Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Egy hónapban mennyi? fórum

Egy hónapban mennyi? (beszélgetés)

1 2 3 4
45. Nestea32 (válaszként erre: 43. - 6795561eb7)
2011. jún. 1. 18:34

Én is felnézek azokra, akik minimális pénzből oldják meg a megélhetésüket.

Anyukám bölcsiben volt gondozónő 86eFt volt a nettója és még ebből tudott spórolni is. Fogalmam sincs, hogy csinálta.

A nyugdíja szerencsére ennél lényegesen több lett:)

2011. jún. 1. 18:27

voltak nekünk is nagyon szükös idők pl. mikor a férjem munkahelyén leállás volt,volt hogy 3 napig lekváros kenyeret ettünk de a lekvár is onnan volt hogy nyáron főztem egyébként nem lett volna arra se pénz.

tegnap pl. aztmondta a férjem ne vegyek a gyerekeknek banántot mert az fölöslegesnek számit -sporoljak-de hozzáteszem ő azért nem mond la cigiről de én ne vegyek gyümit a gyerekeknek

nem kell mondanom egymásnak is ugrottunk is emiatt más az elképzelésünk a fölösleges dolgokrol

2011. jún. 1. 18:13
Sziasztok,mi hárman vagyunk és kb 120ft megy el kajára igaz ebbe benne van a gyerek pelenkája is nem vásárlok annyira extra dolgokat igaz a gyerek mindent meg kap ezt én is többször meg kaptam hogy nem tudom be osztani a pénzt,istennőként nézek fel azokra akik 40000ft- bol meg tudják oldani,de sajnos környezetembe sok ilyennel találkozom hónap végén szó szerint már kenyérre nincs pénzük,a gyógyszert nem tudják ki váltani a gyereknek,ők így tudnak meg élni ahhoz képest arany életünk van!
42. 93f84765e4 (válaszként erre: 41. - 1d97508455)
2011. jún. 1. 17:45
én mindig megkapom hogy"nem megmondtam hogy sporoljál!"de hát én probálok sporolni de ha pl. grizestészta vagy palacsinta vagy... van ebédre az már nem tetszik mert csak a hus kell mindig DE3 2sporoljál"nincs tisztába mennyibe kerül 1kg hus és az még nem elég az ebédhez. a többi hozzávalo meg a köret meg.......ő csak kiossza a parancsot meg apénzt és old meg a többi már nem érdekli
41. 1d97508455 (válaszként erre: 40. - 93f84765e4)
2011. jún. 1. 09:51
hmm.. ismerős a helyzet. Az én párom is folyamatosan mondogatja, h mire költök annyit, mert ez pocsékolás... Azóta bevezettem, h a mindennapi bevásárlást, ha ideje engedi, ő teszi meg! azóta ő is belátja, h egy napi bevásárlást, nem lehet megoldani 1000 ft-ból! :)
40. 93f84765e4 (válaszként erre: 1. - Tulipánkert4)
2011. jún. 1. 08:34

nem olvastam végig a hozzászolásokat csak a te kérdésedre válaszolnék.

nekem 4 főre min.heti 20000 költök van hogy többet pedig kaján kivül szinte semmit nem veszek a ruha stb.azt nem a konyhapénzböl veszem.40000 ft hát vajaskenyérrel esetleg elég.a párom sincs tisztába a dolgokkal minmdig szid hogy sokat költök pedig fölösleges dolgokat nem veszek ő szerinte 40000 ft elég 1 honapra.

39. 1d97508455 (válaszként erre: 37. - Spinneli)
2011. jún. 1. 06:43
Ez dühít engem is, h semmit... Egyszerűen nem tudnak mit mondani... csak hajtogatják a maguk igazát, h nem vagyok jogosult... A dokim által adott papírokat hetente küldöm be a tb-nek, de semmi... De igazából én már feladtam... Csak az bosszant, h aki meg valójában nem érdemelné meg, az meg megkapja ilyen-olyan támogatásnak becézgetve azt a pénzt, amiért én megdolgoztam.... :/
2011. jún. 1. 00:58

Sziasztok.

Visszaolvasva a topicot engem is érdekelne, hogy hogyan lehet havi 40-50 ezret beosztani. Mi hárman vagyunk, (férjem, én és a gyerek) havi 250-300 között van a bevételünk, ebből kb. 130 megy el a rezsire, igaz ebben van megtakarítás is. De a maradék pénz simán elmegy kajára és a többi más dologra és nem mondanám, hogy szórjuk a pénzt. Nálunk a kaja sokat elvisz.

37. spinneli (válaszként erre: 34. - 1d97508455)
2011. jún. 1. 00:23
De ha van róla orvosi papírod, miért nem, mit mondtak?
36. a14deb9047 (válaszként erre: 35. - 1d97508455)
2011. máj. 31. 23:17

Legtöbben már olcsóbban adják, hogy ne cipeljék vissza. Inkább megveszem a maradék sárgarépát, zöldséget, gyümölcsöt, krumplit, gombát, stb.

Aztán otthon szoltírozás, mosás, szeletelés, dobozolás, zacskózás, előfőzés.

Ha sikerülne kifognok egy kis birkahúst! Jó sok zsíron megpirítod apró kockákra vágva, nagy-nagy fej vöröshagymával, 2 evőkanál pirospaprika rá és felöntöd jó hosszú lével. Veszel egy hatalmas nagy fej káposztát, elvágod négybe és úgy ráteszed a húsra. Fedő alatt lassan főzni legalább 2 órahosszát. (erős zöldpaprika, 1 szem paradicsom nem rontja el az ízét. Ajánlatos többször kóstolni, hogy ne legyen sótalan). Nagyon finom alföldi juhászétel!!!

2011. máj. 31. 22:54
Köszi az ötleteket, jónak tünnek... azt hiszem ebből megfogadok egy pár ötletet! nem vagyok egy nagy piacra járó... azért mész 11-kor, mert akkor már kevesebben vannak? vagy mert esetleg akkor már olcsóbban adják a megmaradt árut?
34. 1d97508455 (válaszként erre: 31. - Spinneli)
2011. máj. 31. 22:52
Sajnos nem adnak.. a válaszuk minden próbálkozásomra, kérdésemre csak annyi, h nem vagyok rá jogosult. ha kérdezem, h miért, nem mondanak semmit... :S
2011. máj. 31. 22:42

köszi az ötleteket,próbálkozok majd! most megyek aludni,mert végem van,de remélem majd még folytatjuk!!?,

Jo éjszakát mindenkinek!!!

2011. máj. 31. 22:38
Találsz sok tojást? Vedd meg! Tésztának sokat fel lehet dolgozni: metélt, csipetke, kocka, zabszem, lebbencs, stb. 3 marék liszt, 2 tojás, csipetnyi só, pici víz.
31. spinneli (válaszként erre: 17. - 1d97508455)
2011. máj. 31. 22:37
Dehát ha a doki továbbra is veszélyeztett terhesnek tart, akkor ki kell írniuk táppénzre, vagy nem??
2011. máj. 31. 22:37

Kizárólag idős néniktől déli 11 után a piacon..

Hentestél velő, sertésmáj, 1-2 szelet oldalas, 2 db malacköröm, húsos csont.

Jön a cukkini, tök és egyéb rántanivaló finomságok... Olcsón adják a néhány megmaradt paprikát, paradicsomot, zellert? Vedd meg egybe, otthon tisztítsd meg ész oszt széd a fagyasztóba, ha nem használod fel azonnal. Később a gyümölcsöt is jobban tudod így venni: lehet, hogy itt-ott sérült lesz, levágod, gyümölcssaláta, kompót, süteménybe tölteléknek jó lesz, vagy éppen gyümölcslevesnek.

29. Kicsi Andi (válaszként erre: 28. - A14deb9047)
2011. máj. 31. 22:31
és bevásárolni hova szoktál(már ha tegezhetlek?) járni?Egyszerre nagybevásárlás,vagy megvan a piaci nénike hentes,közért?
2011. máj. 31. 22:30
Aztán ittvan még a krumplifőzelé, a lecsó, gyümölcslevesek, bundás alma, a palacsintákról, már nem is beszélve, gombás fasírt stb.
2011. máj. 31. 22:25
Látsz a piacon olyan friss fejeskáposztát, ami repedt? Vedd meg! Vöröshagymát megpirítasz a vékony csíkokra vágott káposztával, só töröttpaprika rá és felöntöd, éppen hogy csak ellepje. 2-3 szelet füstölt tarja pikáns ízt ad neki. Köménymagot tegyél bele egy csipetnyit.
2011. máj. 31. 22:23
Látsz olcsó karfiolt? Egy-két fejet torzsával fölfelé köménymagos forróvízben félig megfőzöd. Lecsurgatod, közben a jénait kikened olajjal, beszórod morzsával. A karfiolt csutkával lefelé ráteszed, megöntözöd olajjal, morzsával, leöntöd sózott tejföllel, már rá egy pici morzsát és irány a sütő. Hidegen is jó.
2011. máj. 31. 22:21

Nemsokára már olcsó lesz az apró krumpli.

Venni belőle többet is, és jó sok sóval megdörzsölni - a kezedre nylonzacskót, hogy ne fogja össze. Utána bő zsírban kisütni - lehet borsozni, zöldségzöldjével megszórni. Savanyúság elég mellé.

Parikáskrumpli gazdagon: 1-2 karika kolbász, szelet sonka, zöldpaprika csutka, darab paradicsom, köménymag, babérlevél. Amikor majdnem kész, ráütsz 4-5 tükörtojást és ráteszed a fedőt. aki lágyan szereti, annak hamarabb kiveszed, aki nem, azét benne hagyod.

24. Kicsi Andi (válaszként erre: 22. - A14deb9047)
2011. máj. 31. 22:20

klasz ötletek!!

minden tuti ötlet érdekel és látom nem csak engem!

23. 1d97508455 (válaszként erre: 22. - A14deb9047)
2011. máj. 31. 22:16
Ezek engem érdekelnének, ha írnál még ilyeneket! egyébként egy éve élek külön az anyukámtól, és ilyen praktikákat nem ismerek. :) Akár levélben is megköszönném, ha kapnék ilyen kis spórolós praktikákat! :)
2011. máj. 31. 22:07

Mondjuk 1 kg szeletelt kenyér.

Első nap vajas kenyér,

második nap pirítós,

harmadik nap melegszendvics, bundáskenyér.

Van sok tojás: madártej, tojáskrém, rántotta, maradt kenyérhéj? tojásleves; piskóta, omlett (mindegy, hogy kolbász, sonka, szalonna); bundáskenyér.

Pulyka-csirkeszárny? pulyka-csirkenyak? rizzsel, ragunak, pörkölt belőle.

Maradt pörkölt? Hortobágyi húsos palacsinta.

Marad néhány karika kolbász, szalonna szeletke, szalonnabőr? lecsóba, krumplis tarhonyába, krumplilevesbe...

Tovább is van, mondjam még?

Maradt kenyérhéj:

21. Kicsi Andi (válaszként erre: 18. - 1d97508455)
2011. máj. 31. 21:59

hali4

jo téma és jó volna tudni mások titkát.

mi 4-en vagyunk és hát....szörnyű!!

sokan irják,hogy megoldják a hónapot 40-50 e forintbol,de senki nem irja hogyan!!!

HOGYAN csináljátok?

legalább kis támpontokat adjatok nekünk kik elvagyunk keseredve!!!

2011. máj. 31. 21:55

Itt olyan összegeket írtok, amit el se tudok képzelni. Mármint, hogy ennyiből hogy lehet megélni.

3an vagyunk (férjem, kicsifiam és én) és sztem havi szinten kb. 100 az albidíj+rezsi. Kajára+egyéb dolgokra sztem kb 120-150t elköltünk.

Mikor érden laktunk (ott van saját házunk), akkor ehhez még jött férjem bp-re való beutazásának költsége, ami kb. 65eft volt (benzin).

Mondjátok el, hogy csináljátok?

2011. máj. 31. 21:54

Nálunk iszonyú sok pénz elmegy kajára, tisztítószerre...

El se tudom képzelni hogyan lehet kijönni havi 40000 Ft-ból... Pláne ha öten vannak rá! Az csak havi 8000 Ft egy főre! Ebből kéne megoldani az étkezést, a tisztálkodást, az öltözködést, a szórakozást, a gyógyszereket, az iskolát, ovit, közlekedést??? Nekem kicsit hihetetlennek tűnik vagy sok az egyéb segítség.

Mi négyen vagyunk, hetente egyszer vásárolok. Akkor viszont simán elmegy 20000 Ft. És ebben nincs benne semmi extra...

18. 1d97508455 (válaszként erre: 15. - A14deb9047)
2011. máj. 31. 21:49
Mi eddig úgy csináltuk, h minden hónap elején, fizu után elmegyünk egy nagyobb bevásárló központba ott megvesszük egyszerre az olcsóbb lisztet, tejet, margarint, tartós élelmiszereket tisztasági, tisztító eszközöket, de tényleg csak azokat, amik fontosak, de az is már 30 ezer ft körül van minden hónapban, és akkor még nem vettünk kenyeret, zöldséget, és még nem is tankoltunk... De egyszerűen nem tudom megérteni, h hogy csinálják mások! mert próbáltuk már azt is, h nem mentünk nagy bevásárlásra, hanem inkább itt a kis közértben vásároltunk napról napra, de úgy meg még ennyi sem maradt, mert ezerszer drágább minden így... :/
17. 1d97508455 (válaszként erre: 13. - Spinneli)
2011. máj. 31. 21:32
Bementem a tb-hez, megkérdeztem, az volt a válasz, h nem vagyok rá jogosult. Hozzáteszem, munkából küldött el a dokim táppénzre veszélyeztetett terhes kismamaként... Most elvárják, h 7-és fél hónapos veszélyeztetett terhesként menjek vissza dolgozni. A munkáltató meg engem csesztet, mert kirúgni meg nem tudnak, így nekik fizetni kell utánam mindent, de dolgozni meg nem tudok... Én igaziból már feladtam, sajnos nem tudom, h mit lehet ilyenkor tenni, vagy hogy egyáltalán hogy tehetik ezt meg az okosok... az biztos, hogy emberségből 1-es a magyar ember... :(
16. a14deb9047 (válaszként erre: 15. - A14deb9047)
2011. máj. 31. 21:29
30 vagy 31...
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook