ha a másik mondjuk szét akarta tépni a házidat, összefirkálni...stb.? Vagy egy jó testvérnek ezt is hagynia kell? Ugyan már!
Nekem egy nővérem és volt pár év amikor ütöttük vágtuk egymást :-) Ma meg ő a páromon túl legközelebbi ember hozzám ;-)
Ki és hol írt le ilyet?
És igen, itt az árnyalt gondolkodás hiánya és a nem eléggé intelligens kezelése a helyzetnek az, ami gondot okoz.
Mindenki, aki nem lakik egy adott házban, ott bizony vendég és alkalmazkodnia kell az ottani szabályokhoz. Az más kérdés, hogy milyen a viszony, de más házában a másik szabályai érvényesek.
További ajánlott fórumok: