Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Életmód váltás súlyzós edzéssel fórum

Életmód váltás súlyzós edzéssel (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Életmód váltás súlyzós edzéssel

1 2 3 4 5 6
88. 117b1693d0 (válaszként erre: 84. - Icus)
2013. júl. 16. 06:32
Szerencsére rugalmas a bőröm és nem is fogytam olyan sokat (8-10 kiló), amitől lóghatna. De azért ez biztató.
87. Icus (válaszként erre: 86. - 117b1693d0)
2013. júl. 16. 06:25
Sajnos nincs:( A legrosszabb az, hogy amióta személyi edzőhöz járok, azóta látom, hogy bizony még az alapvető gyakorlatokat sem jól tanítják meg a tesitanárok. Lásd helyes guggolás. Az első órámvolt a "beetető", itt megnézte a srác mit tudok, mit lehet belőlem kihozni. A második óra közepén már jött a hányinger a nagyon kényelmetlen érzés... Erre mondta az edző, hogy egy erősítő edzés természetes velejárója, és még csak kezdtük az edzést nagyon leghtos óra ez. Néztem rá, aztán csak ezt dünnyögtem: Mi a fenét csináltan én 45 évig? :(
86. 117b1693d0 (válaszként erre: 83. - Icus)
2013. júl. 16. 06:18

A fiam még csak ovis, ezért régi saját tapasztalatom van suliból,de ezek szerint sajnos a helyzet nem jobb.

Nyilván a szülők felelőssége, hogy a gyerek mennyi sporttal találkozik és a példamutatásnak még nagyobb jelentősége van, ha a suli ezen a téren nem sokat segít. Csak ugye, ha a gyerek az iskolában tölti a napjait a délután közepéig, akkor nem lenne baj, ha ez is beleférne és nem a kötelező felmérésekkel nyaggatnák őket, aminek nem sok értelme van, hacsak nem az, hogy statisztikát tudnak belőle gyártani.

Amin pár éve megdöbbentem. Budai irodánkban kezdtem a munkát és ahogy parkoltam le, tornaruhás lányokat láttam az utcán futni, sétálni (kinek melyik ment a hegynek felfelé). Persze a felújítást végző pasik meg kiabáltak, fütyöltek utánuk.

El nem tudom képzelni, hogy bármelyikkel meg tudják így szerettetni a mozgást, ha ilyesminek teszik ki őket (szerintem ez nem normális és már a mi időnkben is utáltam, ha kihajtottak bennünket, mert ugye melegítőt nem engednek a tanárok felvenni. Azt hittem, hogy ennek rég vége.)

85. Icus (válaszként erre: 74. - 117b1693d0)
2013. júl. 16. 05:11
Erről a naplómba tett kép (414-es) jut eszembe,:)AZért is tettem bele mert annyira találó. Ne sértődj meg érte, de igen ez a jellemző. Hétvégén együtt a család és akkor....
84. Icus (válaszként erre: 72. - 117b1693d0)
2013. júl. 16. 05:00
Én 45 évesen 100 kilósan kezdtem a ketlebellt januárban. Előtte szeptemberben epeműtét, így semmi mozgás, mert benn húzódott minden. Mozgás nélkül ment le az első 20, hát sírva fakadtam decemberben a tükör előtt :( Aztán elkapott a gépszíj és a második 20-as heti 2 bellel ment le. Most már nem sírok a tükör előtt :) Brutál formáló és feszesítő hatása van a bellnek.
83. Icus (válaszként erre: 69. - 117b1693d0)
2013. júl. 16. 04:50
Na ez a bajom, hogy a gyerekeknek az általános suliban nálunk nagyon kevés sportot mutatnak. Ha mutatnak is kiválasztják a gyerekeket! Te erre vagy alkalmas, te arra vagy alkalmas. A kövér gyerke nem alkalmas semmire sem. Az fogyjon le, de kiközösítik kigúnyolják, ha mégis próbálkozna valamilyen sportágban, a birkózáson kívül. Pénz és sikerorientáltak az edzők is. Nekünk eddig szerencsénk volt, a fiammal. Ő mindenáron focizni akart és akar. 4éve jár, de elfogadják a gyerekek, mert látják mennyire küzd, az edzők pedig figyelnek rá nagyon. (Dömém asthmás, túlsúlyos és van egy kis szívritmus eltérése)Nem ez lenne a megfelelő sport neki(felmérés szerint a vitorlázás ezen jót nevettünk), de ezt csinálja szívvel lélekkel:)
82. Icus (válaszként erre: 68. - 44ee78d7b4)
2013. júl. 16. 04:42
A 16-ossal csak serleg guggolásst, szumo felhúást és swinget csinálok. Valamint, ha "erős" napom van, akkor felrántást(clean). De, 8-as az én súlyom :) Kedvenc a snach, a szélmalomtól rendszerint hányingerem van. A török felállással, pedig küzdés szinten vagyok. :)De, év végére szeretném ha sikerülne 8kilóval a 12-vel pedig a snach. :) És van ami az istenért nem megy, de egyáltalán a az egykezes high pull. Egyszerűen nem tudom megfogni a golyót a végén és visszalökni. Nyeklik nyiklik mindenem :( Az edzőm nem érti, hogy miért nem tudom megcsinálni...
81. 117b1693d0 (válaszként erre: 80. - 44ee78d7b4)
2013. júl. 15. 22:26
Rám úgy isten igazából nem kell izom pluszban, így is 25%-kal több van rajtam, mint általában a nőkön. A zsírmentes tömegem majdnem 52 kiló. A szomszédasszonyom télen felöltözve nincs ennyi kabátban, csizmában :DDD
80. 44ee78d7b4 (válaszként erre: 79. - 117b1693d0)
2013. júl. 15. 22:24

Képzelheted, ha ennyi sör mellett is 26 kilót fogyott, mennyit fogyott volna, ha nem sörözik:) És még az izomtömeget add hozzá, tehát hájban sokkal több ment le róla,mint 26 kg.

De nagyon látványos az eredménye; és nem is szabadna gyorsabban fogyni, a lassú fogyás egészséges!

79. 117b1693d0 (válaszként erre: 78. - 44ee78d7b4)
2013. júl. 15. 22:21

Úgy értettem, hogy a sörözés mellett vagyis annak ellenére, hogy rendszeresen sörözik. Nyilván pasi, ha még sörözve is ennyit tud fogyni :)

Mondjuk én lemondok a sörözésre is akár (nem lenne nagy lemondás), csak menjen le ennyi. És még a másfél évbe is beleegyezek, ha biztos, hogy lemegy :D

78. 44ee78d7b4 (válaszként erre: 77. - 117b1693d0)
2013. júl. 15. 22:17

Na nem, a kettlebelltől fogyott, de gyakran sörözik, mégsem hízza vissza, mert sokat is edz.

Igen, persze hogy pasi:)

77. 117b1693d0 (válaszként erre: 76. - 44ee78d7b4)
2013. júl. 15. 21:52
Sörözéssel fogyott? Pasi?
76. 44ee78d7b4 (válaszként erre: 74. - 117b1693d0)
2013. júl. 15. 21:48

Ne tarts hétvégét:)

Egyik sporttársam, mióta lejár edzésre, 26 kilót fogyott (kb. másfél év alatt). Úgyhogy van remény! Ja, és szereti a sört, issza is rendületlenül.

75. 117b1693d0 (válaszként erre: 73. - 44ee78d7b4)
2013. júl. 15. 21:23
Szerintem a 6 kilós bőven elég lesz kezdésnek. A fejlődés alapja a fokozatosság.
74. 117b1693d0 (válaszként erre: 73. - 44ee78d7b4)
2013. júl. 15. 21:21

Már olvastam. Nekem ez nem új (mármint legalább 2 éve nézegetem a neten), csak még nem próbáltam ki.

Most találtam egy csajszit, de 6-kor tart edzést. Nekem az már későn van. Valamikor nap közben kellene. Majd azért felhívom, hátha van esély rá, hogy máskor edzek vele. Bár, valószínűleg azért tartanak ilyen későn edzést, mert korábban valami mást csinálnak. Vagy ki tudja. Lehet, hogy csak azért, mert egy csoportnyi embert csak munkaidő után van esély összegyűjteni. Ez esetben még van remény egy egyéni edzésre nekem megfelelő időpontban. Mondjuk ez meg jóval drágább lesz, mint a csoportos. De már ez se érdekelne, ha véget vetne a 25 kilós feleslegemnek. (Nyilván a kaját is be kell hozzá lőnöm. Ez is milyen már? Hét közben tudok "normálisan" kajálni, hétvégén meg minden hülyeségre rávetem magam.)

73. 44ee78d7b4 (válaszként erre: 71. - 117b1693d0)
2013. júl. 15. 20:18

Nálunk a csajok 6 kilóssal kezdenek, aztán később térnek rá a 8-as, 10-es, 12-es, 14-esre...A 10-es és a 14-es nem hivatalos súly, de van, mert a nőknek sok egy 4kg-os váltás.(A fiúk 16-osról rögtön 20-asra váltanak)

Nem az a lényeg, hogy minél nagyobb súllyal dolgozz, hanem, hogy szabályosan csináld:)

Hidd el, kemény így is, az első edzés után (6kg!!) alig tudtam lemenni a lépcsőn, dacára a sportos múltamnak! Olvass erről bővebben: www.kettlebelledzes.hu

Jó, nagyon szórakoztató az oldal!!

72. 117b1693d0 (válaszként erre: 70. - 44ee78d7b4)
2013. júl. 15. 20:06

Jaj, nem is mondtam, hogy egyáltalán nem sportolnak a negyven fölöttiek :D

Csak mennyivel könnyebb úgy sportolni, hogy már 20 éves korodra megismersz, kipróbálsz egy csomó sportágat és megtalálod azt a kettőt, hármat, amit szeretsz. Aztán ismerőseiddel eljársz heti 1-2 alkalommal együtt edzeni valamit, másik valamit meg a családoddal közösen.

Nekem nagyon tetszett, hogy a velem egykorú srácok akkor 50-60 körüli szülei eljártak teniszezni a kollégákkal hét közben, hétvégén meg a helyi krikett klub színeiben álltak pályára, ha éppen szezon volt. De havonta kétszer-háromszor tettek egy kört a helyi golfpályán is.

Így más nem is volt vészes az a két-három korsó sör, amit később megittak valami közeli pubban.

Persze ehhez az is kellett, hogy 5 körül hazamenjenek a munkából...

71. 117b1693d0 (válaszként erre: 68. - 44ee78d7b4)
2013. júl. 15. 19:57
Kíváncsivá tettetek, hogy egyáltalán mekkora súllyal tudok kezdeni. Gépeken nagy súlyokkal edzek (40 kiló), de ott az izom dolgozik "csak". Viszont, ha a vállszalagokról van szó, ott előfordul, hogy súlyt kell cserélnem (lefelé). Ez olyankor fordult elő, ha meg akartam csinálni az edzőm által erőltetett mozdulatsort 30-szor egymás után 5 kilós súllyal. Mániájuk a magas szériaszám relatív kis súllyal. Nekem nem jön be.
70. 44ee78d7b4 (válaszként erre: 69. - 117b1693d0)
2013. júl. 15. 19:51
Igaz, de én is negyvenes vagyok:)))
69. 117b1693d0 (válaszként erre: 66. - 44ee78d7b4)
2013. júl. 15. 19:45

Ez mindenre igaz, ha nagyon neked való, akkor sikerélményt nyújt és csinálni akarod.

Az tényleg nagyon fontos, hogy mindenki megtalálja a neki való sportot, mert akkor élmény az edzés és nem "muszáj".

Angliában nagyon sok sportot bemutatnak a gyerekeknek a suliban is. Valahogy más a hozzáállásuk, mint nálunk volt. Szeretném hinni, hogy változóban van és már nem csak a szuper tehetségesek járnak edzésekre, a többiek meg csak tesi órán muszájból sportolnak, amíg suliba járnak és azzal vége is. Mert régebben nagyon jellemző volt. Többek között ez is az oka hogy a mostani edzőtermeknek a látogatói javarészt a fiatalabb korosztály. Bár, már szivárognak lassan az idősebbek is, csak nekik sokkal nehezebb "kezdőként".

