Egyenlőre vagy egyelőre? (beszélgetés)
Persze, hogy vannak. Nem is állítottam, hogy ez a világon a legnagyobb probléma, csak vázoltam egy helyzetet. Nem is vitaindítónak szántam, csak olyan sokszor láttam már rosszul leírva. Gondoltam, felhívom rá a figyelmet, hátha vannak a fórumon olyanok, akik nem kioktatásként veszik - mert nem is az- hanem jobban figyelnek rá ezután.
Ennyi, egy kicsivel se több.
a muszálytól mindig kiver a veríték...
az rettenetes..-)))
Csak a második mondatod a helyes. Nem ugyanaz a két szó jelentése. Nagyon sokan írják helytelenül az egyelőre helyett az egyenlőre szót.
Példamondat (egyelőre): Egyelőre nem rendelem meg, megvárom a hétfőt.
Példamondat (egyenlőre): Egyenlőre vágjam fel a tortát?
Ok, a népnyelvben majd mindenki keveri...))
de köszi.
Mindkettő helyes.
Egyenlőre maradni szeretnék.
Egyelőre maradni szeretnék.
Egyelőre a megfejtés, én így tudom.
De Fokhagyma erről mindent is tud, több mondatban is ki tudja fejteni ezt a témát, őt kérdezd...-))
Kedves Fórumtársak! Nagy tisztelettel kérlek benneteket, hogy ne keverjétek a két fogalmat!
Nagyon sokan írják az egyelőre (jelenleg, most) szó helyett az egyenlőre (pl. egyenlő, egyforma darabokra vágás)
Tudom, rám fog zúdulni a népharag, de vállalom. Természetesen akinek nem inge, ne vegye magára!
További ajánlott fórumok:
- Első babára várók, akiknek mégse jött össze egyenlőre
- Komoly kapcsolatot ír majd közli, egyenlőre nem akar csak kalandot - miért döntenek így a pasik?
- Vállalnátok babát úgy, hogy egyenlőre nincs kilátásotok saját lakásra csak albérletre?
- Szükségem lenne ötletekre. Pénteken főzök a fiamnak és a 7 éves unokáimnak a hétvégére. De egyenlőre fogalmam sincs, hogy mit. :(
- Meg kellene csinálnom, (vagy csak egyenlőre próbálkozni,)...
- Lehetséges, hogy egyenlőre negatív tesztekkel, előjelek nélkül mégis csak terhes vagyok?