EMO fiatalok. Menőségből lett öngyilkos az emolány (beszélgetés)
Én is veled értek egyet. Egyszerű az egészet ráfogni egy zenekarra vagy irányzatra. Ahhoz meg külön gratulálni tudok, hogy kiragadtak 2 sort egy albumról, és akkor már rögtön lehet is tudni a zenekar egész hozzáállását és üzenetét...
Az egész a gyerek intelligenciájának meg a nevelésnek a kérdése. Nem kell mindig külsőségekben keresni az indokot, sőt.
nem a konkrétan erre a lányra értettem, a későbbi hzs.-ben a fiatalokról és szórakozási formáikról volt szó, én arra reagáltam.
hogy ez a lány pontosan mitől és mi miatt lett öngyilkos, fogalmam sincsen, ahogy nektek sem.
Egy két érvet lehet boncolgatni, de például az, hogy az együttes ezt suggalhatta neki például nagyon gyenge érv..szerintem.
Nekem mindig azok voltak furcsák, akik nem jártak sehova.
Szerintem a fiataloknak szimpla irányadás elég, úgy általánosan, miből, mennyit, mikor. Nem kell minden helyzetet túldramatizálni.
Tényleg ráérsz még a gyerekkel...
Én most szembesültem igazán ezekkel a problémákkal, a lányom 17 éves, néha elmegy buliba ..na akkor idegeskedem rendesen....
bár el szokta mondani hogy mi volt , de gondolom nem teljesen..
ráadásul falaznak ám egymásnak rendesen )))
A férjem mesélte hogy amikor ő fiatal volt akkor szinte minden hétvégén jártak szórakozni / én nem jártam sehova / és az volt a ciki ha valaki cigizett és berúgott....manapság fordítva van ,sajnos
a lányomnak van olyan osztálytársa lány , aki minden hétvégén tökrészeg....ez vajon mire jó ?
Az hogy valaki nem iszik, dohányzik stb...ez nem az önbizalomhiány miatt van, hanem divatból....
manapság ciki ha valaki társaságban nem iszik ,cigizik,...sajnos én ezt most látom igazán...
a bulik csak arról szólnak hogy ki issza le magát minél előbb...
Hát igen, nem könnyű okosnak lenni, főleg, ha az ember gyerekéről van szó. Arany középút, igen, az lenne a megoldás, csak néha nem látjuk a fától az erdőt. Nekem nem kellett megdolgoznom szinte semmiért, viszont elhalmozva sem voltam felesleges dolgokkal, ruhákkal. Biztos nem jó a túlzásba vitt ajándékozgatás, mert akkor a gyerek tényleg nem tud értékelni semmit. De szerintem alapvetően nem ezen múlik.
A gyerek természetén is múlik az, hogyan hat rá egy bizonyos nevelési stílus. Ha te anyaként "le akarod metszegetni" a gyereked vadhajtásait, lehet, hogy úgy elnyomod, hogy abszolút nem lesz önbizalma, de lehet, hogy éppen "csakazértis" megmutatja, hogy ő az erősebb. Ismerni kell a gyereket, és természetének megfelelően nevelni, nincs egységes, minden gyerekre érvényes sablon, sajnos. Pedig jó lenne, ha megmondaná valaki, hogyan lehet boldog, kiegyensúlyozott gyerekeket nevelni, akik felnőttkorukra is megtalálják a számításaikat, és persze rossz társaságba keveredve is ellent tudnak állni annak, hogy mindenáron hasonlítsanak a társaikhoz (pl. ez az eset).
Tulajdonképpen lehet, hogy önbizalomhiány okozza az ilyen dolgokat. Akinek van elég önbizalma, annak nincs szüksége arra, hogy pl. rágyújtson, igyon, kábítózzon, vagy jelen esetben öngyilkos legyen csak azért, hogy megmutassa a társainak, ő milyen fasza gyerek/csaj.
Sok pisis tini már nem tudja, hogy mit kezdjen magával. Sajnálom a lányt, de mit ért azzal, hogy eldobta az életét?
A fiatalok cigiznek , isznak, drogoznak, szexelnek, stb. Semmi sincs már szinte nekik megtiltva. Sokan gyilkolnak, és más hülyeséget követnek el.
Hol a hátár ?
Mi jöhet még?
Unatkoznak, vagy mi a fene?
A tizenhárom éves tinédzser az emeletes ágyra akasztotta fel magát, nem sokkal azután, hogy hivatalosan is emo vált belőle. Kedvenc együttese a My Chemical Romance volt, de csak pár hete ismerte.
„Rengeteg oldal van, melyeken rózsaszín macikat akasztanak fel. A lányom divatnak nevezte az emót, és azt gondoltam, hogy rendben van ez így. Hannah normális lány volt. Nagyon sok volt a barátja is. Hangulatember volt, de ezt a tinédzser kornak tulajdonítottam” – mondta az anyuka a lányáról. Hannah karatetanár édesapja szerint a lány csuklóján pár héttel korábban vágásokat fedezett fel, és amikor ezt számonkérte tőle, a lánya csak annyit válaszolt, hogy ez az emo beavatás egy része, de megígérte az apjának, hogy sose tesz ilyet többé. Hannah Bond Living Disaster („két lábon járó katasztrófa”) néven volt regisztrált tagja a Bebo közösségi oldalnak, és egy olyan képet töltött fel rá, amin egy emo kinézetű lány volt véres csuklóval. Egy másik képen az iskolai füzete volt, rajta a „ma feladom” felirattal. Hannah végül az emeletes ágyára akasztotta fel magát.
A halálesetet követő nyomozásból kiderült, hogy a lány gyakran beszélt barátaival az öngyilkosság bájáról, szépségéről, „glamourjáról”, illetve hogy pár héttel korábban vált nagy rajongójává az amerikai My Chemical Romance nevű emozenekarnak. A Daily Mail arra is felhívja a figyelmet, hogy az együttes Welcome To The Black Parade című lemezén a „fekete parádé” arra a helyre utal, ahova az emók haláluk után kerülnek, valamint hogy van egy dal a lemezen, melyben elhangzik, hogy „noha meghaltál és elmentél / emléked közöttünk, hidd el, tovább él”. Az öngyilkosságot megállapító halottkém szerint az ehhez hasonló esetekben semmi glamour nincsen, viszont annál tragikusabbak. „Rendkívül aggasztónak és veszélyesnek tartom, hogy emokörökben bájos és romantikus színezete van a halálnak” – nyilatkozta a szakértő.
A vizsgálatból az is kiderül, hogy múlt szeptemberben a lány elment egy buliba a fiújával, ám nem engedték meg neki a szülei, hogy ott aludjon, így amikor hazaért, egyenesen a szobájába ment, és azt mondta, megöli magát. A lány nem használt drogokat, illetve alkoholt sem ivott halála előtt, viszont a tanára szerint az önbántalmazás egyre népszerűbb volt az iskolában az emósok körében.
Forrás: [link]
További ajánlott fórumok:
- Nem bírok a lányommal: Züllés, hazugság, lopás, alkohol, altató, öngyilkosság
- Mért NE, NE, NE legyünk öngyilkosok?!
- Voltál már annyira depressziós, hogy öngyilkos akartál lenni?
- Az öngyilkosság megfutamodás, vagy ami meg van írva?
- Várom hogy öngyilkos lehessek
- Hallottátok, hogy öngyilkos lett Mary Zsuzsi?