Életmódváltás együtt (beszélgetés)
Sziasztok!
Baromi fantasztikus edzés volt ma!!!!
Azt tudom, hogy kilót leadni hogy lehet, de azt biztosan nem, hogy önképet visszaépíteni miként kellene.
A régi módszereim huzamos időre nem hatnak. Valami legbelül nem jó. Mostanában olyan hibákat véltem felfedezni magamon, amiken nem tudok változtatni. Nem a testem változott, csak a szemem. Jelenleg úgy vagyok, hogy eleget nyafogtam, inkább nem is töröm azon a fejem, hogy miért érzek így, megteszem, amit tudok, teszem a többi dolgom, és úgy tervezem, hogy minden szépen a helyére zökken ezzel párhuzamosan. :)
ja, és 27 éves vagyok, nincs még gyermekem.
Talán 2-3 év múlva már szeretnék, és aktuális.
De talán nem 90kg-osan kellene "nekivágni" egy terhességnek. Mert utána még ha magamraszedek még vagy 15-25-öt, akkor aztán full depresszió lenne a vége, és nem tudnék rákoncentrálni a babára... ezt így előre elgondoltam.
Szóval emiatt is érdemes lenne lefogyni 70kg-ra...
ez is lehet egy motiváció...
Köszi szépen, hogy ezt leírtad :)
Sajnos én 8 éves koromtól dundibb vagyok, voltam 100 felett is, de pár éve még 68 kg is...
Nekem mindig komolyan erőfeszítéseket kellett tennem, hogy lefogyjak, ez többször sikerült az életemben. A legtöbb -30kg volt egyhuzamban.
És nálam ez mindig megszokott, hogy ha lefogyok, akkor tartom is a súlyom (akármit is eszek) olyan 1 évig. Tehát olyankor nem is kell diétáznom.
Aztán egyszercsak jön 1kg, jön 2kg, aztán azt veszem észre, hogy már megint plusz 10kg van rajtam a korábbihoz képest (most is ez történt pár hónap alatt). Most éppen 87 vagyok.
Szeretnék 75 kg lenni újra.
Olyankor mindig több önbizalmam van, és jobban elfogadom magam.
Van Párom, szeret... de akkor is bennem van az érzés, hogy nem felelek meg Neki (tudom, ezt magamból vetítem ki, hogy magamnak nem felelek meg)...
Ez egy örökös dilemma, amiből jó lenne kikerülni.
Engem az motivál, hogy most már aztán irgum-burgum, a cudar mindenit, vissza kell térnem a régi vonalaimhoz, mert nem tetszek magamnak. Talán egy éve fogalmazódott meg bennem igazán, aztán mindig elhagyagoltam, mert így is vékony vagyok, így is elegen megfordulnak utánam, így is tetszem a férjemnek, meg, meg, meg és a többi, csak épp magamnak nem tetszem sehogy sem. Most már megint kezd belém visszatérni az az érzés, amikor az ember rendszeresen mozog, és él a teste, nem csak vonszolja, mint egy hullát.
Az is adott egy lökést, hogy egy nadrág, amit át szerettem volna egy kicsit alakítatni, kiengedésre is szorult volna. Előző héten voltam a varrónőnél, azt a darabot inkább visszapakoltam a táskámba, hogy még ne kerüljön szétbontásra.
sziasztok,
szia floracska! :)
merre laksz? én benne vagyok futásban, és túrában is, akár már most hétvégén.
most szervezzük egy lánnyal innen, hogy szombat vagy vasárnap megyünk futni.
van valakinek kedve még, Budapesten valahol?
Sajnos a kajával nem jól állok, nem bírok nem enni valamiért... vagy kitartani nem bírok... keresem az okát...
talán motiváció kellene... van is, csak nem elég erős...
mert most olvastam, hogy ha el akarunk érni valamit (cél). akkor kell valami ami motivál, amiért teszem, hogy ki tudjak tartani...
titeket mi motivál?
van kedvetek erről beszélni?
épp vmelyik nap gyártottam kukoricás rizst, na abból (tök véletlenül) kimaradt a só.
Értem én, h."fehér halál"-nak is nevezik, de azé csak kell:o)
pl.kókuszos riszről is hallottam-még nem ettem.
Én konkrétan a rizs esetében gondolotam, hogy például egyik nap vargányás sóval lehet megszórni, következő nap friss fűszerek, aztán mondjuk egy indiai keverék.
Most még az a gondolatom támadt, hogy bár valaki írta, hogy utána nem jól tartotta a súlyát, de én a sót sem hagynám ki teljesen, mert az -főleg egy hosszabb kúránál- kiszárítja az embert.
