Elutasított óvodai felvétel. Mit tehetnék még? (tudásbázis)
Na akkor ezt is mond el a jegyzőnél,hogy a munkahelyed /megélhetésetek múlik az óvodai elhelyezésen.Fel kell venniük!
Tudjátok nálunk az oviban az Anyukák fele nem dolgozik a gyerek mégis az oviban van.Mi melóbol rohanunk a gyerekért,és azoknak a gyerekei akik nem dolgoznak még mindig ott vannak.
Akinek kéne,annak meg nincs hely...
Menj be személyesen először az óvodába, mond el a problémádat és ha nem segít folytasd a jegyzőnél. Szörnyű, hogy aki dolgozik, annak a gyerekét utasítják el.
Sajnos, úgy tudom, a törvény megengedi, hogy helyhiány miatt ne vegye fel. 5 évesen kötelező az iskola-előkészítés miatt a körzeti óvodának felvenni.
Mondjuk nem tudom elképzelni, ha kiscsoportban fullon van, hogyan lesz hely nagycsoportban.
Pereld be őket. Talán ettől megijednek. Én még nem irattam be mert kicsi még, de nálunk is hasonló a helyzet, én már beszéltem ügyvéddel. Azt mondta akár az állam is perelhető , hogy törvényileg lehetővé teszi, hogy helyhiány miatt elutasítsanak és ezáltal lehetetlen helyzetbe hoznak családokat. Nem tudom megérné e évekig pereskedni, valószínűleg a gyerek már leérettségizne mire a jogi folyamat lezárul, de talán érdemes egy ügyvéddel egy olyan levelet megíratni ami talán jobban megijeszti őket mint a Te fellebezésed, amit valószínüleg nem olvasott el senki csak a titkárnő aki kinyomtatta a megfelelő sablon választ...
Együttérzek Veled nagyon és nekem is nagy félelmem ez. Sok erőt kitartást Neked a harchoz, semmiképp se hagyd magad.
passz...:(
Van munkahelyed?
Így van! Én írtam a polgármesternek, mert a kislányomat nem akarták felvenni bölcsibe, meg hetente mentem a vezetőhöz, és mindig elmondtam, hogy elviszi a banka házat, ha nem megyek dolgozni.
Felvették, de nem tudom minek eredményeképpen.
A vezetőnél utolsó alkalommal már elsírtam magam, annyira ideges voltam és tehetetlen.
Ez tényleg igaz, hogy nagyon sok Anyuka nem dolgozik, én amikor megyek a kislányomért 4-kor (fél 5-ig van bölcsi) már alig van pár gyerek...
Vitted az igazolást a munkahelyről, hogy mikortól foglalkoztatnak?
Sajnos manapság döbbenet, hogy mi van ilyen téren. Protekció protekció hátán és a fele gyereknek aki bekerül nem is dolgozik az édesanyja....
Jegyzőhöz kell fordulni, személyes fogadóórán, és azért nem durván közelíts, hanem mondd el a tényeket....Ha odavágod hogy vigyázzon rá, nem hiszem hogy sikerrel jársz!
Ne hagyd magad!Ha kell menj be az önkormányzatba,és mond el a problémádat.Gondolom dolgozni szeretnél azért kell az óvoda.
Nálunk is úgy volt,hogy a körzetes gyerekeket felvették.Mi évközben költöztünk és minden gond nélkül felvették a gyereket.Lakcímkártyát kértek csak.
Talán májusban volt a beíratás,ott voltál?
Szia!
Közelben másik óvoda?
Sziasztok,
Érden lakom. Tegnap kaptam meg az Önkormányzattól a választ, hogy a fellebbezésemet is elutasították helyhiány miatt.
Muszáj dolgoznom, valami megoldást kell találnom szeptembertől. Magánovit nem tudok fizetni. El vagyok keseredve, már arra gondoltam be fogom vinni a gyereket az jegyzőnek, hogy akkor tessék vigyázni rá, amíg én dolgozom.
Tanácsokat ötleteket kérek, mit lehetne még megpróbálni.
köszi
További ajánlott fórumok:
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- 7 éve járunk, szeretnék esküvőt, de a barátom nem, csak összeköltözés után, valamikor. Mit tegyek, ha ennyire elutasító?
- Mit tehetek, ha a gyermekem bölcsödei felvételét elutasították?
- A kislányom tartózkodási helye vagy a bejelentett lakcíme számít az óvodai felvételnél?
- Óvodai felvételi eljárás felfüggesztése! Segítsetek!
- Ez mit jelent? Felvételi döntés: Technikai elutasított állapot (vonalhúzás előtt)