Elutasított óvodai felvétel. Mit tehetnék még? (tudásbázis)
Sziasztok!
Gratula Quennek, hogy sikerült!! :)
Nálunk az a helyzet, hogy személyesen is bementen, ill. 1 kis "hátszéllel" felvették a kisfiamat.
Sajnálatos, hogy már ilyen korán küzdenünk kell, de értük bármire képes vagyok!!
Mindenkinek sok sikert és további szép napot!!
Sziasztok,
Ami azóta történt.
Érden két oviban is várólistára tettek. Hátha valaki, akit felvettek nem tölti be a helyét szeptembertől.
Itt a XIII. kerületben bementem az Óvoda Igazgatóságra, ahol az összes kerületi óvodát felügyelik és még aznap találtak helyet a kisfiamnak. Nagyon kedvesek voltak és segítőkészek. Úgyhogy valószínű ide fog járni a kisfiam a munkahelyemtől két metromegállónyira. De legalább sikerült valahova elhelyezni.
És aminek külön örülök, semmilyen protekciót nem kellett igénybe venni, csak bementem az utcáról és segítettek.
Még egyszer köszönöm a sok jó tanácsot.
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítő szándékú tanácsokat.
Nem fogom annyiban hagyni a dolgot. Majd megírom hogyan és mire jutottam.
Hát erre tudnák mit írni....:(
Igazságtalan.
Lassan ott tartunk, hogy aki dolgozni szeretne és tudna is, ő kerül hátrányos helyzetbe!!
Az óvodai felvételi kérelmek elbírálásához az alábbi szempontokat veszik figyelembe:
"A gyermek felvétele indokolt, ha
- az adott nevelési évben tanköteles korúvá válik,
- az adott nevelési évben betölti az ötödik életévét,
- az adott nevelési évben betölti a harmadik életévét és nyilvántartottan halmozottan hátrányos helyzetű, vagy a jegyzői gyámhatóság védelembe vette,
- az adott nevelési évben betölti a harmadik életévét és a házi gyermekorvos, vagy a védőnő, vagy a Gyermekvédelmi szolgálat véleménye alapján gyermekvédelmi szempontból fontos,
- az adott nevelési évet megelőzően érdi intézménybe (bölcsődébe ) járt és intézményes elhelyezése továbbra is indokolt,
- a családban három, vagy ennél több gyereket nevelnek a szülők (kivétel, ha az édesanya főállású anya)."
Kérdem én: ÉN, MI - nem számítunk????
A Férjemé kizárt, mivel Ő váltó műszakban dolgozik.
Őszintén megvallva nem szívesen viszem a Gyereket a 7 ker.-be!!
Ráadásul az Anyósomék szintén Érden laknak, és ha bármi van Ők tudnak segíteni, ill. elhozni Őket a bölcsiből, oviból.
Nem tudom, hogy nekem válaszoltál-e, de köszönöm!!
Eddig ez történt: ma du. felhívtam az óvodavezetőt és elmondtam, hogy mi történt: kicsit bölcsibe felvették, nagyot elutasították, mennék dolgozni ... stb.
Azt mondta, hogy szept. elején személyesen menjek be az oviba, újra írjak 1 kérelmet, bölcsiből vigyek igazolást, hogy felvették a kicsit, mhelyről igazolás, hogy megyek dolgozni.
Szept.-ig nem tud mit csinálni, addig várnom kell.
Nem kéne addig vhova beiratnom, és onnan átkéretni??
Minden reményem ebben lesz. De ettől függetlenül, hétfőn a Férjemmel bemegyünk az önkormányzathoz, ill. a jegyzőhöz.
Mindenkinek sok sikert!!
Majd írok, hogy mi a végkifejlet.
Szia Quenn és a Többiek is!!
Én is Érdi vagyok és szintén a mai napon kaptam kézhez az óvodai fellebbezés elutasításáról szóló határozatot!!! :(
Azt hittem elájulok! A kislányt felvették az Aradi u. bölcsibe, a 3,5 éves fiamat - helyhiány miatt- nem vették fel a körzetis (Bem téri) oviba!!
Vittem 2 munkáltatói igazolást: Férjemét és az enyémet + írtam kérelmet, amelyben leírtam, hogy mi a helyzet, milyen kiadásaink vannak, + Bölcsis igazolás ... stb.
Férjem a Bp.X.ker.-ben dolgozik váltó műszakban, én Bp.VII. (rendőrségnél) 07.30-16.00-ig dolgoz(nék)ok.
Kocsi nélkül - kérdem én - hogyan tudom a Gyerekeket elvinni bölcsibe, és oviba - persze, ha lesz hova!!! - és hogyan érek be időre a mhelyre???
Szóval nagyon pipa vagyok!! :( :(
Valakinek vm ötlete???
Sajnos a vezetőknek is meg van kötve a keze. Nem tehet x gyereknél többet egy csoportba. Ha mégis megteszi, és bármi baj történik, valaki megsérül-teljesen mindegy milyen okból-tuti ez az első, amit elővesznek, és megüti a bokáját.
Ugyanakkor érthetetlen, hogy bezárták a bölcsiket, majd egy huszáros vágással visszaküldenek 2 év múlva dolgozni. Most meg vakargatják a fejüket, hogy újra kell nyitni a bölcsiket. Kizártnak tartom, hogy az a + 1 év "iszonyatos összegű" juttatás, amit az anyukák kaptak, nagyságrendekkel nagyobb összeg lenne, mint újra nyitni és fenntartani a bölcsiket. És állandóan hivatkoznak a külföldi rendszerekre. Csak elfelejtenek még 100 apró tényezőt, amik ott adottak, itt meg nem.
Sajnos nem valószínű, hogy a fellebezésre pozitív lesz a válasz. Ugyanis az óvoda ha nincsen férőhelye, el kell hogy utasítsa a szülőt, mert ha létszám felett vesz fel, "őt" is megbüntetik. Nem véletlenül van szabályozva a létszám. Ha a gyermek iskolaköteles korú (az adott évben tölti a 6. évét), akkor köteles felvenni, erre van engedélye.
Próbálj beszélni a vezetőóvónővel, hogy segítsen keresni másik óvodát, neki nagyobb rálátása van, hogy hol van üres hely, és kérd meg, értesítsen ha náluk üresedés lesz, akkor még átirathatod.
Remélem sikerül megoldást találnod. (egy óvónő)
Most keresek ovit itt a XIII. kerületben,ahol doglozom. A főnököm épp most telefonál egy "ismerősének".
De utálom, hogy így kell boldogulnom.
gondolom azt jelenti,hogy jogorvoslatra hivatalosan 15 nap áll rendelkezésedre.
De most, hogy olvasgatom a guglit "óvodai felvétel elutasítása" címszó alatt több helyen azt olvastam, hogy a gyermeket a lakóhelye VAGY a szülő munkahelye szerinti oviba is felvehetik.
A munkahelyed szerinti körzetes óvoda nem lenne megoldás?
További ajánlott fórumok:
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- 7 éve járunk, szeretnék esküvőt, de a barátom nem, csak összeköltözés után, valamikor. Mit tegyek, ha ennyire elutasító?
- Mit tehetek, ha a gyermekem bölcsödei felvételét elutasították?
- A kislányom tartózkodási helye vagy a bejelentett lakcíme számít az óvodai felvételnél?
- Óvodai felvételi eljárás felfüggesztése! Segítsetek!
- Ez mit jelent? Felvételi döntés: Technikai elutasított állapot (vonalhúzás előtt)