Éhen halt egy 1éves kisfiú. (beszélgetés)
Borzasztó, hogy mik vannak!!!! Bár én a mai világban már nem csodálkozom semmin. A magyar emberek egyáltalán nem törödnek ember társaikkal. Ha valaki fekszik az utcán, arra azt mondják, hogy biztos be van rúgva, meg sem nézik, hogy él e még. Na és itt van ez az eset is. Nekem ne mondja senki, hogy az ilyen nem egy feltűnő jelenség!!!
A szűlőket rendesen börtönre itlném és kaja nélkül csak vízen tartanám őket. Tudják meg annak a kicsinek milyen rémes lehetett.
Na igen...a szomszédok is mindent előbb meglátnak,ha pletykálni kell,de homokba dugják a fejüket (tisztelet a kivételnek!!),amikor cselekedni kéne,és nem a szülők érdekében,hanem annak a csepp gyermeknek az érdekében.
Felháborító,hogy mik megtörténhetnek!Itt egyértelműen nem csak szülői mulasztás történt,hanem mindazok részéről,akik szemtanúi voltak annak a gyermeknek a haláltusájának...még leírni is borzalom,nem hogy átérezni,mit élhetett át az a gyermek...Istenem...még bírta magát..3 kilósan...nem adta fel,de nem segített rajta senki...
Egyetértek.
Van egy ismerősöm, 10 év után költözött el egy 10 emeletes panelházból, és a költözködés alatt véletlenül találkozott a szembe szomszédjával! Először a 10 év alatt...
Nekem csak egyetlen kérédésem van!
Számomra is megrendítő hír,örülök,hogy itt legalább beszélünk ilyenről.És ebből fakad a kérdésem,ti,önök tudjátok,tudjátok,hogy mi van a szomszédotokkal?
Ezt csak azért kérdem,mert amikor ilyen hírek vannak,mindenki megrémül,felháborodik,stb,de valahogy mégis napiszinten megtörténhetnek hasonló dolgok.Ez nemcsak a hatóság,stb dolga.A mienk is.
A régi időkben (és nem a szocializmusra gondolok,bár akkor is megtörtént jobban)sokkal jobban figyeltek egymásra az emberek.Ma miért nem?
Egy kis odafigyeléssel egy csomó ilyen tragédiát megelőzhetnénk.
Én nem vagyok okos,csak egyszerűen azzal a tudattal élek,hogy akár nyitva is hagyhatom a házam ajtaját,mert itt a falunkban odafigylenek egymásra az emberek.És ez nagyon jó érzés.
EZ tényleg így van, bizonyos emberekből hiányzik mindenféle anyai/szülői ösztön.
Elköttetni? Nem rossz ötlet, de akkor jönnek a polgárjogi aktivisták, h korlátozzák szegény szerencsétlent a jogaiban, mert mindenkinek joga van annyi gyereket szülni, amennyit csak akar... Egyébként Magyarországon csak akkor köthetnek el nőt, ha a terhesség az életét veszélyezteti.
Amúgy meg nyilvánvaló, h a pénzért szülte a gyerkeket. Tegnap hallottam a közértben, hogy a legolcsóbb, legsz@rabb cigi is 399 Ft. Erre pedig sok pénz kell...
Istenem, min mehetett keresztül szegény gyerek... Biztosan állandóan sírt, és ha igaz a cukros víz sztori, mennyit ihatott abból szegénykém, csak hogy legyen valami a pocijában!!! :(((
Nem tudom,hogy mukodik ez?Vagy,hogy kellene lenni ennek?
Mikor az en lanyom pici volt (de a tesomekhoz is) rendszeresen kijart HAZHOZ a korzeti vedono megnezni a babat es az anyukat.Azon a telepulesen ahonan en jottem ez igy volt szokas.
Borzalmas!Szegeny fiut ugy sajnalom!(A lanyomat tobb sullyal szultem)Min mehetett keresztul mire meghalt... :(
Milyen szulok lehettek azok akik inkabb elneztek a gyerek/gyerekek ehezeset (szenvedeset)mint,hogy segitseget kertek volna...
Csak azt nem ertem hogy nem vette ezt eszre senki???
Ez most komoly, hogy 1 évesen 3 kg volt a gyerek? Én biztos, hogy a szülőknek is ezt a sorsot szánnám. Haljanak azok is éhen!!!
Egyébként én úgy tudom, hogy a védőnőnek ki kell menni x időnként családlátogatásra, akár cigány akár nem a család.
akkor nektek is jelzési kötelezettségetek volt vagy lett volna a helyi gyermekjóléti felé, speciel.
ugyanis a jelzőrendszer tagjai vagytok, bár amíg a legtöbb ápoló és orvos azt sem tudja, hogy van ilyen elég nehéz.
86 ban volt egy hasonló eset, akkor a szomszédok az ajtó résen kerestül etették a gyerekeket, az egyik mire rátaláltak, már nem élt, kihűlt, mert a szülők magukra hagyták őket 2 napra....
Ilyenkor felelőst találni? Ugyan, már. Az orvos a kötelező oltásnál látta a gyereket, az 5 kiló volt, és mégsem tett semmit. A védőnő biztos félrenézett, mert cigányok a gyerekek. Undorító ez a hozzáállás. A gyermekjóléti szolgálatoknál, meg egyesek csak az iskolai végzettségük miatt kapnak állást, alkalmasságból meg elégtelen.
Kár, hogy amit írunk süket fülekre talál....
Ez lesz most már Magyarországon?
Felháborító!
További ajánlott fórumok:
- Fényevés miatt halhatott éhen egy egyéves kisfiú Agárdon
- Pofon egy két éves kisfiúnak...
- 14 hónapos kisfiúnknál szeretnénk elkezdeni az angol tanítást-tanárhoz hordanánk, másik 2 babával egyszerre. Szerintetek jó ötlet?
- Egy kisfiú története...
- Meghalt az első szívátültetett kisfiú... :(
- Turmixszal diétázók, hogy nem haltok éhen?:)