Elmennél a testvérednek kezesnek? (beszélgetés)
Ebben a storyban én sem tenném.Mondjuk azt mondanám válasznak, hogy nekem még nincs lakásom és arra kell majd a hitelt egyszer felvennem....És ha kezes vagy, bizony sehol nem fogsz kapni hitelt.
Elég önzőnek tűnik a tesód, bocs.
Albérletben laktok?
A helyedben ne tenném:-P
Te albérletben élsz 2 gyerekkel, a testvéred családi házban kettesben a gyermekével.
Vajon miért akar nagyobb házat, miért nem jó neki a jelenlegi?
Ebben az esetben én nem lennék kezes, mert előbb a saját lakhatásomat oldanám meg az albérlet helyett.
Ha szíved (pénztárcád) szerint a "nem" mellett kell döntened, ne mondj igent csak a családi béke kedvéért.
Láttam már olyanokat (nem egyet-kettőt), akik kezesek lettek és helyt kellett utána állniuk az adós helyett. Na, akkor lett ám igazán vége a családi békének!
Nálunk egyszer egy jelentősebb összeg kölcsönkérésénél merült fel, hogy "nem"-et kellett mondanom nővéreméknek. Nem mondtak rá semmit, bár egy ideig érezni lehetett a rosszallásukat.
Ráadásul a családi pletykahálózat működött rendesen és a nagynénik megszóltak, akiknek semmi közük a dologhoz. - Tudni kell, hogy nővéremék jóval idősebbek, már gyakorlatilag mindenük megvan, míg nekem alig valami. Csak ők szeretnek költekezni, míg én mindig kuporgatós voltam... Na, aztán a családi klán pláne rákezdett a "szűkölésre", amikor tavaly a több mint tíz éve nem látott unokatesóm kért kölcsön (pontosabban ő csak üzent). Én kiakadtam magán a tényen, hogy tőlem akar kölcsönkérni, holott nulla a kapcsolatunk és mindig is az volt, a nagynénik pedig a visszautasításon. Azt hiszem, a jövőben nem kell aggódnom, hogy valaki kölcsön fog tőlem kérni. :S
Akkor tesód egyedül neveli az egyszem gyerekét, és van egy háza, de neki nagyobb kell.
Nézd, nem tudom, mekkora a mostani háza, de a jó életbe, le lehetne már szokni arról, hogy lakjunk kétszer akkorában, mint ami elég lenne:(
Nem kéne belemenned, a saját szekeredet told, hiszen albérletezel.
Veszélyes játék,mert mindenki önhibáján kívül is kerülhet nem várt helyzetbe.
Ha az ő esetleges fizetőképtelensége esetén simán át tudod vállalni, akkor tedd meg.
Hm-hm! Kínos kérdés, ha nem fizetnek, neked kell. (De gondolom ezt tudod.)
Őszintén? A jelenlegi helyzetemben, nem.
Sziasztok! tesóm hitelt akar felvenni, pár millió, kb 4-5ről lenne szó. Engem akar kezesnek...
szerintetek?
További ajánlott fórumok:
- A testvéredet hogy hívják?
- Te mit tennél az anyósoddal és a testvéred barátnőjével?
- Mit szólsz, ha a testvéred a saját evőeszközével a gyereked tányérjába nyúlkál?
- Lehet hogy az anyukád a testvéredet jobban szereti mint téged?
- Amikor a testvéred gonosz veled és rosszindulatu.
- Ha a testvéred nem hív meg a gyereke esküvőjére...