Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Egyszerű sós perec recept

Egyszerű sós perec recept

Az Egyszerű sós perec hozzávalói:
1kg liszt
só (ízlés szerint, kb. 2 ek.)
12 dkg zsír
1 teáskanál cukor
fél liter langyos tej
1 cs. élesztő (5dkg)
(1 tojás a kenéshez, de ez el is maradhat)

A mázhoz:

1 ek. sót és 1,5-2 ek.lisztet, annyi vízzel keverj el, hogy palacsintasűrűségű tésztát kapj!


Az Egyszerű sós perec elkészítési módja:
Kb. 1 dl langyos, cukros tejben futtasd föl az élesztőt. A lisztet keverd el a sóval, morzsold el benne a zsírt, add hozzá az élesztős tejet, majd a többi langyos tejet is. Jól gyúrd össze a hozzávalókat, pihentesd 10 percig, majd sodord ceruzavastagságú rudakká (kb. 20 cm hosszúak legyenek), Ezután hajtogasd perec formává a rudakat. Zsírozott tepsibe fektesd a pereceket,(megkenheted tojással, de nem muszáj), süsd kb.200 fokon. Félidőben locsold meg a sós mázzal, majd szép pirosan vedd ki őket a sütőből. Egyszerű, olcsó, sokáig elálló, finom sós süti. Jó étvágyat!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


Az egyszerű sós perec elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook