Egy férfi portré (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egy férfi portré
Mindig ez a "dehát a gyerekek imádták az apjukat"-szöveg. Kit? Azt a jellemhulladékot, aki éjszakánként szórakozni járt, szórta a lóvét, gyereket csinált egy másik nőnek, mindeközben otthon csicskította a feleségét, játszotta a Döbrögit? Ne mondja már nekem senki, hogy ezt egy bizonyos kor után nem veszi észre egy gyerek.
Ez a jolly joker mondat arra, hogy aki gyáva lépni, elhallgattassa a környezete rosszallását, és ami még fontosabb, a saját lelkiismeretét.
Én inkább női portrénak érzem ezt. Egy nőé, aki jól elszúrta az életét. Nem lépett, akkor, amikor még érdemes volt, mert gyáva volt. Kibúvót talált a gyerekekben, sőt ezt még meg is erősítette egy újabb gyerekkel.
Mindegy hány éves a nő, lépjen, ha nem akar mégtöbb megalázást elszenvedni.
A "drága" párja meg menjen a szeretőjéhez, ha annak kell.
Hanka ! Meg akarod várni, hogy megvénüljön a rabszolgatartód és még ápold is, ha eljön az ideje ?
A gyerekeidnek csak addig kellesz, amíg fel nem nőnek. Annak hamar eljön az ideje. A gyerek úgyis vádol. Most azért, miért hagytad el apát. Később meg azért, miért nem, miért hagytad belerokkanni magad egy rossz kapcsolatba.
Na ezen gondolkodj !
Nem igazán szoktam cikkekhez hozzászólni, mert... mindenkinek van egy stílusa. Viszont... itt a cím választás nagyon nem jó, hisz nem férfi portré, hanem egy életút, ami nem csak a férfiről szól..., nem rajta keresztül mutatja be a családot...
...Kusza nyúlfaroknyi, "nemtudomhovatenni" cikk.
Örülök, hogy jól valasztottál címet, és nem azt írtad, hogy A férfi. Bár általánosítasz: teremtés koronáinak képzelik magukat stb.
El kell, hogy keserítselek sajnos: minden nő saját magát teszi egy férfi mellett rabszolgává, ha annak érzi magát.
Megöregedve ezen utólag már nem sírni kell, hanem sok évtized önmaga elleni tetteit elfogadni és belenyugodni a megváltoztathatatlanba.
A tegnap már múlt, a jövő képlékeny. A MA van, annak kell élni
Ugrás a teljes írásra: Egy férfi portré