Életmód váltás súlyzós edzéssel (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Életmód váltás súlyzós edzéssel
A fiam még csak ovis, ezért régi saját tapasztalatom van suliból,de ezek szerint sajnos a helyzet nem jobb.
Nyilván a szülők felelőssége, hogy a gyerek mennyi sporttal találkozik és a példamutatásnak még nagyobb jelentősége van, ha a suli ezen a téren nem sokat segít. Csak ugye, ha a gyerek az iskolában tölti a napjait a délután közepéig, akkor nem lenne baj, ha ez is beleférne és nem a kötelező felmérésekkel nyaggatnák őket, aminek nem sok értelme van, hacsak nem az, hogy statisztikát tudnak belőle gyártani.
Amin pár éve megdöbbentem. Budai irodánkban kezdtem a munkát és ahogy parkoltam le, tornaruhás lányokat láttam az utcán futni, sétálni (kinek melyik ment a hegynek felfelé). Persze a felújítást végző pasik meg kiabáltak, fütyöltek utánuk.
El nem tudom képzelni, hogy bármelyikkel meg tudják így szerettetni a mozgást, ha ilyesminek teszik ki őket (szerintem ez nem normális és már a mi időnkben is utáltam, ha kihajtottak bennünket, mert ugye melegítőt nem engednek a tanárok felvenni. Azt hittem, hogy ennek rég vége.)
Képzelheted, ha ennyi sör mellett is 26 kilót fogyott, mennyit fogyott volna, ha nem sörözik:) És még az izomtömeget add hozzá, tehát hájban sokkal több ment le róla,mint 26 kg.
De nagyon látványos az eredménye; és nem is szabadna gyorsabban fogyni, a lassú fogyás egészséges!
Úgy értettem, hogy a sörözés mellett vagyis annak ellenére, hogy rendszeresen sörözik. Nyilván pasi, ha még sörözve is ennyit tud fogyni :)
Mondjuk én lemondok a sörözésre is akár (nem lenne nagy lemondás), csak menjen le ennyi. És még a másfél évbe is beleegyezek, ha biztos, hogy lemegy :D
Na nem, a kettlebelltől fogyott, de gyakran sörözik, mégsem hízza vissza, mert sokat is edz.
Igen, persze hogy pasi:)
Ne tarts hétvégét:)
Egyik sporttársam, mióta lejár edzésre, 26 kilót fogyott (kb. másfél év alatt). Úgyhogy van remény! Ja, és szereti a sört, issza is rendületlenül.
Már olvastam. Nekem ez nem új (mármint legalább 2 éve nézegetem a neten), csak még nem próbáltam ki.
Most találtam egy csajszit, de 6-kor tart edzést. Nekem az már későn van. Valamikor nap közben kellene. Majd azért felhívom, hátha van esély rá, hogy máskor edzek vele. Bár, valószínűleg azért tartanak ilyen későn edzést, mert korábban valami mást csinálnak. Vagy ki tudja. Lehet, hogy csak azért, mert egy csoportnyi embert csak munkaidő után van esély összegyűjteni. Ez esetben még van remény egy egyéni edzésre nekem megfelelő időpontban. Mondjuk ez meg jóval drágább lesz, mint a csoportos. De már ez se érdekelne, ha véget vetne a 25 kilós feleslegemnek. (Nyilván a kaját is be kell hozzá lőnöm. Ez is milyen már? Hét közben tudok "normálisan" kajálni, hétvégén meg minden hülyeségre rávetem magam.)
Nálunk a csajok 6 kilóssal kezdenek, aztán később térnek rá a 8-as, 10-es, 12-es, 14-esre...A 10-es és a 14-es nem hivatalos súly, de van, mert a nőknek sok egy 4kg-os váltás.(A fiúk 16-osról rögtön 20-asra váltanak)
Nem az a lényeg, hogy minél nagyobb súllyal dolgozz, hanem, hogy szabályosan csináld:)
Hidd el, kemény így is, az első edzés után (6kg!!) alig tudtam lemenni a lépcsőn, dacára a sportos múltamnak! Olvass erről bővebben: www.kettlebelledzes.hu
Jó, nagyon szórakoztató az oldal!!
Jaj, nem is mondtam, hogy egyáltalán nem sportolnak a negyven fölöttiek :D
Csak mennyivel könnyebb úgy sportolni, hogy már 20 éves korodra megismersz, kipróbálsz egy csomó sportágat és megtalálod azt a kettőt, hármat, amit szeretsz. Aztán ismerőseiddel eljársz heti 1-2 alkalommal együtt edzeni valamit, másik valamit meg a családoddal közösen.
Nekem nagyon tetszett, hogy a velem egykorú srácok akkor 50-60 körüli szülei eljártak teniszezni a kollégákkal hét közben, hétvégén meg a helyi krikett klub színeiben álltak pályára, ha éppen szezon volt. De havonta kétszer-háromszor tettek egy kört a helyi golfpályán is.
Így más nem is volt vészes az a két-három korsó sör, amit később megittak valami közeli pubban.
Persze ehhez az is kellett, hogy 5 körül hazamenjenek a munkából...
Ez mindenre igaz, ha nagyon neked való, akkor sikerélményt nyújt és csinálni akarod.
Az tényleg nagyon fontos, hogy mindenki megtalálja a neki való sportot, mert akkor élmény az edzés és nem "muszáj".
Angliában nagyon sok sportot bemutatnak a gyerekeknek a suliban is. Valahogy más a hozzáállásuk, mint nálunk volt. Szeretném hinni, hogy változóban van és már nem csak a szuper tehetségesek járnak edzésekre, a többiek meg csak tesi órán muszájból sportolnak, amíg suliba járnak és azzal vége is. Mert régebben nagyon jellemző volt. Többek között ez is az oka hogy a mostani edzőtermeknek a látogatói javarészt a fiatalabb korosztály. Bár, már szivárognak lassan az idősebbek is, csak nekik sokkal nehezebb "kezdőként".
Bizony, ne is engedd, mert csak lesérülnek, nem játék a bell...
Az instruktorom egyébként azt mondja, hogy ha egy súlyt nem tudsz 5x szabályosan kinyomni, akkor válts eggyel kisebbre. Meg nálunk a fiúk 12-essel kezdenek, akár izmosak, akár nem, és az instruktor nem igazán örül, ha a lányok 12-esnél nagyobb súlyt használnak...van benne igazság, elég is, azt legalább szabályosan ki tudom nyomni 5x :D
A kettlebellnek van egy súlyos mellékhatása: függőséget okoz:D Most lesz 3 éve, hogy bellezek, nagyon szeretem, függő vagyok:)
Lejárok edzésre heti 2x, meg ha van időm, otthon is nyomom. Az edzések nagyon jó hangulatúak, jó a csapat,felhúzzuk egymást, ha te bírod, én is bírom, sokszor csak röhögünk egymás céklaszínű fején...
Az instruktorunk az egyik legjobb (nem véletlenül járok hozzá), SFG II-es. Ő nagyon figyel ránk, senki sem sérül nála, nem az a cél:) Mindig van hova fejlődni! Nem a nagyobb súly, hanem a tökéletesen kivitelezett gyakorlat a cél, és az erőnlét. Én azelőtt is sportoltam, a bell előtt pl. 3 évig krav magáztam, de az erőnlétem sehol nem volt a mostanihoz...Sokkal feszesebb, izmosabb vagyok, nem fáj a derekam, jól bírom a 'kiképzést' a mindennapokban, és ez a kettlebellnek köszönhető. Azt külön szeretem benne, hogy nincs korhoz kötve, ha akarom, 80 évesen is bellezhetek majd (akarom!!)
Persze ez a sport sem való mindenkinek, nincs garancia, hogy mindenki függővé válik, de szerintem az a fontos, hogy rátaláljunk arra a mozgásformára, amit szeretünk. Jó úgy ébredni, hogy előre örülsz a délutáni edzésnek! Én ezt mindenkinek kívánom, hogy ezt az érzést tapasztalja meg, mert a mozgás öröme a leglényegesebb!!!
A konditermes dolgot akár én is írhattam volna.
A nyújtásról viszont olvastam ellentmondó véleményeket, nem laikusoktól, hanem valami kontroll csoportos mérések alapján. De az biztos, hogy ártani nem árt a nyújtás, maximum nincs akkora jelentése, mint amekkorát tulajdonítanak neki.
A kettlebell-en nem tipródtam. Szerintem ez volt életem leggyorsabb (persze a férjhez menetelen kívül) és legjobb döntése :) Karácsonykor olvastam egy cikket, aztán még egyet és még egyet.. Január végére megvolt az edző és elkezdtem az edzéseket.
Én a súlyommal küzdöttem 45 éven keresztül. Jártam kondiba éveken át, de mint mondtam "qrrva"jól éreztem magam a teremben, jó volt a társaság csak éppen a kaja mennyiségén, minőségén nem változtattam semmit és a cardió pedig egyáltalán nem formált. Mindig is jobban szerettem a súlyzós edzéseket, mert egyszerűen azt nem lehet megunni. De, egyedül több kárt okoztam magamnak, mint hasznot. Én ezért tartom fontosnak, hogy bárki bármit elkezd igenis, kérje edző segítségét, legalább pár óra erejéig!! A nincs rá pénzem nem lehet kifogás, mert az egészséged bánja. Én a konditeremben, már annyiszor megfogadtam, hogy nem szólok, amikor látom hogy nem megfelelően végzik a gyakorlatot, mert sajnos nincs értelme szólni. Amikor a taposón két kezükre támaszkodva lépkednek, vagy a mikor az elliptikuson lábujjhegyen mozogva majd lerepülnek a gépről, vagy visszatérve a súlyzós edzésre, a sarkuk alá tárcsát tesznek és úgy guggolnak... De kezdjük csak az alapvetővel, semmi bemelegítés és a végén semmi nyújtás...:(
Áááááááááááá, micsoda változás és még egy év se kellett hozzá! Gratulálok!!!
De ugye jól emlékszem egy darabig te is tipródtál előtte, mire lendületet kaptál?
Csak azért gondolom, mert rémlik, hogy már "találkoztunk" itt valahol. A fiad neve, ballagási képe volt ismerős.
Mindenképpen megoldom szeptemberig, mert szerintem nekem is kell egy "hajcsár".
Mindenesetre nézegesd a honlapot:
Hátha valamelyik instruktor indít olyan csoportot, ami Neked megfelel.
Pár hónapot ha lejársz, megtanulod a gyakorlatokat hibátlanul, akkor már otthon is lehet edzeni!
Remélem, hamarosan Te is csatlakozol a kettlebelles táborhoz!
De van :D Ugyanis ehhez nekem fél tízkor kell indulnom és kb. háromkor érek vissza.
Azért köszi :))