68. 44ee78d7b4 (válaszként erre: 67. - Icus)
2013. júl. 15. 19:42

Bizony, ne is engedd, mert csak lesérülnek, nem játék a bell...

Az instruktorom egyébként azt mondja, hogy ha egy súlyt nem tudsz 5x szabályosan kinyomni, akkor válts eggyel kisebbre. Meg nálunk a fiúk 12-essel kezdenek, akár izmosak, akár nem, és az instruktor nem igazán örül, ha a lányok 12-esnél nagyobb súlyt használnak...van benne igazság, elég is, azt legalább szabályosan ki tudom nyomni 5x :D

67. Icus (válaszként erre: 66. - 44ee78d7b4)
2013. júl. 15. 19:31
Igen ez így van :) Én is függő lettem. Heti kétszer járok egy magán edzőhöz és egyszer vagy kétszer konditerembe, ahova levihettem a saját súlyzóimat (2db 8 kilós) és használhatom az egyik srác 16 kilós bellét :) Itthon csináltam én is először, de kicsúszott a kezemből és elég szép mintát ütött a hálószoba kövén, így az Uram megkért amíg nem csinálok nagyobb kárt inkább menjek le a kondiba :) Most már ott is nyomom, és bizony a fiúk állandóan sertepertélnek körülöttem, vagy azt veszem észre a tükörből nézik mit és hogyan csinálom. Ha meg akarják próbálni, a 16-os súlyzóhoz nyúlnak és nem a 8-ashoz, és bizony szólnom kell nekik, ez nem csak úgy megy, hogy lengetem mint a félőrült... :)
66. 44ee78d7b4 (válaszként erre: 62. - Icus)
2013. júl. 15. 18:34

A kettlebellnek van egy súlyos mellékhatása: függőséget okoz:D Most lesz 3 éve, hogy bellezek, nagyon szeretem, függő vagyok:)

Lejárok edzésre heti 2x, meg ha van időm, otthon is nyomom. Az edzések nagyon jó hangulatúak, jó a csapat,felhúzzuk egymást, ha te bírod, én is bírom, sokszor csak röhögünk egymás céklaszínű fején...

Az instruktorunk az egyik legjobb (nem véletlenül járok hozzá), SFG II-es. Ő nagyon figyel ránk, senki sem sérül nála, nem az a cél:) Mindig van hova fejlődni! Nem a nagyobb súly, hanem a tökéletesen kivitelezett gyakorlat a cél, és az erőnlét. Én azelőtt is sportoltam, a bell előtt pl. 3 évig krav magáztam, de az erőnlétem sehol nem volt a mostanihoz...Sokkal feszesebb, izmosabb vagyok, nem fáj a derekam, jól bírom a 'kiképzést' a mindennapokban, és ez a kettlebellnek köszönhető. Azt külön szeretem benne, hogy nincs korhoz kötve, ha akarom, 80 évesen is bellezhetek majd (akarom!!)

Persze ez a sport sem való mindenkinek, nincs garancia, hogy mindenki függővé válik, de szerintem az a fontos, hogy rátaláljunk arra a mozgásformára, amit szeretünk. Jó úgy ébredni, hogy előre örülsz a délutáni edzésnek! Én ezt mindenkinek kívánom, hogy ezt az érzést tapasztalja meg, mert a mozgás öröme a leglényegesebb!!!

65. 117b1693d0 (válaszként erre: 64. - Icus)
2013. júl. 15. 10:40

A konditermes dolgot akár én is írhattam volna.

A nyújtásról viszont olvastam ellentmondó véleményeket, nem laikusoktól, hanem valami kontroll csoportos mérések alapján. De az biztos, hogy ártani nem árt a nyújtás, maximum nincs akkora jelentése, mint amekkorát tulajdonítanak neki.

64. Icus (válaszként erre: 63. - 117b1693d0)
2013. júl. 15. 09:25

A kettlebell-en nem tipródtam. Szerintem ez volt életem leggyorsabb (persze a férjhez menetelen kívül) és legjobb döntése :) Karácsonykor olvastam egy cikket, aztán még egyet és még egyet.. Január végére megvolt az edző és elkezdtem az edzéseket.

Én a súlyommal küzdöttem 45 éven keresztül. Jártam kondiba éveken át, de mint mondtam "qrrva"jól éreztem magam a teremben, jó volt a társaság csak éppen a kaja mennyiségén, minőségén nem változtattam semmit és a cardió pedig egyáltalán nem formált. Mindig is jobban szerettem a súlyzós edzéseket, mert egyszerűen azt nem lehet megunni. De, egyedül több kárt okoztam magamnak, mint hasznot. Én ezért tartom fontosnak, hogy bárki bármit elkezd igenis, kérje edző segítségét, legalább pár óra erejéig!! A nincs rá pénzem nem lehet kifogás, mert az egészséged bánja. Én a konditeremben, már annyiszor megfogadtam, hogy nem szólok, amikor látom hogy nem megfelelően végzik a gyakorlatot, mert sajnos nincs értelme szólni. Amikor a taposón két kezükre támaszkodva lépkednek, vagy a mikor az elliptikuson lábujjhegyen mozogva majd lerepülnek a gépről, vagy visszatérve a súlyzós edzésre, a sarkuk alá tárcsát tesznek és úgy guggolnak... De kezdjük csak az alapvetővel, semmi bemelegítés és a végén semmi nyújtás...:(

63. 117b1693d0 (válaszként erre: 62. - Icus)
2013. júl. 15. 08:29

Áááááááááááá, micsoda változás és még egy év se kellett hozzá! Gratulálok!!!

De ugye jól emlékszem egy darabig te is tipródtál előtte, mire lendületet kaptál?

Csak azért gondolom, mert rémlik, hogy már "találkoztunk" itt valahol. A fiad neve, ballagási képe volt ismerős.

Mindenképpen megoldom szeptemberig, mert szerintem nekem is kell egy "hajcsár".

62. Icus (válaszként erre: 61. - 117b1693d0)
2013. júl. 15. 07:58
Én dunaújvárosi vagyok, de addig keresgéltem az ismerősök között, amig nem ajánlottak egy srácot. Igaz ő nem kettlebell instruktor, hanem kali és önvédelem a specialitása, ezt becsületesen el is mondta, de elvállalt. Nekem olyan fiúk ajánlották, akik most már saját maguk edzenek, itt lenn a Duna parton :) AZt mondták ők is pár órát vettek tőle és aztán már csak maguk... Én szeretem ha valaki kontrolál, hogy jól csinálom-e azt amit csinálok és a legfontosabb hogy lépjek ki a KOMFORTZÓNÁBÓL. Mindig szoktam mondani az edzőmnek, amikor "üvölt", hogy még egyet, ne ess össze a végére, menj mélyebbre, nyújtsd a kezed, egyenes a hátad... , szóval mindig morgok, a fenébe és ezért én még fizetek is neked!!! Volt amikor hasizmoztunk és mondtam neki, mindjárt elhányom magam. Válasz: Hányni és durrantani súlyzós edzésnél lehet... :)
61. 117b1693d0 (válaszként erre: 60. - 44ee78d7b4)
2013. júl. 14. 21:59
Úgy fél évente átnézem általában. Most is mindjárt végig mazsolázom, bár szeptembertől reálisabb. Hátha nyár végeztével valaki itt is tart nap közben is edzést majd. Egyébként az az ebédszünet tökéletes időpont lenne, ha mondjuk Újpesten vagy Angyalföldön lenne.
60. 44ee78d7b4 (válaszként erre: 59. - 117b1693d0)
2013. júl. 14. 20:21

Mindenesetre nézegesd a honlapot:

[link]

Hátha valamelyik instruktor indít olyan csoportot, ami Neked megfelel.

Pár hónapot ha lejársz, megtanulod a gyakorlatokat hibátlanul, akkor már otthon is lehet edzeni!

Remélem, hamarosan Te is csatlakozol a kettlebelles táborhoz!

59. 117b1693d0 (válaszként erre: 58. - 44ee78d7b4)
2013. júl. 14. 19:00

De van :D Ugyanis ehhez nekem fél tízkor kell indulnom és kb. háromkor érek vissza.

Azért köszi :))

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook