Egyedül maradtál? Hogy éled meg? (beszélgetés)
Nem Te vagy az egyetlen, aki nem olvas.
Csak ha már így van, akkor kár belekotnyeleskedni a nyelv dolgaiba.
Persze, ez csak az én szerény véleményem.
Hogy miért is?
...Mikszáthnál, Jókainál előfordulnak párbeszédek, beszélgetések is a regényekben. Ezekben a beszélgetésekben előfordulnak megszólítások. Olyanok mint pl. uramöcsém, urambátyám, asszonyanyám, asszonynéném, uram, öcsém, hölgyem, asszonyom, kisasszony stb.
Mondjam tovább?
😀😀😀
Ugye?
Vasárnap babalátogatóban voltunk. Apuka azt mondta a kislányának: anyukaa. Aranyos volt ahogy mondta neki, nem gondoltam többet bele. 😊
Nem szó szerint értette.
És ezzel a megszólítással mi is a baj? Van az asszony meg az ember. Én ugyan nem vagyok asszony de a párom a munkahelyén és a haverjai között is így mond. Van közös becenevünk, ami kicsit vicces másoknak, de nem annyira hivatalos, mint az asszony.
Poénból hasznàlják, amolyan szlengként.
Főleg akkor használja amikor nekem kell dönteni valamiben. Megkérdezem az asszonyt-szokta mondani. 😀
A hideg kirázna ha férjem valamikor is "anyának" szólított volna :))
Persze mindenki úgy teszi/mondja ahogy akarja és elfogadják.
Az "asszonnyal"talán elfogadóbb voltam,,mert nekem sosem mondta,viszont hallottam ha rólam beszélt néha használta:))))))
Az ember szóbak is más az értelme mint ahogy ő érti, legalábbis felénk. Nem azt jelenti, hogy az asszony nem ember a szó szoros értelmében. Én feleségtől is hallottam már úgy, hogy mondjuk az ember elment ide vagy oda, vagy az ember megcsinálta.
Nálunk nem volt divat, én is úgy mondtam mindenkinek, hogy a feleségem, de most így írtam. :D
Nem az asszonyon volt a hangsúly. Azt írta Pista, az EMBER elmegy fusizni, az asszony otthon marad. Nem a férfi, a férj, hanem at EMBER, míg a nő, az asszony....csak a férfi az ember. Lehet csak én érzem furcsának, mint azt is, hogy amikor fiú gyermek születik az gyerek, a kislány meg kislány.
Tehát csak a hímnem ember és gyerek.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek manapság mennyire gyakori, hogy a 30-as férfiak egyedülállóak?
- Teljesen egyedül elszigetelve egy másik országban. Depresszió. Nem tudom, hogy mi segítene
- Mit tennél, ha holnap reggel arra ébrednél, hogy egyedül te maradtál életben ezen a világon, az összes többi ember eltűnt?
- Ti hogyan tudtok elaludni félelem nélkül, ha egyedül vagytok éjszaka? Mit tesztek annak érdekében, hogy ne féljetek?
- A letelt gyes után is otthon maradtál? Hogy telnek napjaid?
- Hogyan viseled egyedülállóként az Ünnepeket?