Több verzió is van, az esti fehérjét azért ajánlja több szisztéma is, mert a testbe való beépülése úgy jobb lesz.
Az általam ismert programok közül a testkontroll ajánlja, hogy délelőtt csak gyümölcsöt egyen az ember. Nekem az a koncepció elég kusza.
A zöldség és a gyümölcs kategória szerint nem lehet minden terményt egyértelműen behatárolni. A gyümölcsöknek általában magasabb a cukor tartalma, emiatt talán tényleg érdemesebb korábban fogyasztani, mert jobban erjedésnek indulnak, ha nem eléggé feldolgozottan állnak meg a bélben éjszakára. Alapvetően én azzal értek egyek, hogy semminek nem jó, hogy elégtelen emésztés miatt nem kívánt bomlás indul be, így (lehetőleg) ne alvás előtt együnk.
jaaa, sztem nem kell íztelennek lenni a kajcsiknak, a norbi konyhás cuccok sem olyanok.
olyan apróságokra kell odafigyelni, hogy pl. a tejfölöd nem 20%-os, hanem 12%
a tej ,nem 2,8 meg 3,6 csak 15%-os. ilyenek...
mi 7közben betartjuk, 7végén meg azért belefér egy bundáskenyér vagy olyan,amit megkívánunk:)
999.-ft volt, ajánlotta kolléganőm. Ennyit sztem simán megér. most kezdtem el olvasni, leírja norbi, milyen volt a gyerekkora meg hogy jutott el A-ból B-be, hogy lett dundi kölökből fitnessguru.
Azt vettem le eddig belőle, hogy ehetünk gyakorlatilag bármit, csak a nap megfelelő szakában, ill.jó, ha odafigyelünk az ételek összetételére, elkészítési módjára. Emellett szükséges mozogni, hogy meglegyen a kellő kondink (is)
Az,h.ki hány kg.csak megközelítőleg érdekes, mivel az izom nehezebb a zsírnál ezért inkább legyek feszesen izmos, mint monnyuk 45 kg, de a csonton zsírszövet van és plötty,mint ááálat...
A kalóriát én is nézem, ês megdöbbentő, hogy ha nem figyelek rà, mennyivel többet eszem a kelleténél. Lehet a szenhidratot is néznem kéne legalább az elején.
Mennyiért vetted a könyvet ês konkrétan miről szól? Mert mêg nem hallottam róla.
a séta már egy jó előrelépés:o)
A norbi kódos könyvet most vettem meg az alexandrában , negyedáron van és benne vannak a kajakódok. Én most aszerint kajálok, 1-2 elhajlással, de bizti használ, mert egy kolléganőm 1 hó alatt ledobott egy ötöst már:)
Hétfőn 75-öt mutatott a mérleg. Végső célom majd a 49 kiló (155 cm vagyok). De egyenlőre annak is örülnék, ha 6ossal kezdődne :-)
Étrendemen mint írtam, csak annyit valtoztattam, hogy gyakrabban eszem, keveset. De nem zártam ki semmi kaját. Persze a jó fogyókúrás egészséges receptekre nyitott vagyok, aki tud jókat az irhatna nekem :-)
Mozgást hétfő ês csütörtök között nehéz megoldanom, mert este 6ig egyetemen vagyok, van, hogy reggeltől. Ezen a héten annyit valtoztattam, hogy villamos helyett sétálok hazafele.
Sziasztok!
Szerintem az nem feltétlenül jó, ha az ember 6 után nem eszik, mondjuk én kibírom, meg hatásos, az biztos, de ha éjfélkor fekszel le, mondjuk, akkor 6 órán át éheztetted magad. Nekem az válik be, hogy olyan 2-3 óránként eszem valamicskét. Így sosem vagyok nagyon éhes, úgyhogy nem is szoktam sokat enni.
amúgy miből áll a fogyókúrád és mit tornázol?
mennyi az induló súlyod és mi a cél?
király:) Én sem vok a 6 után ne együnk klub tagja:o)
Tnap pl.csak kukoricalevest ettem meg egy joghurtot, de oan éhes maradtam, hogy namég...
Sziasztok!
Én indulok mosni ebben a gyönyörű időben:) ez maga kész karizom a köbön:)
Hetek óta most ettem bőséges tízórait... Leengedem a fagyasztót és találtam benne 2 lángost, másfelet bepusziltam. És a kapucsínómat utána.
Kapirgálok még a kertben is, olyan jó idő van.
én tornáztam Baucsek Norbira/val (has, csípő, sejhaj ) vizont vacsiztam is...
Délelőtt nyomattam 3 tejeskávét, az ebédem tonhalsali vót, aztán uzsira 1 tányér leveslé és hát a vacsi az rizs meg mirelit korong-na ez nem vót fitness, bocsi