Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Eccer volt, hol nem volt... fórum

Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetés)

5033. Guruljka
2014. febr. 27. 16:51

Most szürke az ég...de hideg azért nincs.

Finom volt a tegnapi napsütés, az kellene még sok-sok!!!

5032. Guruljka (válaszként erre: 5031. - Csemár)
2014. febr. 27. 16:50

A kemence sem ment fűtőanyag nélkül.

Iszogattam a sok meleg teát, meleg ételeket ettem, és este jött a pasas a tüzelővel.

Ahogy kicsit melegített a kályha, már megszűnt az a kellemetlen nyirkos érzés.

5031. csemár
2014. febr. 27. 14:39

Sziasztok!

Itt is... Nagyjából szép az idő, sétára való...

Guruljka! Megkaptad a tüzelőt? Töprengek, hogy én mit csinálnék a te helyedben... Melegítenék téglát... Vagy megtöltenék egy termofórt forró vízzel, és melengetném vele a talpamat...

Jó volt a kemencés időkben...!

További szép napot!

2014. febr. 27. 08:44

Jó reggelt, és szép napot kívánok mindenkinek!

Ahogy elnézem, ez a napocska sakkozik: tagnap sütött, ma nem, ... ezt csinálja már egy hete. Tiszta mázli, hogy tegnap sétáltam egy "nagyot", szóval most ez van!

5029. csemár
2014. febr. 27. 04:57
Jó reggelt! :-)
5028. Guruljka
2014. febr. 26. 22:21

Jó éjt!

Kel a kenyerem. Már van annyira langyos a konyhában. Én is kellemesebben érzem már magam.

5027. csemár
2014. febr. 26. 21:49
jó éjt! :-)
5026. Guruljka
2014. febr. 26. 14:59

Nálunk kizartóan sütikél!!!

Idebent van még hűvös, pedig még nyitva az ajtó.

Sajnos az ablakot még alig éri napsütés, nyáron lesz majd csak úgy.

De kész boldogság, hogy finom meleg van!

És olyan jót is aludtam.

2014. febr. 26. 08:35

Jó reggelt, szevasztok!

Gyönyörűen süt a nap, arra ébredtem, hogy a függönyön keresztül a szemembe sütött!!!

Fantasztikus érzés volt!

Szóval, hamarosan megyek le, sétafikálni, várok egy kicsit, hogy a levegő is melegedjen, mert ki tudja, délutánra mit gondol a napocska???

5024. csemár
2014. febr. 26. 05:19
Jó reggelt, szép napot!
5023. Guruljka
2014. febr. 25. 18:46

Nem is probléma, ameddig Neked jó és kényelmes így. :-D

Nem kaptam meg a kis áthidaló tüzelőmet, nem érzem éppen kellemesen magam. Pedig annyi meleg teát iszom, hogy már majd' kipukkadok.

Tegnapra ígérte pénteken. Tegnap is én telefonáltam rá, akkor ígérte a ma délelőttöt. Hát nem költök rá több telefonszámlát, mint amit a rendeléskor muszáj.

5022. csemár (válaszként erre: 5021. - Guruljka)
2014. febr. 25. 18:44

Nem is véletlen, hogy összetalálkoztunk itt...! :-D

(Tőled tanultam meg, hogy nem csináljak belőle tragédiát; olyan az alvókám, amilyen - na és?)

További szép estét és jó éjszakát!

5021. Guruljka (válaszként erre: 5016. - Csemár)
2014. febr. 25. 11:38
Azért tényleg...már váltjuk egymást! Én se "normálisan" alszom, váltjuk egymást szinte! :-D
5020. Guruljka
2014. febr. 25. 11:37

Szép napot kívánok!

Sajnos itt is borongós az idő. Göncöl komondor már kora reggel unatkozott, és ugatva felejtette magát. Egészen addig, míg félig csukott szemmel ki nem szédelegtem az ajtóig, és rá nem üvöltöttem.

Még be is jött utána megnézni, hogy mi is van velem, és bár visszabújtam az ágyba, nem bírtam visszaaludni rendesen.

Most már azért csak kimásztam. Gusztustalan idő van, itt a falak között majdnem nyirkosnak érezni.

Iszom egy meleg teát és szellőztetek egy nagyot, hideg az legalább nincs.

(Nem hozta tegnap a kis tüzelőmet az emberke, az hiányzott, hogy este nem volt meleg.)

2014. febr. 25. 09:31

Szép jó reggelt neked is!

Nagyon korán ébredtél!

5018. csemár
2014. febr. 25. 05:31

Jó reggelt! :-)

Szép napot! :-)

5017. Dodi44
2014. febr. 25. 00:22

Nallunk meg meg szalingozott a ho' es jocskan fagypont alatt volt, de mar legalabb egyszam jegyu, de kozelebb a kettoshoz, mint a nullahoz... A ho meg mindig megvan, es persze a nagy rakasok is...

Jo Nektek, ha mar a tavaszias idot elvezitek...

5016. csemár (válaszként erre: 5015. - Guruljka)
2014. febr. 25. 00:12

Köszönöm! :-)

Tavaszias volt az idő. Reggel pár csepp eső esett, azután viszont csak olyan borongós napunk lett, a Pocska csak úgy szégyenlősen bújt elő néha. Most is felhős az ég... (Már aludtam egyet, de szuggerálom magamnak erősen, hogy még nincsen holnap... Általában nem izgatom magam túlságosan emiatt az eszement alvásrendem miatt, most viszont... Hááát... hogy is mondjam... ...Ez már egy kicsit sok, hogy éjfélre már kipattan a szemem...)

5015. Guruljka
2014. febr. 24. 18:36

Aludj jól!

Remélem, szép idő volt ma nálatok is!

5014. csemár
2014. febr. 24. 18:35
Szép estét, jó éjt! :-)
5013. Guruljka (válaszként erre: 5012. - 5c0313b0fc)
2014. febr. 24. 10:52
Szerintem megtalálhatod azt a mozgásformát, amit tudnál rendszeresen csinálni. A soraidat olvasva, a kaján nem nagyon lehet szorítani, úgy értem, a napi 1200-at azért mégis meg kellene enned.
5012. 5c0313b0fc (válaszként erre: 5010. - Guruljka)
2014. febr. 24. 09:02

És persze nagyon meglehet, hogy nemcsak a tojást kapod olcsóbban! De mindegy, köszi, én is igyekszem azért a lehetőségek szerint egészségesen táplálkozni, és majd csak előbb-utóbb lesz valami!

Túl vagyok már jónéhány évvel a 60-on, talán sikerül megoldanom a pénzbeosztást és a

lehetőségekhez képest minél egészségesebb táplálkozási módot. Vagy éppen a korom miatt nem fog már menni???? :))) Majd kiderül!

5011. csemár
2014. febr. 24. 06:52
Jó reggelt, szép napot! :-)
5010. Guruljka (válaszként erre: 5008. - 5c0313b0fc)
2014. febr. 23. 22:11

De hát én nem tanácsot adtam, hanem elmondtam, hogy én hogyan próbálok változatosan és egészségesen enni. Már amennyire lehet.

Viszont ahogy látom, én olcsóbban kapom a tojást, ez meglepett. Viszont ez is olyan költség, amit nem tudunk befolyásolni.

2014. febr. 23. 20:19

Ja a számlák!

Itt nálunk már ott tartanak a szolgáltatók, ha egy hetet csúszol a befizetéssel, már jön az írásos dörgedelem, és ha az általuk adott további 8 napban nem fizeted be, akkor már a szerelők jönnek, és viszik az órádat!

Tehát nem véletlen, hogy mi itt ahogy a nyugdíj megjön, abban a percben megyünk a postára a csekkekkel, és a maradékot osztjuk.

Mert ha lekapcsolják a gázt, nemcsak fütés nincs, de se főzés, se fürdés, se melegvizet nem tudsz csinálni, mert akkor a gáztűzhely sem működik.

Ha lekapcsolják a villanyt, akkor a hűtőd nem fog üzemelni, azon kívül, hogy tök sötét van!

Ha lekapcsoják a vizedet, akkor pedig még a WC-t sem fogod tudni használni, egy pohár vized nem lesz ....

Szóval bocsi Guruljka, még mindig csak azt mondom, könnyen beszél az, aki nem dadog!

5008. 5c0313b0fc (válaszként erre: 5005. - Guruljka)
2014. febr. 23. 20:13

Nagyon szuper vagy!

Nekem a fagyóban van a heti 2 napra való husi, heti 1-2 napra való fagyasztott zöldség (amit nyáron amikor a legolcsóbb, akkor rámoltam bele), és azon kívül általában heti 3000-3500 Ft-ot tudok még elkölteni egyéb kajára és tisztító-, tisztálkodó szerekre: kenyér, krumpli, vöröshagyma, tojás, tejtermékek, pár szem gyümölcs, kávé, tea, liszt, rizs, zsír, olaj mosópor, hasonlók. A zöldségestől nem tudok kijönni úgy az ajtón, hogy 1200 Ft-ot ne hagynék ott, ha tojást is veszek (43-45/db!)

Szóval tanácsot adni könnyű, de a takaróm attól még nem lesz hosszabb!

5007. Guruljka (válaszként erre: 5006. - 5c0313b0fc)
2014. febr. 23. 20:07

Hajjaj, ez bizony így van. Igyekszünk luxus nélkül, mégis egészségesen étkezni.

Én azt a kevés húst se mindennap eszem meg. Nem is kívánom.

Én még csak nem is nyugdíjat kapok, a havi számlákkal is mindig bajban vagyok.

Ha a fogyást nézed, arra írtam, hogy inkább valami másféle mozgással tudnád elérni. Vagy váltogatva: lépegetés az egyik napon, másnap egy kis karemelgetés, lábemelgetés, oldalra fordulás... bármi, amiből folyamatosan sikerül legalább néhány gyakorlat. És akkor másnaponként növelni néhánnyal az ismétlésszámot.

5006. 5c0313b0fc (válaszként erre: 5005. - Guruljka)
2014. febr. 23. 20:00

Kösz a jótanácsot!

Írtam már, hogy egész nyáron, ahogyan érnek be a zöldségek, és amikor a legolcsóbbak, olyan rakom a fagyasztóba őket, hogy télire is legyen valami, ha nem is minden napra!

Többször írtam már azt is, hogy amikor a nyugdíjat megkapom, bevásárolok egy hónapra való husit (=heti 2 nap), már amennyit a nyugdíj összege enged.

Annál többet te sem tudnál összehozni, csak addig tudsz te is nyújtozkodni, ameddig a takaród ér, a többi pedig felesleges szócséplés!

5005. Guruljka (válaszként erre: 5004. - 5c0313b0fc)
2014. febr. 23. 19:49

Én rendszeresen veszek valamilyen féle fagyasztott zöldségkeveréket. Úgy 600 Ft/kg alatt lehetőleg.

Egy.egy csirkemellet 6 adagra vágok, de ha nagyot veszek, akkor néha 8 adag is kijön. Lefagyasztom, külön-külön csomagolva.

Tejet veszek pár dobozzal (az 1,5% zsírtartalmút 200 Ft alatt szokták árulni itt), és figyelek, hogy zabpehely legyen itthon. Kenyeret magam sütök.

Nem számoltam még össze, mennyit költök csak kajára havonta, de van annyi nyersanyag, hogy egy totál pénztelen hétvégén is meg tudom etetni a fiamat rendesen. Olcsó tészta is van itthon egy kiló, tojás is mindig van. Pár szem krumpli, lisztek, kukoricaliszt is.

Napi 1300 kalória fölött eszem, a mozgástól is függően, de már inkább erősítek, mert folyamatosan egyre több mozgásra vagyok képes.

Mindig a pillanatnyi ihlet dönti el, mit fogok enni a következő étkezésre. Ma nem reggeliztem, mert a tegnapi bőséges kaja után elég energiám volt egy 60 perces edzésre, amúgy éhgyomorra. Utána főztem egy darabka (7 deka) csirkemellet, zöldségkeverékkel, kevés bulgurral. Még étolaj is volt alatta meg hagyma. Ez a sok zöldség miatt éppen elegendő volt, finom is, és kevés kalória.

Kenyeret én is keveset eszem, szintén a fél kiló körülit egy héten.

Szerintem az lehet a baj, hogy még nem találtad meg azt a mozgásformát, amivel erősítheted magad.

5004. 5c0313b0fc (válaszként erre: 5003. - Guruljka)
2014. febr. 23. 19:38

Már lassan ott tartok gondolatban, hogy meglehet, túl sok figyelmet szentelek annak, hogy mit egyek reggeli-ebéd-vacsi. Hogy talán kevesebbet kellene ezekre a dolgokra gondolni, figyelni, a gondolatokat inkább elterelni erről a témáról, már lassan néha-néha ott tartok, legalábbis úgy érzem, hogy bedilizek attól, hogy örökké ezen agyalok!

Nem hiszem, hogy sokat eszek, hiszen már több mint egy éve lecseréltem a felnőtt tányérokat gyerek-tányérokra. Amikor az ősszel regisztráltam a KalóriaBázison, és rádöbbentem, naponta 8-900 kcal-t ettem, mert annyira volt beállva a gyomrom.

Akkor azt mondtam, hogy ezek szerint fel kell emelnem, kínkeservesen feltornáztam magam az 1000-1200 kcal/napra, nehogy tartalékoljon a szervezetem.

Persze, hogy akkor ismét csak nem fogytam... most mennék már visszafelé, napi kcal fogyasztás csökkentésre, csak most meg sokszor a ló másik oldalára esek.... Szóval nem tudom, mások hogyan csinálják, egyáltalán van-e értelme csinálni, vagy békéljek meg a helyzetemmel, és kész.

Cukrot nem eszek, süteményt nem eszek huszon éve!

A korábban heti 1 kg kenyérrel szemben ma már sokszor a fél kg sem fogy el egy hét alatt. De azt, hogy naponta sült-párolt csirke, ill. zöldség-gyümölcs legyen a kajám, hát ahhoz azért egy kicsit több nyugdíj kellene, de arra mostanában nemigen számíthatok!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook