Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Előző házasságból született gyerek... fórum

Előző házasságból született gyerek... (beszélgetős fórum)


1 2
41. syns
2011. aug. 11. 13:33

de valaki csak itt van... :)

légyszives adjatok tanácsot, hogy mit tegyek.A történet a következő:

a pasimnak, akivel másfél éve vagyok együtt (miatta költöztem haza külföldről,mert annyira azt akarta, hogy vele legyek) van egy 7 éves lánya, aki külföldön él, és évente kb. 2-3 jön haza, csak akkor van vele..ezzel semmi baj nincs, a gyerekkel jól kijövök,csak épp amikor itt van, velem nem foglalkozik a párom, jóformán levegőnek néz, a gyerek velünk alszik egy ágyban, én egész nap 2 puszit kapok, ezenkívűl semmi több,de máskor fojton rajtam lóg,de amikor itt van, semmi, ma még fel sem hívott, hogy mi van velem, máskor már ilyenkor rég beszélni szoktunk.Én nem azt mondom hogy ilyenkor is ugyan annak kell lennie, mint amikor csak ketten vagyunk, de én ezt így nem bírom, hogy egyik napról a másikra minden megváltozik, a feje tetejére állnak a dolgok, és amikor meg elmegy azt várja, hogy én ugyanúgy viselkedjek, mint előtte...szerintetek mit kéne tennem?hagyjam el?mert én így nem tudok élni.... :(

2011. aug. 11. 11:39
......eltűnt mindneki :(
39. syns
2011. aug. 11. 11:23
sziasztok!van még itt valaki?örülnék,ha tudnátok segítnei, nagy dilemmában vagyok.... :(
2011. márc. 7. 14:11

hát sziasztok!!!


nálunk is helyzet van!!!!3éve ismerem a párom,londonban élünk,nekem van egy fiam,most egy honapja ideköltözött a párom 7éves kisleánya!!

fiam 10éves,nagyon nehezen viseli a kislányt,ezáltal nekem is nagyon nehéz!!mindkettöben látok féltékenységet,a párom pedig nem erélyes a lányával,pedig ráférne!hosszu lenne leirni miért!a párom mindent kötekedésnek vesz ha mondok a kislányrol valamit,nem érti meg hogy én vagyok vele többet igenis rá kell szolni!néha nagyon el vagyok keseredve,birom e ezt igy!és ha nem mi fog történni!valakinek van taktikája hogy hogyan lehet ezt kezelni?a párom a fiammal mindig kemény volt a lányát miért nem neveli?

2010. szept. 23. 13:19
Senkinek semmi ötlete? :-(
2010. szept. 21. 16:24

Sziasztok!


Tanácsokat szeretnék kérni, hogyan lehet összeszoktatni gyerekeket.

Adott egy nő 2 gyerekkel és egy férfi egy gyerekkel.

A korosztály hasonló, 1-2 év az eltérés.

Mindenki másképp nevel, máshoz szoktatja a gyerekét, és nem jó, ha valamit az egyiknek engednek, a másiknak nem, mert ebből lehet vita a gyerekek között is.

És vajon engedik-e majd egymást a saját apjukhoz, anyjukhoz?

Hol érdemes egyáltalán megejteni az első találkozást? Pl. egy játszótéren?

2010. júl. 6. 19:07
Az én kapcsolatomban, a páromnak van egy 7 éves kislánya, aki nagyon féltékeny, olyan szinten, hogy kettesben semmit sem csinálhatunk. Nem tetszik ha a papája a kezemet fogja, átölel. Nagyon nehéz, nem tudom hogyan kezeljem a helyzetet. Volt olyan, hogy náluk akartam tölteni a hétvégét, de haza kelett jönnöm, mert nem engedte a kislány. Sajnos az apuka folyton megsajnálja, és enged neki.
2010. jún. 19. 16:21
Most szakítottam egy "gyerekessel". Többek között a gyerektéma miatt,nem a kis 2éves miatt,hanem a volt párom hülyesége miatt.És kijelenthetem,hogy soha többet gyerekes pasi..ott az új asszonyka mindig hátul kullog...
33. knakx
2010. jan. 23. 12:45
engemet nem zavarnak a gyerekek ha szulo kel nekik akor majd en leszek az egyik
2009. máj. 22. 09:33

Egyet pedig határozottan kijelenthetek. Tehetem ezt azért, mert elvált férfihoz mentem feleségül, akinek akkor volt egy 7 éves lánykája.


A GYEREK SEMMIRŐL NEM TEHET!


Nem tehet róla, hogy elváltak a szülők, nem tehet róla, hogy új anyuka-apuka jelenik meg. Azt hiszem, neki még nehezebb, mint egy felnőttnek. Mégis csak a felnőttek ezzel kapcsolatos érzéseiről van szó, a gyerekéről sosem.

Én úgy neveltem a már közös fiainkat, hogy az a kislány a TESTVÉRÜK. És a mai napig, - pedig már az enyémek is 33 és 24 évesek, az akkori kislány meg már 41 - testvérként viszonyulnak egymáshoz. Méghozzá jó testvérként... Mi már elváltunk az ő apjukkal egymástól, de mégis, a nagylányom (mert annak tekintem), ragaszkodik hozzám továbbra is. És az ő gyerekeit úgy nevelte, hogy én is "A mama" vagyok.


Elfogadás és kevesebb önzés. Talán ez a dolog nyitja.

Azt pedig ne gondolja senki, hogy könnyű volt a kislánnyal megtalálni a közös nevezőt. Én is megkaptam, amikor kicsi volt és rászóltam, hogy TE NEM VAGY AZ ANYUKÁM. Megmagyaráztam neki, hogy tényleg nem, de barátnők lehetünk, ha ő is úgy szeretné. Később, amikor már 10 éves is elmúlt és idegenek azt hitték, az én lányom, már örült neki és kérte, soha ne áruljuk el senkinek, hogy ő nem az én lányom. És az anyukájával is nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki. Messze laktak tőlünk, egész nyáron egyben volt "kiadva" a láthatás. Szerettem volna, ha ő is nyugodt az alatt az idő alatt, hogy jó helyen van a gyereke.

Mert spec. én többet voltam vele amikor nálunk volt, mint az apja. A karácsony meg, mivel minden 2. karácsony volt a miénk, még nagyobb ünnep volt, mert együtt lehettek a TESTVÉREK.

31. wanda8
2008. szept. 24. 14:22
Addig könnyű elfogadni és szeretni a másik fél előző kapcsolatából született gyermekét,amíg nem születik saját.Ezzel én is így voltam,a férjem nagy fiát(7 éves),addig sajátomként szerettem,most is nagyon szeretem,de mióta van 2 közös gyermekünk,rá valahogy másképp gondolok.Gondolok itt arra,ha például a Bence játszani akar az építőkockákkal,és a párom nagy fia elveszi tőle,oly megveszek neki mindent,és nem teszek különbséget közte és a saját fiaim között,mert a férjemnek ez rosszul esne,hiszen neki ugyan úgy fia,mint az én fiaim.De nehéz!
30. Mandula71 (válaszként erre: 29. - Tavaszilány)
2008. szept. 24. 14:12

Mit nem lehet előre megbeszélni? Azt, hogy miért nem találkozhat 3 év után sem a gyerekekkel??? Egyébként pedig szerintem meg lehet, sőt meg kell beszélni.

A konfliktusokról én is tudnék mesélni:( A páromnak volt egy nevelt lánya (az ex előző kapcsolatából), meg ugye volt egy sajátja is. És akkor jöttem én a képbe, hozzáteszem, nálunk ráadásul mindkét lány a párommal maradt...

29. tavaszilány (válaszként erre: 26. - Mandula71)
2008. aug. 4. 16:38
Nem lehet előre megbeszélni, hisz sosem tudhatod, milyen problémák lesznek! Nekem 2 lányom volt a páromnak 2 lánya és 1 fia. Nagyon sok konfliktus és kompromisszum volt és még lesz is! Szerintem nagyon-nagyon nehéz dolog!
28. 3aeb86a367 (válaszként erre: 1. - Ezsuzsoka)
2008. júl. 28. 01:01
Már 7 éve együtt neveljük párom előző kapcsolatából született gyermekét.
27. f290b382c2 (válaszként erre: 24. - Csőrike100)
2008. jún. 24. 10:41
Nekem 9 évig ment ez a huzavona,most váltunk el.
26. Mandula71 (válaszként erre: 24. - Csőrike100)
2008. márc. 11. 18:51
Én a helyedben nagyon elgondolkoznék, hogy érdemes-e folytatni ezt a kapcsolatot. 3 év után nem találkozhatsz a gyerekeivel?! Szerintem ez gáz:( Mi lesz, ha jön a közös baba???
2008. márc. 11. 18:36
SZERINTEM AMIKOR ÖSSZEKERÜLNEK A GYEREKES SZÜLŐK, TUDJÁK ELŐRE, HOGY A MÁSIKNAK VANNAK GYEREKEI, NEM ÉRHETI MEGLEPETÉS.ELŐRE KELL MEGBESZÉLNI, HOGY HOGY LESZ?!
2008. márc. 7. 20:56

Sziasztok,

Kérlek segítsetek! Én 29 vok, a párom 34. Az előző kapcsolatából van két kisiskolás gyereke. Nekünk közös még nincs. A problémám az, hogy a párom minden második hétvégén a gyerekekkel van és nem akarja, hogy találkozzak velük. Állítólag a gyerekek csak vele akarnak lenni.Ilyenkor ő 2 napot eltűnik én meg otthon ülök. Ebből már nagyon elegem van és ez így megy már 3 éve. Mit csináljak?

2008. jan. 18. 16:18

Ez egy szerencsétlen állapot.

Mindig csak a konfliktusok vannak.

Az én gyerekem ezt mondta,a Te gyereked meg azt.

Mindig csak vita,probléma van belőle.

Kezd elegem lenni belőle!

22. liaandi (válaszként erre: 21. - Petrikek)
2008. jan. 18. 16:15
Köszönöm!Nagyon kedves vagy!
21. petrikek (válaszként erre: 17. - Angyalka 78)
2008. jan. 18. 16:09
Szerencséd van a lányokkal és nekik is Veled!!
2008. jan. 15. 16:23
Szasztok!Nekem van egy kislányom aki 3 és fél éves,az elöző kapcsolatomból született!A férjemnek pedig egy 7 éves kislánya van!Szerencsére nagyon jól kijön egymással a két kislány!Nagyon szeretem őt!És a férjem is az én lányomat!Soha nincs különbség közöttük!
19. Mrs
2008. jan. 15. 15:15

Nekem volt olyan kapcsolatom ahol a pasasnak volt egy 6 éves lánya,az enyém akkor volt 4.Franciaországban éltünk,gyereknek új volt minden..s bár nem laktunk együtt gyakran találkoztunk.Micsoda egy aljas kis dög volt!Egyszer rajtakaptam hogy megpofozta az enyémet..és utánna bögve rohant az apjához.Akkor voltunk ott utoljára.

Azóta van másik kapcsolatom.. ahol csak az én gyerekem van..és remélhetöleg majd jön a következö is.De ez igy teljesen rendben van.

18. Rozália (válaszként erre: 2. - Margitnéni)
2007. okt. 9. 09:45

De kedves Margitnéni!

Az általad nevelt gyerekek a párodnak okozhatnának nehéz perceket....:) Egyik félnek mindenképpen együtt kell élni a párja gyerekivel. (Vagy ne válasszon ilyen párt. Ámbár, a problémák csak menet közben derülnek ki. Terv szerint minden tökéletes lesz.)

Nekünk a párommal összesen 7 gyerekünk és 8 unokánk van. Az én kisebbik fiam (22 éves)velünk él. Háááát, vannak problémák. Pedig azt hittem, nem lesznek. De a párom úgy lehet vele, hogy ha az övének nem nézne el valamit, már csak nem nézi el az enyémnek.

Soha többé nem választanék olyan párt, akinek gyereke van. És én sem tenném ki az enyémeket soha többé olyan személy elfogadásának, aki igazán nem tudja elfogadni őket. De már késő...:)

2007. aug. 15. 13:45

Sziasztok.

Olvastam a hozzászólásokat de olyan helyzet mint az enyém még nem került terítékre.Az én páromnak van 2 gyermeke 5 és 9 éves lányai.A felesége 3 éve halt meg akkor a kicsi 2 éves volt.Mikor először találkoztam a lányokkal tudtam hogy mázlista vagyok!Szeretettel fogadtak és a kapcsolatunk már 1 éve tart.Már az esküvőt tervezzük és a lányok alig várják hogy legyen kis testvérük.A párom sokat segít gyereknevelés ügyben ,bármiben számíthatok rá.Láttam itt hogy valaki ajánlott egy könyvet leírnátok a szerzőjét,és hogy hol lehet beszerezni?

Mindenkinek aki hasonló helyzetben van kívánom hogy legyetek erősek ,és kitartóak !Hiszek benne hogy meglesz a gyümölcse egyszer és,akkor örülni fogunk annak hogy soha nem adtuk fel!Persze a szerető társ nélül ez sem menne!

16. petrikek (válaszként erre: 15. - 5d3fac1d2b)
2007. máj. 16. 05:13
Hát ez bizony igaz, ahol gyerkőc van, ott probléma is van (saját gyerekkel is). De minden bizonnyal van öröm is, talán az a több...
2007. máj. 14. 08:16

Sziasztok!

Az első házasságomban én neveltem a férjem lányát,mert az anyukája ott felejtette!7.évig neveltem!Hát én is nagyon meggondolnám,ha még egyszer ilyen helyzetben lennék!!!!!KONFLIKTUS HEGYEK!!!!!Nem tudom leirni,milyen nehéz volt!!

A mostani házasságomba viszon én hoztam egy fiú gyermeket,közös kislányunk 1.5 éves.

Nem egyszerü dolog ez sem!!

Megpróbálom úgy alakítani a dolgokat,hogy mindenkinek jó legyen,de nem mindíg sikerül!

De mondhatom azt,hogy jól elvagyunk így,néha van konfliktus,de hol nincs a gyerek miatt?

2007. máj. 14. 05:12

Sziasztok!

Nálunk a férjem előző házasságából két fia van, nekem egy lányom (közös gyerkőc nincs). A kisebbik fiú velünk él (önként, dalolva jött, nem a bíróság által ideítélve). Az elején voltak problémák, nem is kevés, nem is kicsi, de lassan-lassan összeszoktunk, egymáshoz csiszolódtunk.

Egyébként gondoljatok bele a gyerekek szempontjából. Jön apanapra és kap egy idegen nőt, pár tesót (akik egész héten birtokokhatják az ő apját), stb. De gondoljatok bele a párotok szempontjából. Ergo, te mit tennél, ha kéthetente látnád a gyerekedet? Nem kényeztetnéd?

2007. máj. 7. 12:54
Nálunk a páromnak van egy most 10 éves fia. 2 hetente elhozza. Alapból szemtelen a gyereke, én mondtam neki, nem vagyok az osztálytársa, úgyhogy inkább ne beszélgessünk. Ha nem figyel oda, olyan aranyos és normális egyébként. Eddig mindig a mamánál aludt ha elhoztuk, de most, hogy nincsen többet mama, ezért nálam vagyunk. Úgy érzem meg komolyodik kicsit. Egyáltalán nem önálló, az anyja miatt. De nem hibáztatom az anyját.
12. presh
2007. máj. 7. 11:10

az én páromnak van 2 gyereke az előző házasságából.

amikor összejöttünk 5 és 8 évesek voltak, most 9 és 12. az első pár év rémálom volt. közben születtek közös gyerekeink is (most 2,5 és 4 évesek).

nekem sokat segített egy könyv: Modern mostohák - a páromnak gyereke van.

Egy csomó dolgoban változtam én is, ők is, mostanra egész jól konszolidálódott a helyzet.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook