Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Tejes császárzsemle recept

Tejes császárzsemle recept

A Tejes császárzsemle hozzávalói:
A tésztához:
3.5 dl tej (langyos)
2.5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 ek só
60 dkg kenyérliszt BL80 (vagy finomliszt)
5 dkg vaj (olvasztott)

A kenéshez:
1 db tojás

A szóráshoz:
1 teáskanál szezámmag (vagy ízlés szerint bármi)
10 g mák (vagy ízlés szerint bármi)
3 dkg sajt (reszelt, vagy ízlés szerint bármi)


A Tejes császárzsemle elkészítési módja:
1/2 dl tejben az 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez keverjük a sót, az olvasztott vajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejjel jól kidolgozzuk a tésztát. Két gombócot csinálunk belőle, majd 8-8 db-ra osztjuk. Minden darabot hosszúkás nudlivá sodrunk. Megfogjuk a nudli két végét, csomót kötünk rá. Majd a lelógó végeket visszadugjuk a csomó közepébe. Az egyiket alulról, a másikat felülről. Sütőlemezre tesszük, és konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A zsemléket felvert tojással megkenjük, tetejét ízlés szerint megszórhatjuk. Kb. 15 perc alatt szép pirosas barnára sütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A tejes császárzsemle elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook